مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، مطالعه برای ایجاد صنایع کوچک و خُرد روستایی در حاشیه روستاها را از جمله سیاست های اقتصاد مقاومتی این سازمان برشمرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی قم، وحید وزیری راد اظهار کرد: تحقق اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی با ایجاد صنایع کوچک و خرد روستایی در حاشیه روستاها امکانپذیر است که به دنبال آن یک زنجیره گرم اشتغال را ایجاد کنیم که بتواند پشتیبان مشاغل خانگی روستایی شود.
وی با بیان اینکه امروز در روستاها افراد تحصیل کرده و ماهری حضور دارند که باید از ظرفیت آنها به خوبی استفاده نمود و با ایجاد اشتغال مانع مهاجرت این افراد به شهر شد، افزود: هدف ما از ایجاد مشاغل خرد روستایی در حاشیه روستاها این است که روستاییان مجبور نباشند برای اشتغال به شهرک های صنعتی خارج بخش بروند و روزانه با رفت و آمد 80 کیلومتری روبرو باشند.
وی گفت: اگر این صنایع کوچک خرد روستایی در حاشیه روستاها ایجاد شود، هم باعث رونق اقتصادی می شود و هم مقیاس یادگیری روستاییان را در موضوع های مهارتی بالا می برد، یعنی از یک کارگر ساده تبدیل می شوند به یک کارگر مهارتی و مولد فرصت شغلی که یکی از بهترین راه های آن تکیه بر صنایع تبدیلی و تکمیلی در مقیاس خرد است.
وزیری راد، با تاکید بر اینکه سازمان جهاد کشاورزی طرح هایی مثل پرورش آبزیان زینتی و پرورش پرندگان زینتی را داشته که با موفقیت روبرو بوده است، گفت: در صنایع تبدیلی و تکمیلی امکان ایجاد زنجیره ارزش تولیدات روستاییان با بِرَند (نشان) حلال وجود دارد و قم نیز این ظرفیت را دارد که مورد استقبال جامعه هدف واقع شده است.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قم اضافه کرد: از آنجایی که صنایع تبدیلی و صنایع تکمیلی با رویکرد تولیدگرا و مصرف گرا همراه است، ابتدا با اولویت تولیدات قم و سپس محصول سایر استان ها امکان فرآوری و بسته بندی آن در قم فراهم شود.
وی، با تاکید بر اینکه این مزیت نسبی می تواند در اشتغال، سرمایه گذاری و رفاه اجتماعی کمک شایانی به اقتصاد استان بویژه روستاییان کند، گفت: یکی از راه های کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و افزایش بهره وری تولید؛ استفاده از ظرفیت های صنایع تبدیلی و تکمیلی موجود در روستاهای استان قم است.
وی، اولویت های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی قم را تشریح کرد و گفت: اولویت های سرمایه گذاری صنعتی در بخش صنایع کوچک تبدیلی در استان قم بعد از کار کارشناسی و تایید وزارتخانه، مشخص شده است.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی قم خاطرنشان کرد: این اولویت ها شامل بسته بندی و فرآوری تخم مرغ، گوشت سفید و قرمز، انواع میوه ها بویژه انار، انگور، پسته، سبزی و سیفی، آجیل و خشکبار و انواع گیاهان دارویی است.
وی اضافه کرد: ساخت سردخانه کنترل اتمسفریک CA و زیر صفر، کودهای بیولوژیک به استثنای ورمی کمپوست به دلیل اینکه بازار این کود در قم اشباه شده و فناوری های جدیدی هم آمده است و طرح های صنایع تبدیلی که بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند از دیگر اولویت های سرمایه گذاری در بخش صنایع کشاورزی قم به شمار می رود.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: توسعه و تکمیل زنجیره های تولید صنعت طیور با هماهنگی کارگروه زنجیره مذکور که در وزارتخانه تشکیل شده، از دیگر اولویت های سرمایه گذاری در بخش صنایع کشاورزی در قم است.
وی با تاکید بر اینکه هدف ما از اجرای این طرح جهت دهی سرمایه گذاری در بخش صنایع کشاورزی قم است، گفت: این طرح در قالب اختیارات و وظایفی که وزارت جهاد کشاورزی به سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کرده، شکل گرفته است و با مشخص کردن اولویت های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، سرمایه گذار بر مبنای نیازهای استان حرکت می کند.
وی ادامه داد: اولویت هایی که ما اعلام کرده ایم بر اساس کار کارشناسی و غربالگری، مورد تایید وزارتخانه قرار گرفته است، یعنی با این کار از احداث صنایعی که در استان های همجوار وجود دارد جلوگیری کرده ایم تا بتوانیم بیشترین بهره وری و برگشت سرمایه را داشته باشیم.
وزیری راد اضافه کرد: قم به لحاظ موقعیت منطقه ای شرایط بسیار مناسبی را دارد چرا که تا شعاع 200 کیلومتری این استان حدود 20 میلیون نفر زندگی می کنند و همین امر موجب ایجاد بازار بسیار مناسبی بخصوص برای محصولات فرآوری شده کشاورزی شده است.
وی گفت: برای مشخص کردن اولویت های سرمایه گذاری در بخش صنایع کشاورزی استان فاکتورهای مختلفی از جمله برگشت سرمایه، دوره سوددهی، نیازهای استانی، منطقه ای و ملی را در نظر گرفته ایم، حتی بعضی از محصولاتی که در استان بسته بندی می شود، قابلیت صادرات به کشورهای همجوار را نیز دارد.
وی با اشاره به اینکه اگر کسی می خواهد در این بازار موفق باشد، باید دانش، مهارت و سرمایه را داشته باشد، گفت: در حال حاضر استقبال برای صدور پروانه تاسیس در بخش صنایع کشاورزی بالاست و اگر کسی دانش، مهارت و سرمایه لازم را داشته باشد می تواند در این بازار موفق باشد، چرا که قم در کنار بازارهای مصرف بزرگی همچون تهران قرار دارد.
وزیری راد، با تاکید بر اینکه صنایع تبدیلی باعث ایجاد ارزش افزوده در محصولات کشاورزی می شوند، گفت: به طور مثال در یک فصلی در کشور ما ظرف 45 روز 20 برابر مصرف مردم انگور تولید می شود، اگر این محصولات فرآوری نشود پس از یک مدت کوتاهی خراب می شوند، چون زمان کمی برای نگهداری این محصولات داریم از اینرو باید به سمت فرآوری سالم و طبیعی گام برداریم تا بتوانیم ارزش افزوده مناسبی در محصولات کشاورزی ایجاد کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت فرآوری محصولات کشاورزی گفت: گرایش مردم به داروهای گیاهی و طب سنتی بالا رفته است و اساس مصرف طب سنتی هم همین تولیدات کشاورزی است، یعنی تولیدات نباید شیمیایی باشد بلکه باید طبیعی باشد ازاینرو در این زمینه نیز اهمیت فرآوری محصولات کشاورزی مورد توجه است.
منبع : ایرنا