کد خبر ۳۸۹۵۱ ۱۰۵۷ بازدید انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۱
مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) خبر داد

مرمت و بهسازی گذرهای تاریخی شهر قم

مدیرعامل سازمان بهسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) گفت: احیای گذرهای تاریخی در بافت‌های فرسوده انگیزه نوسازی را افزایش می‌دهد و موجب می‌شود ساکنان به بازسازی خانه‌هایشان رغبت پیدا کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، علیرضا خاکی با اشاره به ظرفیت‌های محدوده حرم مطهر حضرت معصومه(س) در دل بافت فرسوده برای بهسازی آن، بیان داشت: سالانه 20 میلیون زائر به قم می‌آیند که باید از دل بافت فرسوده بگذرند تا به حرم برسند و از این زائران می‌توان برای سرمایه‌گذاری در همین بافت فرسوده هم استفاده کرد که در واقع این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.

وی با تأکید بر اینکه عمده ظرفیت های قم در حوزه گردشگری زیارتی قرار دارد گفت: بیت‌النور، امامزاده موسی مبرقع(ع)، بیوت مراجع عظام و امامزاده‌هایی که از منظرهای مختلف می‌توانند مورد توجه باشند از ظرفیت‌های زیارتی قم هستند که کمتر به آن‌ها توجه شده است.

خاکی با تأکید بر اینکه بهسازی معابری که منتهی به حرم است و این فضاهای مذهبی را پوشش می‌دهد باید در اولویت شهر باشد، ابراز کرد: این کار احیای گذرهای تاریخی را هم در خود دارد، زیرا اگر این گذر‌ها را تثبیت نکنیم در قالب پروژه‌های شهری از بین خواهند رفت.

وی با اشاره به اینکه این پروژه یکی از محرک‌های نوسازی در ساماندهی ساکنان معابر است، ادامه داد: اجرای این پروژه‌ها انگیزه نوسازی را افزایش می‌دهد و موجب می‌شود ساکنان به بازسازی خانه‌هایشان رغبت پیدا کنند.

مدیرعامل سازمان بهسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) با تأکید بر اینکه بافت‌های فرسوده دچار پدیده خالی شدن جمعیت می‌شوند، تصریح کرد: با توجه به اینکه این محدوده شرایط مساعد زندگی را از دست می‌دهند به مرور از جمعیت خالی شده و این امر موجب ایجاد آسیب‌های اجتماعی در جامعه ما می‌شود.