کد خبر ۲۵۴۳۶ انتشار : ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۸
پروژهای که هنوز نیازمند اعتبار است؛

حاشیه های پیرامونی سریع ترین پروژه عمرانی کشور در قم

اهمیت میدان هفتادودو تن در قم که این پروژه به‌عنوان سریع‌ترین پروژه عمرانی کشور در سال 91نام‌گذاری شد ، اما نبود پل های عابر پیاده و سکوه ای انتظار برای مسافران و عدم اطلاع رسانی مناسب به مسافران در ورودی شهر مشکلاتی را برای زائران شهر مقدس قم به وجود آورده است.

به گزارش قم نا به نقل از ثامن ، موقعیت استان قم به نحوی است که در مسیر مواصلاتی 17 استان کشور است علاوه بر آن باوجود 2 جنبه مهم مذهبی و زیارتی- گردشگری که دارد امروز مرکز مهم توریست زیارتی برای خارج کشور است، و در سال ایام ویژه‌ای مثل: ماه محرم و نیمه شعبان مرکز تجمعات میلیونی و گاه بیشتر از آن است، شاهراه ورودی استان قم نیز میدان هفتادودو تن می‌باشد.

سال‌ها بود به دلیل مناسب نبودن میدان هفتادودو تن مشکلات ترافیکی و تصادف در این محور بسیار زیاد بود اما سال 91 تقاطع غیر هم‌سطح هفتادودو تن به‌عنوان اولین تقاطع غیر هم‌سطح استان قم به بهره‌برداری رسید، این پروژه طبق برنامه‌ریزی دقیق در مدت یک سال در تاریخ 26 تیرماه 91بااعتباری بالغ‌بر 21 میلیارد تومان بهره‌برداری شد.

این پروژه از مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال 89 به قم بود که به‌عنوان یک  پدافند غیرعامل خیلی مهم در سطح کشور محسوب می‌شود، رفع گره کور ترافیکی میدان 72 تن به‌عنوان چهارراه مواصلاتی 17 استان کشور را از اهداف و نتایج مهم این پروژه بود همچنین  کاهش زمان سفر و ایجاد آرامش و کاهش استرس رانندگان، کاهش هزینه‌ها در مصرف سوخت و استهلاک خودروها و افزایش ایمنی تردد و تسهیل در تردد مسافران استان قم و 17 استان دیگر کشور ازجمله نتایج مهم این پروژه بود.

زیرگذر کمربندی امام‌علی(ع) با 1200 متر طول و 32 متر عرض، شامل سه خط عبور بوده و سطح سواره‌رو دور میدان هفتاد و تن شامل چهار خط عبور به عرض 15 متر است و احداث دو دستگاه پل جهتی زیرگذر به طول 530 متر، احداث دو دستگاه پل هم‌سطح، احداث مسیرهای کنارگذر در جهات مختلف، احداث مسیر روگذر در جاده‌های اراک و کاشان به طول 1100 متر، اجرای فضای سبز و نورپردازی و روشنایی محدوده و پیاده‌روها از عملیات احداثی این پروژه به شمار می‌رود.

اما با ساخت این تقاطع غیر هم‌سطح نیز مشکلات این شاهراه مواصلاتی به پایان نرسید زیرا پیش‌بینی‌ها و ساخت‌وسازها تنها برای خودروها در نظر گرفته‌شده بود درحالی‌که میدان هفتادودو تن مانند یک پایانه 24ساعت در حال فعالیت است مسیری که مسافران پیاده و سوار خودرو می‌شوند.

نبود پل‌های عابر پیاده در این تقاطع باعث به خطر افتادن جان مسافرانی است که وارد شهر قم شده و یا مسافرانی که قصد سوارشدن به  اتوبوس‌ها و یا خودروهای سواری رادارند، پیش‌بینی و نصب حداقل چندین پل عابر پیاده در این تقاطع لازم و ضروری است.

در ایام تعطیلات نوروز امسال بیش از یک‌میلیون خودرو وارد استان قم شده، با در نظر گرفتن این مسئله که نیمی از این خودروها مسافری ( اتوبوس و سواری) بوده و مسافران را در میدان هفتادودو تن پیاده کرده‌اند می‌توان سرگردانی بیش از یک‌میلیون مسافر و دانشجو را پیش‌بینی کرد، زیرا شهر قم به دلیل دارا بودن حوزه علمیه و دانشگاه‌های متعدد دارای دانشجو و طلبه از شهرهای اطراف قم است همچنین دانشجویان قمی زیادی روزانه از میدان هفتادودو تن برای رسیدن به دانشگاهی محل تحصیل که اغلب شهرستان‌های اطراف قم است استفاده می‌کنند.

متأسفانه حتی سکوهای انتظار نیز برای مسافران پیش‌بینی‌نشده و مسافران اغلب در حاشیه جاده در انتظار اتوبوس‌های مسافری هستند، یکی از دانشجویان که برایر رفتن به دانشگاه در طول هفته چندین بار مسیرش به میدان هفتادودو تن می رسد در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: وقتی از رانندگان تاکسی می خواهیم که میدان را دور بزند و ما را ابتدای جاده ای که قرار است اتوبوس ها توقف کنند برسانند اظهار می کنند در این صورت مسیر طولانی می شود و برای بازگشت به شهر زمان طولانی صرف می شود و این کار را نمی کنند و در نهایت و ما مجبور هستیم مسیر عجیب و غربی را در عرض و طول هفتاد و دو تن عبور کنیم که از بالا و پایین و چپ و راست باید مواظب باشیم که تصادف نکنیم.

به میدان هفتادودو تن قم نباید تنها به‌عنوان یک پروژه استانی نگاه کرد زیرا با توجه به کارکرد آن، تقاطع غیر هم‌سطح میدان هفتاد دو تن را تبدیل به یک مسئله ملی شده است اهمیت میدان هفتادودو تن تا جایی بود که پروژه تقاطع غیر هم‌سطح هفتادودو تن به‌عنوان سریع‌ترین پروژه عمرانی کشور در سال 91نام‌گذاری شد.

هزینه‌های تکمیل و ایمن‌سازی کامل این تقاطع با ساخت پل‌های عابر پیاده نسبت به هزینه اولیه اعتباری معادل 210 میلیارد ریال بسیار نازل‌تر است، اما درنهایت نتیجه بهتری هم خواهد داد.

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com