به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، حجتالاسلام سیدابوالحسن نواب امروز در نشست علمی تخصصی گردشگری و صلح که در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد، اظهار کرد: بهترین و مهمترین کاری که کشور امروز باید انجام دهد، گردشگری است.
مؤسس دانشگاه ادیان و مذاهب بیان کرد: گردشگری زیر ساخت بسیاری از کشورها است و بسیاری از آنها از این طریق کسب درآمد میکنند و بحث اقتصادی آنها از این طریق تأمین میشود.
وی ادامه داد: ما قصد داریم تا اسپیناس 3 را در قم تشکیل دهیم ضمن اینکه یکی از هتلهای اسپیناس در عربستان و دیگری تهران وجود دارد.
نواب ابراز کرد: گردشگری مبنای قرآنی دارد و مبنای اقتصادی منطقه است ولی به تسهیلات نیاز دارد.
مؤسس دانشگاه ادیان و مذاهب عنوان کرد: گردشگری یکمبنای فرهنگی دارد، چراکه گردشگران در حین گردشگری خود با آثار تاریخی و فرهنگی آن دیار آشنا میشود.
وی گفت: ما باید با گسترش گردشگری، فرهنگ جامعه و کشور خود را به جوامع و دنیا نشان دهیم و این امر در سیاست نیز تأثیر دارد.
نواب اذعان کرد: در ایران امکانات فراهم است، اما زیر ساختهای مناسبی برای گردشگری فراهم نیست، بنابراین باید به این موضوع خطیر توجه شود.
مؤسس دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح کرد: تکیه اصلی گردشگری قم باید بر هتل و اماکن استراحتی درجه یک باشد، زیرا بسیاری از گردشگران مسأله سکونت را دارند.
نواب خاطرنشان کرد: گردشگری به عنوان اصل قرآنی، پایه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، منبع درآمد سالم، اشتغال زا و اشتغال آفرین بسیار مهم است.
گردشگری موجب وفاق و صلح بین ملتها میشود
حمیده امیر یزدانی نیز در نشست علمی گردشگری و صلح قم اظهار کرد: دین در بحث گردشگری و راههای ایجاد صلح در بستر اجتماعی بسیار نقش آفرین است.
استاد دانشگاه ادیان و مذاهب بیان کرد: جنگ پدیده فرهنگی است و سید حسن نصرالله یک چهره سرشناسی است که در مقابل نزاعهای جانیان عالم ایستادگی کرد و یکی از ویژگیهای او صلح طلبی بود.
وی ابراز کرد: اکثر مراکز تحقیقاتی و آکادمیک غربی و آسیایی بر موضوع ارتباط بین گردشگری و صلح مرکز ویژهای دارند و با رویکرد خودشان عوامل آموزشی و علمی را دنبال میکنند.
امیر یزدانی تصریح کرد: گردشگری و ایجاد صلح در سطح ملتها و بین الملل با یکدیگر ارتباط ناگسستنی دارند و گردشگری موجب ایجاد ارتباط و صمیمیت ملتها میشود.
استاد دانشگاه ادیان و مذاهب یادآور شد: جنس گردشگری جنسی است که به سهولت قابل درک نیست و هنگامی که علمی در خصوص آن صحبت میکنیم بیشتر باید به دنبال شکافها و ذهن آدمها باشیم.
وی گفت: متأسفانه گردشگری در ذهن افراد با درآمد زایی گره خورده است و این ذهنیت باید تغییر پیدا کند و گشودگی ایجاد شود.
امیر یزدانی تصریح کرد: صلح و گردشگری از آنجا که با یکدیگر ارتباط ناگسستنی دارد، دارای یک جنبه روانکاوی و روانشناسی است.
استاد دانشگاه ادیان و مذاهب خاطرنشان کرد: ملتها با گردش و سفر به کشورهای مورد هدف با یک سری وجوه مشترکی مواجه میشوند که این امر موجب همدلی و وفاق بین آنها میشود.