کد خبر ۲۵۴۹۲ انتشار : ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۵۲
در نخستین روز هفته سلامت برگزار شد

نشست هم‌اندیشی مدیران حوزه سلامت در قم

نشست هم‌اندیشی مدیران حوزه سلامت استان قم به ریاست رییس دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.

به گزارش قم نا به نقل از ستاد خبری هفته سلامت قم، در نخستین روز از هفته سلامت سال 94 نشست هم‌اندیشی مدیران حوزه سلامت استان قم پیش از ظهر امروز با حضور دکتر ابوالفضل ایرانی‌خواه ریاست این دانشگاه در دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.

در این نشست که سید جواد موسوی رییس اداره سیاسی اجتماعی فرماندار، دکتر محمدرضا مظفری معاون درمان دانشگاه علو پزشکی قم، دکتر سید محمد میلانی معاون غذا و دارو، اسماعیل احمدیزاده رییس محیط زیست شهرستان قم، جواد ناطق رییس ادارهHSEE  سازمان صنعت، معدن و تجارت، مرتضی نوریان مدیرکل انتقال خون، محمدجواد مسلمی‌زاده معاون جهاد دانشگاهی، مهدی رفیعی محمدی مدیرکل اداره دامپزشکی، سید محمدرضا مرعشیان رییس اداره نظارت اداره دامپزشکی، حسین علی‌بیگی معاون تولیدات دامی سازمان جهاد و کشاورزی و هادی هدایتی‌پور رییس اداره سلامت آموزش و پرورش استان قم حضور داشتند در خصوص مسائل بهداشتی و نحوه تغذیه مردم استان صحبت شد.

درصدی از غذاهای مردم به صورت ارگانیک باشد

در ابتدای جلسه دکتر علی‌اکبر حق‌ویسی کارشناس تغذیه به ایراد سخن پرداخت. وی با اشاره به نامگذاری شعار جهانی هفته سلامت«ایمنی غذا از مزرعه تا سفره»، گفت: این شعار باتوجه به مشکلات غذایی مردم عنوان شده است که البته در ایران شعار «عدالت در سلامت» در اولویت قرار دارد.

حق‌ویسی تاکید کرد: درصدی از غذاهای مردم باید به صورت ارگانیک باشد چرا که این نحوه تغذیه بسیار مهم بوده و لازم است در استان قم ترویج پیدا کند.

وی ضمن تقدیر از سازمان جهاد کشاورزی استان برای اهمیت به سلامت تغذیه مردم ابراز کرد: باید سواد تغذیه مردم را برای اینکه چه چیزی و چرا خریداری کنند بالا ببریم چرا که بیش از یک سوم سرطان جامعه ارتباط مستقیم با غذا دارد.

نظارت بهداشتی در تمام مزارع استان قم انجام می‌شود

دکتر رفیعی محمدی، مدیرکل دامپزشکی قم نیز در این نشست اظهار کرد: نظارت بهداشتی در تمام مزارع استان قم از جمله تغذیه و واکسیناسیون دام‌ها انجام می‌شود و هیچ محصولی پیش از نظارت دامپزشک به بازار عرضه نمی‌شود.

وی از نظارت ویژه دامپزشکی قم در مرغ‌های گوشتی و تخم‌گذار خبر داد و افزود: تمام محصولات دامی با گواهی حمل دامپزشکی به مراکز فروش منتقل می‌شود و علاوه بر آن نظارت ویژه‌ای بر تمام رستواران‌ها و مراکز عرضه مواد غذایی انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی قم با اشاره به برنامه‌های اين اداره كل در سال جاری گفت: در نظر داریم برای نخستین بار در کشور ردیابی محصولات عرضه شده مرغ و تخم‌مرغ را انجام دهیم.

رفیعی تاکید كرد: امیدواریم تنها به برگزاری جلسات در هفته سلامت اکتفا نکنیم و تمام شاخص‌های مرتبط با بهداشت تغذیه و پیشنهادات را عملی کرده و در جلسات کارگروه سلامت استان بررسی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در جلسه‌ای که با استاندار قم خواهیم داشت پیشنهاد مصوبه پرداخت اعتبارات عمرانی بر سلامت‌محوری را ارائه خواهیم كرد که امیدواریم با آن موافقت شود.

مدیرکل دامپزشکی استان قم همکاری با صدا و سیما و رسانه‌ها را برای ارتقاء سطح اطلاعات مردم از نحوه تغذیه لازم دانست و بر همکاری با آنها تاکید کرد.

 
جلوگیری از کشت محصولات پرآب

در ادامه این نشست حسین علی‌بیگی، معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاوزی قم با بیان اینکه بیش از یک دهه است آزمایشات لازم برای خاک‌ها قبل از کشت در استان قم انجام می‌شود عنوان کرد: باتوجه به محدودیت آب در قم می‌خواهیم از کشت محصولاتی که آب زیادی مصرف می‌کنند جلوگیری کنیم.

وی اضافه کرد: قرار است کاشت سبزی‌ها در قم را که مصرف آب زیادی دارند را به گلخانه‌ها منتقل کنیم چون باعث کم شدن مصرف آب، کیفیت بهتر و كاهش سطح زيركشت مي‌شوند.

علی‌بیگی حذف یارانه کودهای شیمیایی را باعث کاهش مصرف آن در 3 سال اخیر دانست و تصریح کرد: تخصیص یارانه به مزرعه‌داران برای استفاده از کودهای کمپوست باعث شده است اکثر آنها از این نوع کودها استفاده کنند.

علی‌بیگی از سلامت شیر توزیع شده در استان قم خبر داد و گفت: قم تنها استان کشور است که در آن از آنتی‌بیوتیک‌ها در شیر استفاده نمی‌شود.

 
افزایش فعالیت‌های محیط زیست باعث کاهش بیماری‌ها می‌شود

اسماعیل احمدی‌زاده، رییس اداره محیط زیست شهرستان قم هم در اين جلسه عنوان کرد: افزایش فعالیت‌های محیط زیست باعث کاهش بیماری‌ها می‌شود و امیدواریم مسئولان به این بخش توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: جلسات مدیران حوزه سلامت قم موجب افزایش هم‌فکری‌ها در ارتقای سطح فرهنگی مردم در مسائل گوناگون سلامت می‌شود.


پایگاه تغذیه سالم مدارس به درستی تعریف شود

همچنین در این نشست هادی هدایتی‌پور رییس اداره سلامت آموزش و پرورش قم ضمن تبریک هفته سلامت اظهار کرد: 220 هزار دانش آموز در استان قم می‌توانند سفیران سلامت در خانواد‌ها باشند و مطمئنا اگر برای ارتقای سطح سلامت جامعه در این بخش هزینه کنیم، ضرر نکرده‌ایم.

وی ضمن تشکر از زحمات دکتر قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت گفت: یکی از اقدمات ارزنده جایگزین کردن پایگاه تغذیه سالم به جای بوفه‌ها در مدارس است.

هدایتی‌پور تاکید کرد: اگر پایگاه‌های تغذیه سالم مدارس به درستی تعریف شود مشکل زیادی در بحث تغذیه کشور برطرف خواهد شد.

 
وزیر صنعت بر امنیت غذایی و بهداشت تاکید دارد

جواد ناطق، نماینده سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز در این جلسه ابراز کرد: آقای نعمت‌زاده وزیر صنعت همواره بر امنیت غذایی و بهداشت تاکید دارد و در ادارات استان‌ها نیز برای آن بخش‌هایی در این خصوص تعریف کرده‌اند.

وی تشکیل جلسات بهداشتی را در افزایش سلامت جامعه مفید دانست و اذعان کرد: نظارت و کنترل از کالاها را با تمام توان انجام خواهیم داد.


باورهای غلط مردم تصیح شود

دکتر مرتضی نوریان، مدیر کل انتقال خون قم نيز در اين جلسه فرهنگ‌سازی و تصحیح باورهای مردم در استفاده از خوراکی‌ها را مکمل شعار هفته سلامت دانست و تصریح کرد: اخیرا در شبکه‌های اجتماعی عده‌ای می‌گویند مرغ نخورید ولی وزارت بهداشت، جهاد و کشاورزی و ... موظف هستند اجازه ترویج این باور غلط را در بین مردم ندهند.

وی با تاکید بر اینکه باید فواید شیر پیش از لزوم به مصرف آن گفته شود، گفت: کارمندان دولت جمعیت زیادی از جامعه را تشکیل می‌دهند و توزیع شیر بین آنها باعث افزایش مصرف این ماده در خانواده‌ها می‌شود.
 

لزوم ترویج استفاده از غذاهای سنتی

همچنین دکتر محمدجواد مسلمی‌زاده، معاون جهاد دانشگاهی قم در این نشست به ایراد سخن پرداخت و عنوان کرد: جهاد دانشگاهی در درمان ناباروری‌ها و سلول‌های بنیادی درمانی فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داده است و امیدواریم این امر در آینده تداوم داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث ایمنی غذا در سفره‌های مردم باید فرهنگ‌سازی شود، افزود: برگزاری جشنواره، مسابقه غذاهای سنتی ایرانی و از این قبیل برنامه‌ها باعث روی آوردن مردم به اینگونه غذاها و عدم استفاده از فست‌فودها می‌شود.

 
200 نوع بیماری‌ ناشي از تغذیه ناسالم

در پایان این نشست دکتر سید محمد میلانی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم طي سخناني با بیان اینکه موضوع امنیت غذایی در جامعه بر هیچکس پوشیده نیست، گفت: وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی یکی از نهادهای افزایش سلامت در جامعه هستند اما باید تمام دستگاه‌ها به همراه یکدیگر در این امر مهم شرکت داشته باشند.

وی ادامه داد: فرهنگ‌سازی تغذیه مردم امری است که باید اجرایی شود و لازم است مسئولان استان با تشکیل کمیته سلامت بر اهمیت امنیت غذایی اهتمام ویژه‌ای داشته باشند چرا که بیش از 200 نوع بیماری‌ مربوط به تغذیه ناسالم است.

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com