به گزارش قم نا ، مهدی حقی با اشاره به هفدهمین همایش کتاب سال حوزه اظهار کرد: افراد علاقهمند به شرکت در این همایش تا 31 خرداد 94 فرصت دارند که آثار خود را به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
وی خاطرنشان کرد: آثاری که برای نخستین بار در سال 93 منتشر شده یا پایاننامههای سطح چهار که در سال 93 دفاع شده، میتوانند در این همایش شرکت کنند.
دبیر هفدهمین همایش کتاب سال حوزه با بیان اینکه پس از فراخوان، مراحل ارزیابی آغاز میشود، گفت: آثار ارسال شده به دبیرخانه همایش در 16 گروه علمی مانند «اخلاق و عرفان»، «ادبیات و هنر»، «اقتصاد و مدیریت»، «تاریخ و سیره»، «ترجمه، تصحیح و تحقیق»، «تفسیر و علوم قرآن»، «تکنولوژی آموزشی»، «حدیث، درایه و رجال»، «حقوق و علوم سیاسی»، «علوم اجتماعی»، «علوم تربیتی و روانشناسی»، «فقه و اصول»، «کتب مرجع» و... دستهبندی میشود.
وی خاطرنشان کرد: پس از دستهبندی، ارزیابی اولیه صورت میگیرد، متخصصان هر رشته علمی آثاری که واجد شرایط ورود به رقابت بودند را مشخص میکنند و هر کتاب بین دو تا چهار بار ارزیابی میشود.
حقی عنوان کرد: اصل کتاب باید به آدرس قم، بلوار امین، ابتدای بلوار جمهوری اسلامی، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، طبقه اول، دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه ارسال شود، ولی افراد شرکتکننده برای تکمیل فرم باید به آدرس سایت همایش نیز مراجعه کنند.
وی با اشاره به شانزدهمین همایش کتاب سال حوزه گفت: این همایش بهمن ماه سال گذشته برگزار شد که 850 اثر به دبیرخانه همایش ارسال شد که از بین آنها تعدادی به عنوان آثار برگزیده کتاب سال حوزه معرفی شدند و تعدادی شایسته تقدیر معرفی شده و تعدادی تحسین شدند.
دبیر هفدهمین همایش کتاب سال حوزه یادآور شد: 12 اثر به عنوان شایسته تقدیر معرفی شده و سه ناشر و موسسه به عنوان ناشران برتر در حوزه آثار دینی معرفی شدند.
وی با اشاره به اهداف همایش کتاب سال حوزه گفت: شناسایی آثار برتر حوزویان و نویسندگان برتر حوزه از جمله اهداف است که در پی آن آثار به جامعه علمی معرفی میشود و به دنبال آن فضای رقابت سالم علمی بین اندیشمندان حوزوی و ارتقای جایگاه پژوهش و آثار ترویجی در حوزههای علمیه به وجود میآید.
حقی یادآور شد: رصد کردن تحولات علمی و محتوایی دانشهای دینی در حوزههای علمیه جزو مهمترین اهداف این همایش است که در سالهای گذشته با همین اهداف همایش برگزار شده است.
وی با بیان اینکه تحقیقات و مطالعات متعددی در حاشیه همایش منتشر شده است گفت: وضعیتشناسی آثار هشت دوره کتاب سال حوزه از جمله این آثار است که جایگاه و سهم تمام موسسات و ناشران حوزوی را در طول سالهای گذشته مشخص کرده و با این اقدام مشخص شده است که این آثار از نظر محتوای کمی و کیفی چه نقش و جایگاهی دارند.
دبیر هفدهمین همایش کتاب سال حوزه خاطرنشان کرد: نقاط قوت و ضعف آثار حوزوی بر همین اساس مشخص میشود تا برنامهریزان و تصمیمگیران حوزه درباره مسائل نگارشی، کتاب، پژوهش و ترویج بتوانند از آن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه همایش کتاب سال حوزه از نظر کیفیت زمینهای برای رقابت و ارزیابی فراهم میکند گفت: محققانی که به دنبال تالیف کتاب هستند، در همایش کتاب سال حوزه هماهنگ میشوند تا کیفیت آثار خود را ارتقا دهند و این امر در مجموع سبب رشد شاخصهای کیفی نگارش در حوزهها میشود.
منبع : فارس