ویژه برنامه اینترنتی به وقت قم با موضوع «چالشهای مدیریت شهری» از نگاه نامزدهای انتخابات شورای شهر قم، شب گذشته از سوی پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) با همکاری خبرگزاری مهر و پایگاه خبری قمفردا برگزار شد.
در دومین جلسه از این گفتوگوها «سید مجتبی علامه» و «محمود مسگری» از نامزدهای شاخص ششمین انتخابات شورای شهر قم درخصوص چالشهای مدیریت شهری و راهکارهای مقابله با آن به سوالات طراحی شده توسط کارشناسان پاسخ دادند.
سید مجتبی علامه یکی از کاندیداهای انتخابات شورای اسلامی شهر قم در گفتگوی آنلاین چالش مدیریت شهری با اشاره به اینکه هر میدانی مرد میدان می خواهد، اظهار داشت: خدمت کردن به مردم و ارائه خدمات شهری از مسائلی است که نیازمند دلیل نیست.
وی ادامه داد: بنده 20سال در عرصه های مختلف دولتی با بودجه و حقوق دولت سابقه و تجربه کسب کرده ام و در حال حاضر هم در دانشگاه واحد شهرسازی را تدریس می کنم و مسئولیت هایی همچون شهردار و معاون شهردار هم در کارنامه دارم به همین دلیل وارد میدان شدم تا از این تجربیات در شهر برای تحول استفاده کنم.
علامه با اشاره به اینکه دوست ندارم وامدار لیست خاصی باشم، گفت: شورای اصولگرایان استان از بنده برای حضور در لیست دعوت نکرد. از سوی چند لیست در استان دعوت شدم که در نهایت در لیست نخبگان قرار گرفتم و آن هم به دلیل حضور اساتید دانشگاه ها از تخصص های مختلف در لیست است.
وی اضافه کرد: مهم ترین شاخصه لیست نخبگان این است که این افراد از قشر مرفه جامعه نیستند و اینکه از مناطق مختلف می باشند.
این کاندیدای انتخابات شورا با پاسخ به این سوال که آیا به انتخاب این گونه لیست ها انتقاد دارید؟ گفت: انتقاد به هیچ لیستی ندارم اما عقیده دارم هر کاندیدای که برای رسیدن به صندلی شورا با شعار خدمت این میزان هزینه می کند مناسب نیست.
وی ادامه داد: اگر از طریق شخصی به لیست خاصی وارد و در نهایت هم انتخاب شویم حتما در آینده باید وامدار آن لیست و شخص باشیم.
علامه با اشاره به اهداف لیست نخبگان انقلابی بیان داشت: مهمترین شعار و هدف لیست نخبگان انقلابی تغییر و تحول در شهر و پررنگ کردن روند خدمت رسانی است.
وی اضافه کرد: مردم باید با دیدبازتر و رصد بیشتری افراد را شناسایی و آنها را بر اساس تخصص و توانایی انتخاب کنند تا شهر با مدیریت بهتری اداره شود.
این کاندیدای انتخابات شورای شهر با اشاره به بزرگترین مشکل شهر، گفت: بزرگترین مشکل و معضل شهر قم غیربومی بودن مدیران شهری است چرا که بعد از اتمام دوره مدیریت، این افراد به شهرهای خود بازمی گردند و پاسخگوی هیچ موضوع و مشکلی نخواهند بود.
وی اضافه کرد: بزرگترین معضل این روزهای شهر مسئله منوریل است. این پروژه بعد از گذشت سال های هنوز هیچ خدماتی نداشته است و باید بررسی شود برای ادامه کار اگر نیازمند مطالعات است انجام شود و اگر نیازمند مطالعات جدید نیست چرا نتیجه نمی دهد. برای این پروژه هزینه بسیاری صرف شده که تاکنون هیچ نتیجه ای نداشته است.
علامه با اشاره به اینکه بهترين ناظر شهرداري مردم هستند، گفت: امیدواریم در این دوره انتخابات شورای شهر، افراد متخصص وارد شوند تا بتوانند مشکلات استان را رفع کنند.
وی با اشاره به اینکه بنده به دلیل تخصص ام دوست دارم در صورت انتخاب کمیسیون شهرسازی باشم، خاطرنشان کرد: شهرداری باید از فرهنگ تا معیشت مردم برنامه داشته باشد
این کاندیدای انتخابات شورای شهر با اشاره به مهمترین برنامه خود، گفت: مهمترین برنامه بنده مسئله اشتغال و معیشت مردم است. در برخی از مناطق استان به دلیل شیوع کرونا در کشور و مشکلات اشتغال و اقتصاد بسیاری از خانواده ها دچار طلاق و فروپاشی شده اند.
وی افزود: شورای شهر می تواند با همکاری شهرداری زیرساخت های مناسب را ایجاد کند تا مردم اقتصاد خود را تامین کنند به عنوان مثال بسیاری از هنرمندان صنایع دستی می توانند در بازارهایی که بدون استفاده مانده است صنایع خود را عرضه کنند و یا بستر های مناسب برای دوره گردی ایجاد شود.
علامه در پاسخ به این سوال که چگونه می توان شفافیت را در شورای شهر و شهرداری ایجاد کرد، گفت: هرچه ارتباط مردم با شوراي شهر و شهرداري بيشتر باشد اين شفافيت بيشتر خواهد شد.
وی اضافه کرد: همانطور که گفته شد منوریل یکی از مشکلات استان است که اگر قرار نیست به هدف خود برسد می تواند تغییرکاربری بدهند و از ترافیکی به گردشگری تبدیل شود تا همه استفاده مناسب شود و هم اینکه اشتغال زایی رخ دهد. این پروژه می تواند با تغییر کاربری و با اشتغال زایی سرمایه هدر رفته را زنده کند و نشاط اجتماعی را هم به شهر بیاورد.
این کاندیداهای انتخابات شورای شهر با انتقاد از شهرداری گفت: شهرداری در استفاده از بخش خصوصی در برخی از بخش های استان ضعیف عمل کرده است.
وی به بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: دو نوع بافت میراث فرهنگی و فرسوده داریم که برای بافت فرسوده می توانیم با در نظرگرفتن مشاور در این بافت ها به اهداف مد نظر رسید.
در ادامه این برنامه محمود مسگری، نامزد ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه اعتقاد قلبی بنده این است که شهر قم حرم امن الهی است؛ اظهار داشت: برای همین در هرجایی از قم که خدمت کنیم؛ خادمی حضرت معصومه (س) را انجام دادهایم.
عضو فعلی شورای شهر قم حضور خود در چهارمین دوره انتخابات شورای شهر گفت: در آن دوره رقابت بین لیست اصولگرایان و مجموعه پیروان امام و رهبری _که سه دوره اول شورای شهر قم را پرچمداری می کردند_ بود و از من دعوت و بر بنده تکلیف شد که شما نیز حضور داشته باشید که مردم قم نیز به بنده اعتماد کردند و به نماینده خود در شورای شهر قم برگزیدند. در دوره پنجم نیز باز هم از بنده دعوت شد و در این عرصه شرکت کنید.
وی افزود: دوره فعلی که در آن قرار گرفتیم با وضعیتی که جمهوری اسلامی ایران در منطقه دارد و تاکید مقام معظم رهبری بر حضور حداکثری مردم در صحنه، برای بار سوم در انتخابات شورای شهر قم ثبت نام کردم. اعتقاد بنده این است هرکسی که ظرفیت آن را دارد که می تواند به فضای حضور حداکثری مردم کمک کند؛ در عرصه انتخابات حضور داشته باشد و فضای انتخابات را گرم کند. خواسته مقام معظم رهبری نیز این است.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که «شما دو دوره حضور داشتید و آیا این حضور آیا کافی نبوده و آیا شما قائل به گردش نخبگانی هستید یا خیر» گفت: با توجه به نوع لیست بندی که انجام می شود افراد نخبه وارد لیست نمی شوند چرا که در صورت انتخاب شدن می دانند سهم خواهی در آینده وجود خواهد داشت.
مسگری بیان داشت: تابلوی که بالا می رود باید به اصول خاصی قائل باشد. مقام معظم رهبری فرمودند که خط کش نه اصولگرا و نه اصلاح طلب و خط کش باید انقلابی گری باشد.
وی افزود: در برخی موارد سهم خواهی های منطقه ای صورت می گیرد و در برخی موارد از متدین مناطق سوء استفاده می شود. در حال حاضر گروهی به عنوان جوانان هم افزایی نیروهای انقلابی آمده است و می توانند کمک کنند. این درست نیست که برخی بگویند شما حق ندارید در فلان لیست باشید .
مسگری با اشاره به اینکه بنده مخالف انحصارگرایی هستم، گفت: برخی از افراد که لیست ارائه می دهند در چینش مدیران استان هم دخالت می کنند و سعی دارند در مدیریت شهر دخالت کنند و شهر براساس سلیقه آنها اعمال شود. به عنوان مثال در پروژه جمهوری مردم اعلام می کردند که پروژه باید فلان مدل پیش برود درحال که اصلا کارشناسی شده نبود؛ وقتی دلیل این موضوع را پرسیدیم گفتن فلان نماینده گفته است خودتان بروید و بگوئید پروژه را این گونه جلو ببرند.
وی تاکید کرد: عدم هماهنگي دستگاه هاي اجرايي با مديريت شهري از بزرگترين مشكل و معضلات شهر است.
این کاندیدای انتخابات شورای شهر ابراز داشت: در پروسه ليست بندي نباید نگاه حزبی و سیاسی وجود داشته باشد بلکه باید نگاه تخصص و عملکرد فرد و مدیریتی در میان باشد البته قبول دارم باید سبقه سیاسی افراد هم بررسی شود.
وی ادامه داد: هدف اصلی و نوک پیکان مجمع جوانان هم افزایی نیروهای انقلابی است و در تلاش هستیم این جوان گرایی در شورای شهر و مدیریت شهری حاضر باشند.
مسگری با اشاره به شفافیت در عملکرد دوره قبل شورا، گفت: هر چند ماه یکبار هزینه ها، حقوق ها و بودجه ای که در شهر هزینه شده است در سایت شهرداری بارگذاری می شود تا عموم بتوانند ببینند.
وی اضافه کرد: منوریل یک سیستم حمل و نقل تحمیل شده به مدیریت شهری استان است. امروز هم معضل اول شهر منوریل نیست و نگاه بنده به ناوگان حمل و نقل عمومی و مترو است که باید قوی تر و تکمیل تر شود.
این کاندیدای انتخابات شورای شهر با اشاره به شورای پنجم، گفت: یکی از ضعف های شورای پنجم نظارت بر عملكرد شهرداري در حوزه پرورش نيروي انساني بود.
وی ادامه داد: به عملكرد كل آقاي سقائيان نژاد نمره مثبت مي دهم ولی در حوزه پرورش نيروي انساني نمره ضعيف مي دهم اما در كل نمره قابل قبول مي هم.
شایان ذکر است ویژه برنام اینترنتی به وقت قم در ایام انتخابات راس ساعت 21 به صورت زنده از حساب اینستاگرام قمنا به آدرس instagram.com/Qomna_com و حساب آپارات ویژه برنامه اینترنتی به وقت قم به آدرس aparat.com/qom_time قابل مشاهده است. همچنین علاقهمندان به حوزه مدیریت شهری میتوانند سوالات و دغدغههای خود در این زمینه را با ایمیل Qomna.news@Gmail.com در میان بگذارند.