کد خبر ۳۴۷۲۷ ۱۰۳۹ بازدید انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۵۸
مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور:

آماده توسعه روابط با واتیکان هستیم/نسبت به برخورد کشورهای اروپایی با آوارگان نگرانیم

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور در دیدار با رئیس شورای پاپی صلح و عدالت واتیکان با اشاره به دغدغه‌های مشترک بین حوزه علمیه قم و واتیکان گفت: آماده توسعه روابط بین این دو نهاد دینی در زمینه‌های مشترک هستیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا) به‌نقل از مرکز خبر حوزه، آیت‌الله حسینی‌بوشهری در نشست جامعه مدرسین که با حضور کاردینال تورکسون رئیس شورای پاپی صلح و عدالت واتیکان برگزار شد، با خیر مقدم به مقام ارشد واتیکان اظهار داشت: در شرایط فعلی ارتباطات بین رهبران دینی اسلام و مسیحیت، ضروری و اجتناب‌ناپذیر است و طرفین دغدغه‌های مشترکی برای مقابله با ظلم، فساد، بی‌ایمانی و رویکردهای ضدمعنویت داشته و نیازمند چاره جویی برای مقابله با این‌ها هستند.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه امروزه اسلام را به‌گونه غیرواقعی در غرب معرفی می‌کنند افزود: ما با تعامل و ارتباط دوجانبه می‌توانیم اسلام مورد نظر جمهوری اسلامی و روحانیت شیعه را معرفی کنیم تا با زبان شما، اسلام در دنیای غرب معرفی شود.

معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مشکل امروز دنیای اسلام و مسیحیت را افراط‌گری دانست و بیان کرد: عناصر افراطی در ادیان، مرزهای دینداری را نگه نمی‌دارند و چهره‌ای نامناسب از اسلام و مسیحیت نشان می‌دهند که نه مورد قبول ما هستند و نه شما.

وی ادامه داد: اقدامات بعضی افراد که میان مسلمانانند و عده‌ای را بیگناه می‌کشند، از طرف ما محکوم است. در دنیای مسیحیت نیز گاهی اقداماتی مانند سوزاندن کتاب مقدس مسلمانان انجام می‌شود که نشانه صلح و عدالت نیست بلکه مایه بدبینی و نشر عداوت میان پیروان ادیان الهی می‌شود.

امام جمعه قم با اشاره به سخنان پیتر تورکسون که بر انجام ماموریت دینی علاوه بر نگرش دینی تاکید کرده بود، گفت: در اسلام، ایمان محدود به باورهای قلبی نیست بلکه بر رفتارهای عملی نیز تاکید می‌شود و بسیاری از آیات قرآن از عبارت «الذین آمنوا و عملوا الصالحات» استفاده شده یعنی عمل، لازمه حرکت در مسیر رستگاری است.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری مبارزه با تروریسم، مبارزه با فقر و تلاش در جهت صلح را از نکات کلیدی و مشترک بین حوزه علمیه قم و واتیکان برشمرد و اظهار داشت: ما نسبت به برخورد ناشایست برخی کشورهای اروپایی با آوارگان نگرانیم به‌ویژه که تعداد زیادی کودک در این آوارگی‌ها ناپدید شده‌اند.

وی وجود تسلیحات کشتار جمعی در جهان را از دیگر دغدغه‌های حوزه علمیه قم برشمرد و اظهار داشت: دنیا روز به روز به سوی افزایش تسلیحات کشتار جمعی و سلاح‌های هسته‌ای می‌رود که به‌دنبال آن ویرانی نسل بشر اتفاق می‌افتد. جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با 1+5 نشان داد که دنبال تولید سلاح هسته‌ای نیست. فتوای مقام معظم رهبری در این باره نیز سند مهمی برای نیت جمهوری اسلامی درباره سلاح‌های هسته‌ای است؛ در عمل هم نشان داده‌ایم که دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم. از واتیکان می‌خواهیم که جهانیان را نسبت به ضرورت خلع کشور‌ها از سلاح‌های کشتار جمعی توجیه کند.

مدیر حوزه‌های علمیه با اعلام آمادگی رسمی برای توسعه روابط بین حوزه علمیه قم و واتیکان گفت: شما سفیری فعال در تهران دارید و ما آماده‌ایم نتایج این گفت‌وگو‌ها را از راه‌های دیپلماتیک دنبال کنیم.

وی با اشاره به ماموریت کاردینال تورکسون به‌عنوان رئیس شورای پاپی صلح و عدالت واتیکان گفت: ما عدالت را مقدم بر صلح می‌دانیم و اگر عدالت در جهان باشد، جنگی در جهان رخ نمی‌دهد تا نیاز به صلح باشد و ما آماده همکاری‌های مشترک برای حل مسائل هستیم.