کد خبر ۳۵۰۱۳ ۱۰۸۲ بازدید انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۱۲
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب:

فعالان عرصه تقریب مذاهب اقدامات امام موسی صدر را سرلوحه کار قرار دهند

عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب با بیان اینکه فعالان عرصه تقریب مذاهب باید اقدامات امام موسی صدر را سرلوحه کار قرار دهند گفت: گفت‌وگو راه حل عملی تقریب در روش امام موسی صدر است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا)، حجت الاسلام عبدالکریم بی‌آزار شیرازی ظهر امروز در همایش گفت‌وگو برای زندگی با هدف بررسی تجربه امام موسی صدر که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد، با اشاره به اینکه خداوند ملت‌ها را در قبایل مختلف آفریده است اظهارداشت: این اختلاف میان امت‌ها می‌تواند به دو گونه باشد ابتدا اینکه به جدال و تخاصم با هم بپردازند و دیگری اینکه به قول امام موسی صدر به رقابت سازنده بپردازند و وسیله‌ای برای تعالی یکدیگر باشند.

عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب با بیان اینکه انسان‌ها همواره با هم در اختلاف به سر می‌برند افزود: کسانی که روحیه رحمانی دارند اختلافات میان خودشان را وسیله رشد و ترقی و تعالی قرار می‌دهند اما کسانی که تا ابد می‌خواهند در جهل مرکب بمانند، دیگران را تنها در ضلالت می‌بینند و خودشان را بر حق می‌دانند.

وی با بیان اینکه هیچ یک از رجال تقریب چنین تعریفی نداشتند و ما باید تلاش کنیم که خوبان هر مذهب و فرقه و ملتی را شناسایی و با هم متحد شویم گفت: این خواسته رجال تقریب است، کسانی که مخالف تقریب هستند می‌گویند فقط ما مسلمان واقعی هستیم اما باید بدانیم قرآن چنین چیزی نمی‌گوید.

بی‌آزار شیرازی با اشاره به اینکه بر اساس قرآن کریم اهل کتاب هم حتی یکسان نیستند و برخی از آن‌ها معتدلند و برخی نیز شب‌ها به عبادت و راز و نیاز می‌پردازند خاطر نشان کرد: باید به تعبیر امام موسی صدر تلاش کنیم حال که در تمام ادیان و مذاهب الهی افراد خوب و بد هستند خوب‌ها دور هم جمع شوند و علیه دشمنان خدا بجنگیم این کاری بود که امام موسی صدر انجام دادند و وحدت ایجاد کردند.

عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: امام موسی صدر شخصیت و عظمت بسیاری در الازهر داشتند ایشان در نوشته‌های خود بیان کردند که این فکر تقریب را ابتدا از پدرشان دارند، پدر ایشان از مراجع بودند که مسئولیت حوزه را به عهده داشتند، ایشان کتاب لواء الحمد را در این راستا نوشتند که در کتب احادیث روایات مشترک بسیار را جمع آوری کرده و به تقریب کمک کردند.

وی با بیان اینکه کسانی که در تقریب مذاهب فعال هستند باید به اقدامات امام موسی صدر نگاه کنند خاطر نشان کرد: این نمونه‌ای از تقریب و ارتباط سازنده است، امام موسی صدر معتقد بودند باید راه سید جمال الدین اسد آبادی را ادامه و تکمیل کنیم
سید محمد باقر صدر هم در سخنرانی خود گفته بود که همه عمر خودم را صرف مذاهب کردم و در آثار ایشان هم به وضوح می‌توان این مسائل را مشاهده کرد.

حجت الاسلام بی‌آزار شیرازی با بیان اینکه راه حل عملی تقریب در روش امام موسی صدر مسئله گفت‌و‌گو است تصریح کرد: ما متاسفانه شناخت مذاهب را از نوشته‌های مخالفان به دست می‌آوریم و با نفی دیگران به دنبال اثبات خود هستیم اما این روش نتیجه نداده است. امروز می‌بینیم استعمارگران به دست افراط گران فرقه‌ها و ماهواره‌ها را در لندن به پا کرده و مشغول فحاشی هستند که نتیجه آن ایجاد جدال دائم را برای ما است.

وی با اشاره به اینکه امام موسی صدر در لبنان نامه بسیار مودبانه و اخلاقی می‌نویسند و شیخ حسن خالق مفتی اهل سنت لبنان را دعوت می‌کنند که اتحاد بیشتری داشته باشیم گفت: مسلمانان به جای اینکه به جدال با هم بپردازند و بهره آن را استعمارگران ببرند باید با هم متحد شوند.

عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب خاطر نشان کرد: مسائل اختلافی باید با گفت‌و‌گو حل شود، این مسئله جدیدی نیست، در زمان ما شخصیت‌هایی مانند آیت الله بروجردی و امثال آن در راه وحدت گام برداشتند و سعی کردند مسلمانان را با گفت‌و‌گوی مسالمت آمیز به هم بشناسانند. مفتی اهل سنت لبنان به نامه امام موسی صدر پاسخ زیبایی می‌دهد و در آن زمان امام موسی صدر به مصر می‌روند و با شخصیت‌های مهم الازهر گفت‌و‌گو می‌کنند اتحاد میان مسلمانان یکی از ثمرات دیدار دوستانه آیت الله صدر با شیخ فحام شیخ الازهر بوده است.

وی با بیان اینکه ما باید مانند امام موسی صدر خودمان را به صورت صحیح معرفی کنیم و این کار اثرات بسیاری به جای می‌گذارد افزود: دیدار با سران کشور‌ها سبب می‌شود مردم هم نگاه‌شان تغییر کند، ایشان هم با مردم و هم با سران و رهبران دیدارهایی داشتند و اثرات بسیاری به جای گذاشتند که تجمع علمای لبنان یکی از این اثرات بود.

 

منبع: تسنيم