کد خبر ۳۱۱۵۱ ۱۱۱۴ بازدید انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۰۷
به همت مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما

کتاب «سراب معنویت» منتشر شد

کتاب سراب معنویت گزارشی تحلیلی از فعالیت جریان‌های معنویت‌گرای نوظهور به همت مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما به چاپ رسید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ، کتاب سراب معنویت گزارشی تحلیلی از فعالیت جریان‌های معنویت‌گرای نوظهور از 9 فصل اصلی تشکیل شده که کلیات، بررسی اندیشه‌های اشو، رام‌الله، نگاهی به آراء و زندگی پائولوکوئیلو، نگاهی به عرفان کیهانی، بررسی اندیشه‌های کاستاندا، بررسی اندیشه‌های کریشنا مورتی، یوگا و رسانه و مکاتب انحرافی معنویت‌گرا از جمله فصل‌های این کتاب است.

مباحثی در زمینه مفهوم‌شناسی فرقه، آیا فرقه و مذهب یکی هستند؟، عوامل پیدایش فرقه‌های معنویت‌گرای نوظهور در جهان، علل گسترش جریان‌های معنویت‌گرا در ایران، تقسیم‌بندی فرقه‌های معنویت‌گرای نوظهور، وجوه مشترک فرقه‌های معنویت‌گرا (عرفان‌های کاذب) و آثار گرایش جوانان به عرفان‌های کاذب در بخش کلیات مطرح شده است.

در فصل دوم زندگینامه، نقد و بررسی اندیشه‌های اشو و در فصل سوم فرقه‌شناسی و مبانی و اصول و معتقدات تبیین شده است.

موسسه فرقه، رسانه‌های تبلیغی فرقه و بررسی و نقد اصول فرقه عرفان کیهانی در فصل نگاهی به عرفان کیهانی در نظر گرفته شده است.

آثار کاستاندا، اصول و معتقدات، جریان‌شناسی افکار مورتی در ایران، یوگا چیست؟، شناخت‌شناسی یوگا، یوگا و پلورالیسم مذهبی، یوگا و آرامش، رسانه و جریان‌شناسی مکاتب انحرافی و معرفی کارشناسان و معرفی کتاب مباحث دیگر مطرح شده در این کتاب است.

امروزه در عصری زندگی می‌کنیم که باید عصر معنویت نامید،‌ زیرا بشر امروزی برای رهایی با گذشت عصر مدرنیته و خستگی مفرط، از آلام روحی و روانی آن، به طور گسترده به معنویت روی آورده است و شیاطین نیز برای دوران استعماری جدید خویش با اسلحه معنویت به جنگ با معنویت ناب آمده‌اند. البته کشوری چون ایران که مهد نخستین انقلاب معنوی عصر حاضر به حساب می‌آید و توانسته است با معنویت‌گرایی حرکتی پرشور و پویا را در جهان معاصر ایجاد کند، بیشتر مورد تهاجم معنویت‌های کاذب و دروغین داخلی و خارجی است.

متأسفانه مسئولان و دست‌اندرکاران عرصه‌های فرهنگی نیز برخی اوقات، به دلیل جهل به موضوع، وسیله رشد و ترویج بسیاری از آنها را در سطح کشور فراهم کرده‌اند.

از سویی دیگر نبود آثار علمی مکتوب و رسانه‌ای، اعم از صوتی، تصویری و...، فرصت رشد بیشتر این جریان‌های معنویت‌گرای انحرافی را ایجاد کرده است.

ما هنوز اثر علمی دقیقی برای معرفی فرقه‌ها و مکاتب نوپدید در کشور نداریم و محققان به خود اجازه نمی‌دهند در نقد برخی از فرقه‌ها صفحه‌ای بنویسند.

کتاب سراب معنویت گزارشی تحلیلی از فعالیت جریان‌های معنویت‌گرای نوظهور از سوی حسن اردشیری‌لاجیمی تالیف شده که به همت مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما با شمارگان 600 جلد و قیمت 85 هزار تومان منتشر شد.

منبع : فارس