کد خبر ۲۹۲۹۹ ۱۴۵۷ بازدید انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۶
مدیرکل منابع طبیعی:

طرح ترسیب کربن در قم از پیشرفت خوبی برخوردار است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم، گفت: طرح ترسیب یا ذخیره کربن موجود در هوا، خاک و گیاهان در استان از پیشرفت خوبی برخوردار است.

به گزارش قم نا ، سید محمد تقی سجادی با بیان اینکه سازمان ملل متحد در قالب برنامه های عمرانی خود طرحی تحت عنوان ترسیب کربن را در کشورهای مختلف جهان در دست اجرا دارد، افزود: هدف از این طرح استفاده از همه روش های محتمل برای انجام اقداماتی در راستای کاهش گازکربنیک در فضا به عنوان عامل گرم کننده هوای کره زمین است.
وی با بیان اینکه درسال های گذشته درمرحله نخست هشت استان به این بحث ورود پیدا کردند، گفت: در مرحله دوم نیز 12 استان دیگر انجام این پروژه را در دستور کار خود قرار دادند که قم نیز یکی از آنها است.
وی با بیان اینکه 7 روستای تابع بخشهای کهک و سلفچگان از جمله طایقان، ونارچ، خدیجه خاتون، امامزاده عبدالله در قالب این طرح قرارگرفتند،تصریح کرد: این درطرح دریک بازه زمانی 10ساله پیش بینی شده که در حال حاضر نیمی از آن گذشته است، و روند پیشرفت کار نیز به صورت سالانه رصد می شود، که خوشبختانه قم جز استان هایی بوده که رسما از مشارکت روستاییان آن در این طرح اعلام رضایت شده است.
سجادی افزود: این طرح از طریق توانمندسازی روستاییان در حوزه های مختلف چه از نظر مباحث ترویجی و فنی و چه از بعد اقتصادی و گسترش همکاری ها و هماهنگی ها بین آنها با تشکیل صندوق های مشارکتی دردستور کار قرار گرفته، تا بر مبنای این مشارکت یک سری برنامه هایی را برای حفظ و توسعه پوشش گیاهی مراتع داشته باشند.
وی با اشاره به مشارکت روستاییان به عنوان شاخصه خاص پروژه ترسیب کربن، تصریح کرد: مشارکت همه روستاییان و آبخیزنشینان و همه کسانی که در عرصه های طبیعی زندگی می کنند، در این طرح ضروری است.
وی با بیان اینکه به منظور توجیه روستاییان طی دو سه سال گذشته دوره های آموزشی برای آنها ترتیب داده شده است، افزود: این دوره های آموزشی استمرار خواهد داشت و بحث توانمند سازی و تشکیل صندوق های مشارکتی خرد با حمایت دولت در این روستاها شکل می گیرد.
وی با بیان اینکه پس از اتمام دوره های آموزشی و شکل گرفتن صندوق ها برنامه توسعه حوزه مرتع نیز انجام خواهد شد، افزود: بخش عمران سازمان ملل متحد بر کار همه کشورهایی شرکت کننده در این طرح نظارت دارد.
وی با بیان اینکه جلسه هایی نیز با حضور فرماندار و بخشداران بخش های مختلف برای بررسی پیشرفت پروژه انجام شده است، افزود: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در بودجه های سنواتی خود به نوعی اعتباراتی را برای این پروژه پیش بینی کرده است و سازمان ملل نیز متناسب با پیشرفت کار حمایت هایی را حمایت هایی را ارایه می دهد که از طریق سازمان جنگل ها بین روستاهای مشمول طرح تقسیم می شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته برای این طرح در استان قم اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال پیش بینی شده بود، اظهار داشت: متاسفانه تخصیص کامل صورت نگرفت ولی امیدواریم با پیشرفت کار بودجه هایی در سال جاری به این پروژه اختصاص پیدا کند.
این مسوول دربخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دردهه های اخیر بحث افزایش دمای زمین به یک معضل بین المللی تبدیل شده است، تصریح کرد: عامل افزایش گرمای هوای کره زمین نیز افزایش میزان CO2 یا گازهای گل خانه ای ناشی از افزایش فعالیت های صنعتی در جهان است.
وی با بیان اینکه دمای زمین متاثر از این فعالیت ها، به نوعی در یک مسیر افزایشی قرار گرفته است، تصریح کرد: آسیب های ناشی از افزایش گازکربنیک به طرق مختلف آثار خود را بر زندگی بشر می گذارد که بزرگ شدن یخ های قطبی و تاثیرات مخرب دیگر مانند بالا آمدن آب اقیانوس ها و دریاها از جمله آن است.
سجادی با بیان اینکه افزایش پوشش گیاهی به عنوان تنها روش طبیعی و مثبت جذب گاز کربنیک محسوب می شود، افزود: با توجه به نگرانی های موجود در خصوص افزایش غلظت این آلاینده طی چند دهه آینده در فضای زمین باید با حفظ پوشش گیاهی از یک سو و افزایش این پوشش در قالب پوشش مرتعی و جنگلی شرایط کنترل این آلایندگی فراهم شود.

منبع : ایرنا