کد خبر ۲۵۵۹۲ انتشار : ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۸
معاون علمی و پژوهشی رئیس‌ جمهور در قم؛

دانشگاه ها نمی توانند تا همیشه از بودجه دولتی استفاده کنند

سورنا ستاری معاون علمی و پژوهشی رئیس‌ جمهور با تاکید بر استفاده از ظرفیت درونی دانشگاه ها برای تولید ثروت از علم،گفت: دانشگاه ها نمی توانند تا همیشه از بودجه دولتی استفاده کنند.

به گزارش قم نا ، سورنا ستاری معاون علمی و پژوهشی رئیس‌ جمهور  در راستای بازدید از دانشگاه ها و تولیدات علمی نخبگان علمی استان و همچنین برگزاری جلسات با اساتید حوزوی و دانشگاهی امروز سفر یک روزه ای را به قم داشت.

تاکید معاون علمی و پژوهشی رئیس جمهور بر استفاده از ظرفیت درونی دانشگاه ها

معاون علمی و پژوهشی رئیس جمهور در اولین دیدارش در جمع مسئولان  دانشگاه فارابی پردیس تهران  با اشاره به اینکه در بخشی از حوزه ها مانند شبکه های مجازی و اجتماعی ضعیف عمل کرده ایم،اظهار داشت:رقابتی در این زمینه با کشور های غربی نداریم و باید به این موضوعات دقیق تر نگاه کنیم.

وی افزود:در ایران ادبیات بسیار قوی در اختیار داریم اما متاسفانه بچه های خودمان را از کودکی به کلاس های زبان خارجی ثبت نام می کنیم.

ستاری ادامه داد:ما متاسفانه نمی توانیم از مرزهایمان فراتر رویم ،مدل هایی وجود دارد که باید تست شوند و نیاز است که دانشگاه های استان قم در این زمینه بیشتر کار کنند.

وی با اشاره به اینکه معاونت علمی به تنهایی نمی تواند کاری پیش ببرد،ابراز داشت:دانشگاه ها باید بیاموزند که درصدی از درآمدشان را از طریق تولید تکنولوژی تامین کنند و روی ایده های دانشجویان تمرکز کنند.

معاون علمی پژوهشی رئیس جمهور عنوان کرد:ما در مرکز نوآوری متعهد هستیم که از اساتید با استعداد استفاده کنیم تا بتوانیم فرهنگ خودمان را انتقال دهیم.

وی با اشاره به اینکه تکنولوژی به عنوان یک ابزار می توان در خدمت ما باشد،بیان داشت:در حوزه مرز دانش نیز چندین ارگان داریم که در حال خدمت هستند.

ستاری با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت درونی دانشگاه استفاده کنیم،افزود:وارث اقتصاد نفتی هستیم که باید این رویه اصلاح شود و از علم ثروت تولی کنیم.

ستاد سلول های بنیادی در کشور بسیار فعال است

سورنا ستاری در دیدار رئیس و اعضای هیئت رئیسه و هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به همراهی وزارت بهداشت در برنامه های این معاونت،اظهار داشت:در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی فعالیت هایی وجود دارد که می توان درآینده آنها را گسترش داد.

وی افزود:کشاورزان می توانند با اصلاح الگوی کشت و مصرف درآمدزایی مناسبی را رقم بزنند و همچنین باید ستادهای تشکیل شده در این زمینه همکاری لازم را انجام دهند.

معاون علمی پژوهشی رئیس جمهور با اشاره به اینکه ستاد سلول های بنیادی در کشور بسیار فعال است،ابراز داشت:دانشگاه علوم پزشکی می تواند از نمایشگاهی که از فردا فعالیت خواهد کرد تجهیزات لازم را با تخفیفات مناسب خریداری کند و در حوزه های مورد نیاز خود به کار گیرد.

وی خاطر نشان ساخت:بیمارستان ها ودرمانگاه ها می توانند در این نمایشگاه از تسهیلات هشت هزار قلم کالایی که از لحاظ فناوری رده بندی شده اند را خریداری کنند.

دانشگاه ها نمی  توانند تا همیشه از بودجه دولتی استفاده کنند

معاون علمی پژوهشی رئیس جمهور در سومین دیدار خود در دانشگاه قم حاظر شد و ضمن تقدیر از مسئولان این دانشگاه اظهار داشت:در گذشته اشتباهات جبران ناپذیر بسیاری را انجام داده ایم و باید تلاش کنیم که در دانشگاه ها این مشکلات را حلی برای این مشکلات بیابیم.

وی افزود:دانشگاه ها نمی  توانند تا همیشه از بودجه دولتی استفاده کنند و باید هر چه زودتر از راه علم ثروت تولید کند و نیازهای خود را برطرف کند.

ستاری با اشاره به اینکه 90 پژوهشکده نانو در کشور داریم و جز معدود کشورهای تولید کننده محصولات نانو هستیم،تصریح کرد:با یک دید جدید می توانیم اشتباهات پژوهشی گذشته را جبران کنیم.

وی ابراز داشت:این دانشگاه پتانسیل های لازم را دارد و ما نیز امیدواریم با همکاری های لازم در این استان به اهداف خود دست پیدا کنیم.

ارتباط اقتصاد و علوم انسانی باید برقرار شود

ستاری در دیدار بعدی خود  با رئیس و اساتید پژوهشگاه حوزه و دانشگاه دیدار کرد و با اشاره به فعالیت های مناسب این حوزه در کشور اظهار داشت:ما به دنبال مدلی هستیم که بتواند این ارتباط اقتصاد و علوم انسانی را پوشش دهد.

وی افزود:با این سابقه تاریخی ابزار های مهمی در دست نداریم از این جهت باید تلاش های خود را به کار بگیریم تا به اهداف مورد نظر برسیم.

علوم انسانی بحث اصلی در حوزه دانش بنیان است

معاون علمی پژوهشی رئیس جمهور در آخرین دیدار خود با اساتید دانشگاه و نخبگان علمی استان قم،به زوایای مهم اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و اظهار داشت:کشورهایی در دنیا هستند که هیچگونه منابعی ندارند اما با تکیه بر اقتصاد دانش بینان به پیش می روند.

وی با اشاره به اینکه درگیر اقتصاد بچه پولداری در کشور هستیم،گفت:این نوع تفکر جلوی پیشرفت ما را گرفته است تا جایی که در کوچه و بازار نیز همین موضوع جاری است که باید برای اصلاح آن تلاش شود.

ستاری ابراز داشت:تمام فکر دانشجویان ما رسیدن به یک کار دولتی است در حالی که باید این تفکر اصلاح شود تا بتوان از علم تولید ثروت شود.

وی مشارکت بخش خصوصی و طرح ایده های جدید را از ضروریات خواند و اضافه کرد:متاسفانه بخش خصوصی در این زمینه اعتمادی ندارد و ما باید برنامه ها را به گونه ای تنظیم که این بخش بتواند به این نتیجه برسد که می تواند از علم تولید ثروت کند.

معاون علمی پژوهشی رئیس جمهور تاکید کرد:در حوزه نیروی انسانی ظرفیت های بسیار مناسبی داریم و از رو دانشگاه ها باید با استفاده از همین ظرفیت ها بخشی از درآمد خودشان را از فروش محصولات صنعتی بدست بیاورند.

وی عنوان کرد:تا زمانی که نتوانیم از علوم انسانی به درستی استفاده کنیم کاری نکرده ایم،البته اخیرا کارهایی شروع شده است و امیدواریم به نتیجه برسیم.

ستاری با بیان اینکه علوم انسانی بحث اصلی در حوزه دانش بنیان است، خاطر نشان ساخت:استان قم نیز دارای ظرفیت های مناسبی در حوزه گردشگری،توریست،صنایع دستی و گیاهان دارویی است که باید در این زمینه برنامه هایی را تنظیم کنیم.

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com