کد خبر ۳۴۶۸۷ ۱۴۹۴ بازدید انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۸
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی قم:

50 درصد اعضای نظام مهندسی کشاورزی در بخش کشاورزی فعال هستند

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت: حدود 50 درصد اعضای این سازمان در قم در بخش کشاورزی و بقیه یا بیکار و یا در شغل های غیرمرتبط مشغول به فعالیت هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا)، عباس خرمی اظهار کرد: تعداد اعضای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در سطح کشور حدود 200 هزار تن و در استان قم حدود دو هزار و 200 تن است که از سطح کارشناسی تا دکترا هستند.


وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: مساله مهمی که در استان با آن روبه رو هستیم بیکاری فارغ التحصیلان کشاورزی است که هر سال به این میزان افزوده می شود و علت آن در استان ما این است که نسبت فارغ التحصیلان با توسعه بخش کشاورزی استان مطابقت ندارد در نتیجه همیشه درصدی از فارغ التحصیلان رشته کشاورزی در بیکاری آشکار یا پنهان به سر می برند که می توان با همکاری دستگاه های اجرایی از طریق روانسازی واگذاری تصدیگری ها به بخش خصوصی گام موثری برای افزایش اشتغال در این بخش برداشت و از ظرفیت علمی و مهارتی مهندسان جوان کشاورزی به نحو احسن استفاده کرد.


وی در رابطه با مشکل بیکاری فارغ التحصیلان رشته های مهندسی کشاورزی گفت: باید با هماهنگی هایی که با وزارت علوم، فناوری و تحقیقات انجام می شود رشته های کشاورزی در مراکز آموزش عالی بر اساس نیاز بازار بخش کشاورزی باشد و از سوی دیگر نیز زمینه اشتغال برای داوطلبان این رشته در سایر کشورها فراهم شود که این موارد در دست بررسی و مطالعه است.


خرمی، توجه به کشت متراکم و گلخانه ای و به کارگیری کارشناسان به عنوان مسئول فنی واحدها را نیز راهکار دیگری برای افزایش زمینه اشتغال برای فارغ التحصیلان کشاورزی دانست و گفت: در برخی از استان های کشور این کار عملیاتی شده و در استان قم نیز در دست اجراست.


وی از توافق های این سازمان با اداره کل فنی و حرفه ای، کمیته امداد امام خمینی(ره) و خانه کارگر استان در رابطه با آموزش افراد در زمینه کشاورزی خبر داد و گفت: برای افزایش اشتغال خانوار روستایی راهکار مناسب این است که زمینه اشتغال از روستاها فراهم شود و آمادگی داریم در زمینه های مختلف کلاس های آموزشی برای اقشار گوناگون اعم از کارشناسان، بهره برداران و روستاییان برگزار می کنیم.


وی همچنین، در رابطه با هدف های سازمان مذکور گفت: این سازمان در راستای کاهش تصدیگری دولت و اجرای اصل 44 قانون اساسی و کوچک و چابکسازی دولت تشکیل شده است و از جمله وظیفه های آن می توان به ساماندهی فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست و آموزش مهارتی و بازآموزی مهارتی مهندسان کشاورزی اشاره کرد.


خرمی افزود: هدایت مهندسان آموزش دیده در فرایند تولید به منظور افزایش بهره وری و استفاده بهینه از منابع آب و خاک و نهادهای کشاورزی و توسعه کشت مکانیزه و در نهایت کاهش هزینه و افزایش بازدهی در تولید و رسیدن به اقتصاد مقاومتی، تشکیل تشکل های فنی - مهندسی و مشاوره ای و همچنین برخورد قانونی و حرفه ای با تخلفات احتمالی مهندسان کشاورزی تحت عنوان کمیته انضباطی و حمایت صنفی از مهندسان کشاورزی از دیگر وظایف این سازمان است.


وی اظهار کرد: برای کمک به دستگاه های اجرایی از لحاظ فنی و تخصصی، این سازمان دارای اتاق فکر متشکل از افراد باسابقه و کمیته های تخصصی دام و طیور، آب و خاک، آموزش و تحقیقات و محیط زیست است که نتیجه های به دست آمده را برای اجرایی شدن در اختیار دستگاه های اجرایی قرار می دهد.


خرمی در رابطه با فعالیت بخش های گوناگون این سازمان گفت: از جمله فعالیت های سازمان تشکیل شرکت های فنی - مهندسی و مشاوره ای کشاورزی است که حدود 140 شرکت در سطح استان تشکیل شده است و از این تعداد 14 شرکت در مراکز بخش ها پهنه بندی و مستقر شده اند.


وی گفت: از جمله فعالیت های دیگر سازمان، طراحی و اجرای طرح های آب و خاک برای پرداخت تسهیلات بلاعوض آبیاری تحت فشار به کشاورزان است که توسط 32 شرکت فنی - مهندسی، مشاوره ای و پیمانکاری زیر مجموعه سازمان انجام می شود و امسال نیز در سطحی نزدیک به سه هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان، کار طراحی و اجرای طرح های آب و خاک انجام گرفته است.


وی افزود: رتبه بندی و صدور پروانه اشتغال کارشناسان و شرکت های فنی مهندسی، صدور پروانه های دامداری ها، مرغداری ها، گلخانه ها، پرورش قارچ، شیلات، ایستگاه جمع آوری شیر، سَم فروشی ها و کلینیک های حفظ نباتات به تعداد 350 پروانه در سال جاری و نظارت بر کلینیک های حفظ نباتات و 30 سَم فروشی در سطح استان (کنترل و کاهش مصرف سموم) را می توان از دیگر وظایف این سازمان برشمرد.


خرمی گفت: نظارت بر ساخت استخرهای پرورش ماهی، تربیت مدیران فنی برای استقرار در واحدهای تولیدی به منظور افزایش بازده تولید (که حدود 150 نفر مدیر فنی که در واحدهای مرغداری ها و دامداری های استان مشغول به کار هستند)، تهیه طرح های زیربخش کشاورزی به منظور دریافت تسهیلات بانکی و همچنین امور اجرایی صدور گواهی مستثنیات با همکاری اداره کل منابع طبیعی استان (که امسال تعداد 500 پرونده انجام شده است) از دیگر وظایف این سازمان است.


وی افزود: بخش امور خوراک دام این سازمان وظیفه نظارت بر توزیع سبوس یارانه ای مرغداران، نظارت بر فعالیت کارخانه های خوراک دام به منظور تولید گوشت و شیر سالم و حمایت از تولیدکنندگان بخش دام قم را برعهده دارد که در حال حاضر 9 کارخانه خوراک دام در سطح استان زیر نظارت کارشناسان این سازمان قرار دارند که از نظر کمی و کیفی مورد بازرسی قرار می گیرند.


وی همچنین به مشکلات موجود در بهبود وضعیت این سازمان اشاره کرد و گفت: قانون به صراحت بیان کرده است که دستگاه های اجرایی موظف هستند فعالیت های تصدیگری را از طریق اعضای و شرکت های دارای صلاحیت فنی این سازمان واگذار کنند که متاسفانه این امر در قم با کُندی صورت می گیرد که باید با حمایت استاندار و مدیران استان به منظور افزایش اشتغال و اجرای اصل 44 قانون اساسی با سرعت بیشتری این امر صورت بگیرد.


وی اعلام کرد: علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با فعالیت های این سازمان در قم می توانند به نشانی اینترنتی www.ertebatnezam-qom.ir و یا دفتر این سازمان واقع در میدان ارتش، ابتدای بلوار انقلاب مراجعه کنند و یا در قم با تلفن 32602886 با پیش شماره 025 تماس حاصل بگیرند.


سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی بزرگ ترین و جامع ترین تشکل تخصصی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی و سازمانی مستقل و غیردولتی است که از کارشناسان دانشگاهی و اجرایی اعم از دولتی و غیردولتی بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در سال 1380 تشکیل شد.

 

منبع: ايرنا