به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از ایرنا، با شدت گرفتن جنگ اقتصادی همهجانبه دشمنان علیه ملت ایران و وضع تحریمهای گسترده که مانع از ورود حجم گستردهای از کالاها به کشور ما شد، اهمیت فعالیتهای صنعتی برای تولید محصولات مورد نیاز مردم افزون گشت تا نمونههای داخلی از کالاهای تحریم شده در بازارهای کشور در دسترش مردم باشد.
در همین رابطه صنعتگران استان قم نیز تلاش کردند سهم مهمی از این جریان داشته باشند و به گفته مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، تولید محصولات راهبردی مورد نیاز مردم به یکی از اولویتهای مهم در توسعه فعالیتهای صنعتی این استان تبدیل شد که نمونهای از آن در تولید انواع لوازم خانگی در واحدهای صنعتی قم قابل مشاهدهاست.
در همین رابطه خبرنگار ایرنا با مسئولان مرتبط با این موضوع به گفتوگو پرداخت و نظر آنان را راجع به سیاستهای مورد نظرشان برای ارتقا ظرفیت واحدهای صنعتی فعال در استان برای گسترش سطح تولید محصولات راهبردی مورد نظر مردم جویا شد.
تولیدات صنعتی قم بسیاری از نیازهای بازار را پوشش میدهد
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در این خصوص به ایرنا گفت: تنوع تولیدات صنعتی قم بسیار زیاد است و محصولاتی که در واحدهای صنعتی این استان تولید میشود در موارد متعدد علاوه بر پاسخ به نیاز بازارهای داخلی، به کشورهای مختلف جهان صادر نیز میشود.
اکبر ابدالی افزود: صنعت قم برای رشد و پیشرفت بیشتر در راستای تولید گسترده محصولات مورد نیاز مردم، موضوع تعمیق بخشی به فعالیتهای صنعتی را در دستور کار قرار دادهاست که بر مبنای آن از همه ظرفیتها برای ایجاد تحول در ارتقا کمی و به خصوص کیفی تولیدات استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و تسهیل کردن فرآیندهای سرمایهگذاری در بخش صنعت قم، موضوعی است که در دولت سیزدهم به جد در دستور کار قرار گرفتهاست و در این رابطه به دنبال جذب سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیتهای تولیدی در استان هستیم.
وی بیان داشت: افزایش سطح تولید محصولات صنعتی به خصوص در حوزه صنایع راهبردی علاوه بر تامین نیاز مردم، موجب قدرت اقتصادی میشود و به همین دلیل در استان قم از هرگونه فعالیت در حوزه صنایع دانشبنیان، راهبردی و پیشرفته حمایت خواهیم کرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: شهرکهای صنعتی قم از جمله شکوهیه و محمود آباد از زیرساختهای لازم برای ایجاد صنایع راهبردی برخوردار است و میتوان از این ظرفیت برای تقویت توان تولید محصولات مورد نیاز کشور به بهترین صورت استفاده کرد.
سطح تولید محصولات صنعتی در قم مطابق برنامهریزیها پیش میرود
همچنین رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت قم پیرامون این موضوع گفت: ما بر اساس ارزیابیهای کارشناسی برای سطح تولید سالانه بسیاری از محصولات صنعتی در استان قم برنامه مدونی را تدوین کردیم که هماکنون روند تولید آنها مطابق برنامه و حتی فراتر از آن، پیش میرود.
جواد ناطق بیان داشت: حجم قابل توجهی از محصولات صنعتی که در قم تولید میشود در زنجیره تولید محصولات دیگر مورد استفاده قرار میگیرد، بنابراین میتوان گفت تکمیل زنجیره تولید یکی از مهمترین سیاستهای صنعتی در قم است که با همکاری صنعتگران اجرای آن دنبال میشود.
وی ادامه داد: همچنین گسترش کیفیت تولیدات، در مسیر تحول فعالیتهای صنعتی در استان قم به جد مورد توجه مسئولان این بخش قرار گرفتهاست و برای موفقیت اجرای برنامهها در این بخش علاوه بر بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناورهای جدید، موضوع اصلاح و نوسازی تجهیزات و ماشین آلات صنعتی در دستور کار است.
وی بیان داشت: صنعتگران قم طی سالهای اخیر با تلاش فراوان تولید محصولات راهبردی، پیشرفته و مورد نیاز کشور را دنبال میکنند و در این رابطه توانستهاند بسیاری از کالاهای مورد نیاز مردم را که دشمنان با تحریمهای ظالمانه صادرات آنها به کشور ما را ممنوع کردهبودند، تولید کنند.
ناطق با اشاره به برنامه تولید برخی از محصولات صنعتی در استان قم طی سالجاری گفت: در همین رابطه تولید ۴۴۰ هزار تُن انواع محصولات فولادی، ۸۸۰ هزار تُن سیمان و همچنین انواع لوازم خانگی از جمله تولید ۱۹۰ هزار دستگاه یخچال و فریزر تا پایان سال در دستور کار است که این موضوع نشان از ظرفیتهای گسترده بخش صنعت قم برای پاسخ به نیاز بازارهای داخلی و تامین کالاهای مورد نیاز مردم دارد.
آنچه بیان شد نشان میدهد بخش صنعت قم از ظرفیتهای بسیاری برای تولید انواع محصولات مورد نیاز مردم برخوردار است و صنعتگران این استان در راستای خودکفایی در تولید محصولات و توسعه اقتصادی کشور گامهای مهمی را برداشتهاند.
بر اساس اطلاعات موجود حجم سرمایه گذاری انجام شده در بخش صنعت استان فراتر از ۱۱۲ هزار میلیارد ریال برآورده شدهاست و در همین ارتباط ۲ هزار و ۳۳۵ واحد صنعتی دارای پروانه در قم فعال میباشد، همچنین حدود ۶۴ هزار نفر در این بخش مهم اقتصادی مشغول فعالیت هستند.
در حال حاضر صنعتگران قمی در زمینه تولید انواع محصولات همچون لاستیک و پلاستیک و صنایع پایین دستی پتروشیمی، چسب، کفش و دمپایی، مبلمان، سوهان، لامپهای کممصرف، انواع موتور سیکلت، لوازم خانگی، قطعات خودرو، صنایع بستهبندی، صنایع معدنی، صنایع غذایی، نساجی، شمش فولادی و دیگر کالاهای مورد نیاز مردم فعالیت میکنند.
صنعت قم طیسالهای اخیر روند رو به رشدی را طی کردهاست و اکنون تعداد قابل توجهی از واحدهای تولیدی فعال در شهرکهای صنعتی استان، دانش بنیان بوده و بهرهبردارن آنها با استفاده از فناوریهای روز جهان، کالاهای مورد نیاز کشور را تولید و به بازار مصرف ارائه میکنند.
سهم ارزش افزوده بخش صنعت از کل ارزش افزوده استان ۲۵ درصد است و این بخش به عنوان یکی از موتورهای محرک اقتصاد و توسعه قم با رسیدن به هدفگذاریهای کمی، تقویت هرچه بیشتر رویکردهای کیفی و عمق بخشی به فعالیتهای تولیدی استان را مطابق برنامههای راهبردی تعیین شده دنبال میکند.
شرکتهای دانشبنیان و همچنین طرحهای صنعتی پیشرفته، کمآببر و دارای سازگاری بیشتر با محیط زیست در اولویت دریافت زمین و راهاندازی واحد تولیدی در شهرکهای صنعتی قم هستند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد.
گزارش: محمد جنابان