کد خبر ۲۹۶۷۷ ۱۱۲۷ بازدید انتشار : ۱ شهریور ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۰
با ظرفیت ۶۰۰ لیتر در ثانیه

تصفیه‌خانه اضطراری آب در قم به بهره‌برداری رسید

مدیرعامل ‌آب و فاضلاب قم از احداث و بهره‌برداری از تصفیه‌خانه فوری اضطراری آب با ظرفیت ۶۰۰ لیتر در ثانیه، اجرا و توسعه ۲۳۰ کیلومتر شبکه‌های آب و بهره برداری از ۶۰ هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب در استان خبرداد.

به گزارش قم نا به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، عبدالحمید توکلی‌بینا به مناسبت فرارسیدن هفته دولت ‌به تشریح برخی از اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان قم ‌پرداخت و اظهارداشت: مرحله دوم تصفیه‌خانه جامع فاضلاب قم با 50 درصد پیشرفت در این مدت به 92 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم همچنین از اجرای 110 کیلومتری شبکه فاضلاب طی حدود دو سال گذشته خبر داد و گفت: از این میزان بیش از 70 کیلومتر آن از محل تسهیلات بانک توسعه اسلامی بوده است.
وی با بیان اینکه در این مدت عملیات اجرایی شبکه اصلی و خطوط انتقال فاضلاب پروژه بانک توسعه اسلامی به طول 18 کیلومتر 100 درصد پیشرفت داشته است، خاطرنشان کرد: بیش از 3 هزار و 700 انشعاب فاضلاب نیز بر روی شبکه نصب شده است.
وی از اخذ مجوز از بانک توسعه اسلامی برای احداث 100 کیلومتر لوله‌گذاری شبکه فاضلاب با اعتبار 14 میلیون یورو پس از یک سال پیگیری خبر داد و اظهار داشت: مرحله نخست مناقصه این پروژه انجام گرفت و تا پایان سال جاری عملیات اجرایی شبکه فاضلاب در شهرک‌های میلاد، امام حسن (ع) و فاطمیه که در این زمینه مشکل دارند آغاز می‌شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به تبیین اقدامات انجام گرفته در بخش آب طی دو سال گذشته پرداخت و احداث و بهره برداری از تصفیه خانه فوری اضطراری آب با ظرفیت 600 لیتر در ثانیه، اجرا و توسعه 230 کیلومتر شبکه‌های آب و بهره برداری از 60 هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب را از جمله اقدامات مهم در این بخش برشمرد.
وی اصلاح رینگ شرقی 1200 میلی‌متری قم، مطالعه و اجرای آب خام حرم مطهر حضرت معصومه (س) با ظرفیت 80 لیتر در ثانیه، اجرای خط انتقال 600 میلی‌متری بلوار شهید کریمی و اصلاح و جابه‌جایی خط انتقال جاده اراک به منظور کاهش هدررفت آب و افزایش رضایت مردم، مطالعه و اجرای سیستم هوشمند نمونه‌برداری و پایش کیفیت آب فیلترهای تصفیه‌خانه را از دیگر اقدامات آب و فاضلاب طی دو سال گذشته ذکر کرد.
توکلی بینا ‌با اشاره به ساماندهی شهرهای جدید التحویل کهک، قنوات، دستجرد و سلفچگان به شرکت آب و فاضلاب شهری گفت: هدررفت آب در شبکه در این شهر‌ها بیش از 50 درصد بود و جیره‌بندی و چالش‌های زیادی برای تأمین آب در این شهر‌ها وجود داشت.
وی افزود: در همین راستا با اصلاح 20 کیلومتر شبکه، اصلاح انشعابات و کنترل از راه دور و هوشمند فشار شبکه و وضعیت آب‌رسانی، هدررفت آب در این شهر‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
وی تاکید کرد: تنها استانی هستیم که تاسیسات آبرسانی تمامی شهرهای آن مجهز به سامانه‌های هوشمند و کنترل از راه دور است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم احداث مرکز کنترل کیفیت و بهداشت آب و فاضلاب قم با پیشرفته‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی و همچنین تولید برق در تصفیه‌خانه آب قم به میزان 3 و نیم مگاوات برق بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی و تنها با بهره گیری از فشار آب را نیز از جمله اقدامات مهم این شرکت در دو سال گذشته ذکر کرد.
وی به بخشی از موفقیت‌های شرکت آب و فاضلاب قم اشاره کرد و دریافت گواهی‌نامه کفایت شیمیایی PT توسط واحد بهداشت آبفای قم، کسب رتبه بر‌تر بخش نوآوری و ابداعات دومین جشنواره بهره‌برداری صنعت آبفای کشور، کسب رتبه بر‌تر در نخستین جشنواره نظام پیشنهادات در وزارت نیرو، کسب رتبه بر‌تر در صیانت از حقوق شهروندی در استان را از جمله این موفقیت‌ها ذکر کرد.