دبیر اجرایی رویداد استارت آپ کمپ فرهنگ فناوری استان قم گفت: این رویداد برای نخستین بار و با رویکرد ابتکارانه «فرهنگ و فناوری» برگزار میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا)، استارت آپ، واژهای است که در سالهای اخیر به صورت فراوان شنیده و خواندهایم تا جایی که به تازگی این موضوع در کشورمان نیز وارد شده است ولی آنچه بیش از پیش ذهن کسانی که این واژه را میشنوند و یا میخوانند مشغول میکند معنی این واژه و کاربردی است که میتواند در جامعه اقتصادی داشته باشد که در این راستا با محمد سهیل باقریان نماینده مرکز رشد علوم انسانی پارک علم و فناوری در برگزاری نخستین اردوی استارت آپ قم گفتوگو کردیم.
استارت آپ چیست ؟
باقریان: استارت آپ رویدادی است که در آن افراد صاحب ایده با شیوه اجرا کردن ایدههایشان آشنا شده و توسط سرمایهداران حمایت میشوند؛ کسانی که ایده ندارند میتوانند درزمینهٔ کسبوکار و فن آفرینی تجربه کسب کرده و یا حتی صاحب ایده شوند.
استارت آپ تا چه اندازه در قم شناختهشده است و فعالیت دارد؟
باقریان: فضای برنامه استارت آپ کمپ از نظر اکثر افراد ناشناخته است. با توجه به اینکه این رویداد برای نخستین بار در قم برگزار میشود بنا بر این در حال حاضر معرفی این رویداد در استان توسط پارک علم و فناوری استان صورت میگیرد.
دلیل برگزاری استارت آپ چیست؟
باقریان: خیلی از افراد در جامعه ما هستند که ایده دارند، شبانهروز به آن فکر میکنند و در راستای رسیدن به آن گام برمیدارند اما غالبا با شکست مواجه میشوند زیرا گمان میکنند که راه درستی را انتخاب کردهاند در حالی که اشتباه کردهاند و یا به اشتباه مشاوره گرفتهاند. استارت آپ به آنها در رسیدن به مرحله اجرای ایدههایشان کمک میکند و افرادی را گردهم میآورد که این افراد از میان کسانی که کارآفرین هستند، شکست خوردند، تجربه دارند، ایده دارند و یا ایده ندارند انتخاب میشوند و چون استعداد فرزندان بومی قم در زمینهٔ کسبوکار، صنعت، امور اجرایی و برنامهریزی بسیار بالاست و این افراد برای پیدا کردن شغل از قم خارج میشوند، در این راستی نخستین اردو استارت آپ باهدف افزایش زمینه کسبوکار در قم برگزار میشود. در واقع این رویداد با حمایت و پیشنهاد پارک علم و فناوری استان قم صورت گرفته است و تنها ما برگزارکننده اجرایی این رویداد هستیم که در این راستا 25 نفر از دانشجویان نخبه استانی وظیفه اجرای این برنامه را بر عهده دارند.
در واقع موضوع مهم از دید ما جوانان، اهمیت دادن مدیران و برنامه ریزان کشوری و استانی به حوزه کارآفرینی و ایجاد کسب و کار بوده به همین خاطر رویکرد علمی و ساختاری رئیس پارک علم و فناوری و مدیر مرکز رشد علوم انسانی پارک که حمایتهای همهجانبه را انجام دادند شایسته تقدیر و تشکر است.
چه کسانی با استارت آپ در ارتباط هستند؟
باقریان: برنامه نویسان، کارآفرینان، پژوهشگران، فرهیختگان از جمله کسانی هستند که با این موضوع در ارتباط هستند و با حضور در این برنامه از قابلیت یکدیگر در زمینههای مختلف استفاده میکنند.
در استارت آپ به چه مسائلی توجه میشود؟
باقریان: در استارت آپ به شیوههای نوین کارآفرینی، بازاریابی، ایده پروری و اجرا شدن ایده توجه میشود که پیش از برگزار شدن استارت آپ شیوه صحیح حضور در این رویدادها در بوت کمپها ارائه میشود. بوت کمپها هم 20 روز قبل از برگزاری این رویداد در بهمن ماه به سبب ایجاد فضای ایده پردازی و کسبوکار در زمینهٔ فرهنگ و فناوری، بهصورت رایگان برگزار میشود تا ذهن شرکتکنندگان در قالب فضای موضوع و نیز گرایشهای فعالیتی موردنظر قرار بگیرد.
این رویداد چطور برنامه ریزی شده و چه زمانی برگزار میشود؟
اواخر شهریور ماه از سوی پارک علم و فناوری و مصادف با تولد حضرت معصومه(س) پیشنهاد برگزاری این رویداد از سوی مرکز رشد علوم انسانی پارک علم و فناوری مطرح شد که پس از انجام بررسیهای لازم در استان قم و تشکیل کادر اجرایی از میان نخبگان دانشگاه صنعتی و دیگر دانشگاهها، از اواخر مهر ماه بهطور رسمی توافق صورت گرفت و کار شروع شد.
این رویداد برای نخستین بار توسط مراکز رشد علوم انسانی پارک علم و فناوری و با موضوع «فرهنگ و فناوری» و با رویکرد افزایش توجه به زمینه فرهنگ و فناوری در این زمینه برگزار میشود.
اردوی استارت آپ فرهنگ و فناوری به مدت سه روز در روزهای 28، 29 و 30 بهمنماه 94 و با حضور داوران و افراد خبره برگزار میشود.
نحوه برگزاری این رویداد در مدت سه روز چگونه است؟
باقریان: در مرحله نخست شیوه صحیح تشکیل تیم به شرکتکنندهها ارائه میشود و سپس فرد دارای ایده باید در فرصت یک دقیقه به توضیح ایده خود که در زمینهٔ فرهنگ و فناوری و یا مختص حوزه فناوری بوده و به فرهنگ نیز مربوط است، بپردازد. سپس ایدههای جمعآوریشده در محل موردنظر قرار میگیرد که شرکتکنندهها بر اساس علاقه یا حوزه تخصصی خود تیم مربوط خود را تشکیل میدهند. در مرحله بعد صاحب ایده باید تمام اعضای تیم خود را توجیه کرده و به توضیح کامل طرح و چشم اندازهای آن بپردازد. تیمها از دو تا 9 نفر تشکیل میشوند که این تعداد بر اساس تشخیص صاحب ایده مبنی بر نیاز طرح یا ایده است. تیمها در مدتزمان سه روز فرصت دارند تا ایده را در زمینههای مختلف مالی، برنامهریزی، مشکلات، کاستیها و... بررسی کرده و شیوه نوشتن و ارائه طرح را بیاموزند و پس از آن باید در مدت پنج دقیقه ایده خود را برای داوران ما ارائه دهند.
داوران چه کسانی هستند؟
باقریان: داوران استارت آپ از میان متخصصین حوزه کسبوکار و فناوری و علوم انسانی انتخاب شدهاند که پس از مطرح شدن ایده توسط نماینده هر تیم به پرسش و پاسخ از او در مدت 2.5 دقیقه میپردازند.
گروههای برگزیده از چه مزایایی بهرهمند میشوند؟
تیم برتر از 45 میلیون تومان تسهیلات و یک سال دفتر کار رایگان به همراه امکانات، تیم دوم از 40 میلیون تومان تسهیلات و 9 ماه دفتر کار رایگان به همراه امکانات و تیم سوم از 30 میلیون تومان تسهیلات و 6 ماه دفتر کار رایگان که از سوی پارک علم و فناوری استان قم در نظر گرفتهشده بهرهمند میشوند.
منبع: فارس