کد خبر ۳۳۵۶۲ ۲۸۰۹ بازدید انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۱
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قم اعلام کرد:

ساماندهی فروشگاه‌های عرضه سموم کشاورزی در قم

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قم از اجرای طرح ساماندهی فروشگاه‌های عرضه سموم کشاورزی در استان قم خبر داد.

ابوالفضل پویافر اظهار کرد: بر اساس برنامه زمان‌بندی شده تا آخر آذرماه فروشگاه‌های غیرمجاز عرضه سموم کشاورزی در استان قم شناسایی و اخطارهایی مبنی بر اقدام برای اخذ پروانه نیز برای آنها صادر شد.

وی خاطرنشان کرد: متصدیان فروشگاه‌هایی که برای اخذ پروانه اقدام کرده‌اند، باید به نظام مهندسی کشاورزی مراجعه کنند تا بعد از شرکت در کلاس‌های آموزشی، مراحل صدور پروانه آنها انجام شود.

پویافر عنوان کرد: طی یک برنامه مشترک با همکاری تعزیرات حکومتی و سازمان صنعت، معدن و تجارت بازدیدهایی را از فروشگاه‌های عرضه سموم در سطح استان انجام داده‌ایم و در همین راستا با فروشگاه‌های غیرمجاز برخورد خواهد شد.

وی یادآور شد: در این بازدیدها علاوه بر برخورد با فروشگاه‌های غیرمجاز، با فروشگاه‌هایی که پروانه دارند ولی سموم غیرمجاز و تاریخ مصرف گذشته عرضه می‌کنند، نیز برخورد و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه در استان قم بیش از 40 فروشگاه عرضه سموم کشاورزی داریم، افزود: از این تعداد بیش از 30 فروشگاه دارای پروانه بوده و حدود 10 فروشگاه نیز به صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند که البته تعدادی از این فروشگاه‌های غیرمجاز نیز برای اخذ پروانه مراجعه کرده که مراحل صدور پروانه آنها در حال انجام است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قم در ادامه سخنان خود به شرایط لازم برای صدور پروانه فروشندگی سموم کشاورزی اشاره کرد و گفت: برای صدور پروانه فرد متصدی فروشگاه عرضه سموم باید کارشناس گیاه‌پزشکی باشد یا اگر از دیگر رشته‌های کشاورزی نیز فارغ‌التحصیل شده است، باید حداقل سه سال سابقه فعالیت دفع آفتی در زمینه حفظ نباتات داشته باشد.

وی ادامه داد: این افراد می‌توانند برای صدور پروانه به سازمان نظام مهندسی کشاورزی مراجعه کرده و پرونده تشکیل دهند که این سازمان نسبت به صدور پروانه بر اساس موقعیت مکانی که مشخص می‌شود، اقدام می‌کند.

پویافر یادآور شد: مراکز عرضه سموم کشاورزی باید سم را از شرکت‌های مجازی که سازمان جهاد کشاورزی مشخص می‌کند و در فهرست سموم مجاز کشور قرار دارند، خریداری کرده و به داخل استان حمل کنند و باید این سموم را با نسخه‌ای که توسط کارشناسان گیاه پزشکی صادر می‌شود، به فروش برسانند.

وی خاطرنشان کرد: فروشگاه‌های عرضه سموم باید نام و آدرس افرادی که به آنها سموم را می‌فروشند نیز ثبت کنند تا مشخص باشد که این سم به چه کسی فروخته شده و در کدام منطقه مصرف شده است.

این مقام مسئول در سازمان جهاد کشاورزی قم خاطرنشان کرد: توصیه‌هایی که کارشناسان می‌کنند در داخل نسخه‌ها مشخص است و بر روی برچسب‌های سموم هم حک شده است، بنابراین فروشگاه‌های عرضه سموم کشاورزی حق تغییر بسته‌بندی سموم را ندارند.

وی به فروشگاه‌های عرضه سموم کشاورزی توصیه کرد که از حمل و فروش خودسرانه سموم کشاورزی خودداری کرده و همچنین سموم تاریخ مصرف گذشته را نیز به مراجعه‌کنندگان عرضه نکنند.

پویافر با اشاره به اینکه در تمام بخش‌های استان قم مراکز فروش سموم کشاورزی فعالیت دارند، گفت: در بخش‌های استان بخش خصوصی را فعال کردیم که به واقع توانسته‌اند کارهای خوبی را هم انجام دهند و رضایت نسبی را نیز در بهره‌برداران بخش کشاورزی از عملکرد آنها شاهد هستیم.

وی با اشاره به اینکه یارانه سموم کشاورزی در سال 84 حذف و از سال 86 این یارانه به خدمات کارشناسی اختصاص پیدا کرد، عنوان کرد: طی قراردادی که با کلینیک‌های گیاه‌پزشکی منعقد می‌شود، کارشناسان مربوطه از مزارع بازدید می‌کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قم یادآور شد: برای مبارزه شیمیایی با آفات، سمومی را که تشخیص می‌دهند به همراه زمان و دوز مصرف به کشاورز توصیه و آموزش می‌دهند، یعنی به جای اینکه یارانه را به سم بدهیم که ارزان‌تر در اختیار کشاورز قرار بگیرد، آن را به حضور کارشناس اختصاص داده‌ایم که با این کار هم مصرف سم پایین آمده و هم عملکرد کشاورز بالا می‌رود.

 

منبع: فارس