کد خبر ۳۲۵۸۹ ۱۴۲۹ بازدید انتشار : ۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۲
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی قم خبر داد:

پرورش ماهیان زینتی در آب‌های شور قم

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان قم از پرورش ماهیان زینتی در آب‌های شور استان قم خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم به نقل از سازمان جهاد کشاورزی قم، سید محمدرضا طاهری اظهار داشت: طولانی شدن شرایط خشکسالی، محدودیت منابع آبی و شور شدن تدریجی آب‌های زیرزمینی در استان قم، لزوم تحقیق و توسعه معرفی گونه‌های آبزیان مقاوم به کم آبی و شوری آب را الزامی می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه با شور شدن تدریجی آب کشاورزی، راندمان تولید محصولات کشاورزی کاهش می‌یابد، افزود: پرورش ماهیان مقاوم به شوری آب و سازگار با کمترین میزان تعویض آب می‌تواند ضمن ایجاد اشتغال، باعث افزایش بهره وری از منابع آبی شور استان و تقویت اقتصاد کشاورزی شود.

وی تصریح کرد: در راستای اهداف فوق برای اولین بار در کشور پرورش ماهی زینتی آنجل مونو تایگر در آب‌های شور استان قم با موفقیت انجام شد.

طاهری ادامه داد: ماهی زینتی آنجل مونو تایگر یکی از ماهیان زیبای آکواریومی است که در غرب آفریقا و هند و اقیانوس آرام یافت می‌شوند، این ماهی در اصل متعلق به آبهای لب شور تا شور هستند ولی به دلیل اینکه این ماهی مسافت زیادی را در اقیانوس‌ها و دریا‌ها طی می‌کند و خاصیت تطبیق پذیری فوق العاده‌ای با شرایط فیزیکوشیمیایی آب دارد به راحتی می‌تواند در آب شیرین هم خود را تطبیق داده و زندگی کند.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به اینکه این گونه تا ۸ اینچ (حدود ۲۰ سانتی‌متر) با شرایط خوب رشد می‌کنند، بیان داشت: دمای مناسب برای نگهداری این ماهی دمایی بین ۲۴ الی ۲۶ درجه سانتیگراد و PH آب بین ۷.۵ الی ۸.۵ است.

وی با بیان اینکه این ماهی تقریبا همه چیز خوار بوده و جهت تغذیه آن‌ها می‌توان از انواع غذا‌های آبزیان استفاده کرد، گفت: در تاریخ پنجم شهریورماه سال جاری ماهیان آنجل مونو تایگر در داخل استخر ذخیره آب کشاورزی با هدایت الکتریکی (EC) معادل ۱۷۶۶۰ میکروموس و در داخل قفس رهاسازی و پس از مدت ۴۸ روز و افزایش رشد از سایز ۲ بند به ۴ بند در تاریخ ۲۳ مهرماه برداشت شدند.

طاهری با اشاره به اینکه تغذیه این ماهیان توسط غذای کنسانتره ویژه ماهیان زینتی انجام گرفت، بیان داشت: این پروژه در مورد سایر ماهیان زینتی آب شور شامل ماهی آنجل مونو زرد، اسکات نقره‌ای و سبز به اجرا در خواهد آمد.

وی اضافه کرد: جهت توسعه پرورش ماهیان زینتی در آب‌های شور استان و تأمین بچه ماهیان مورد نیاز که مهم‌ترین نهاده تولید است نیز با همکاری بخش خصوصی پروژه بومی سازی بیوتکنیک تکثیر مصنوعی و تولید انبوه بچه ماهیان در حال انجام است.

وی افزود: پرورش ماهیان آب شور در منابع آب با شوری زیاد استان که امکان پرورش سایر آبزیان در آن مقدور نیست خصوصا مناطق محروم قمرود می‌تواند در ایجاد اشتغال و افزایش سرمایه گزاری و رفع محرومیت این مناطق موثر باشد.