آتش زر اظهار داشت : معاونت های اداری مالی و برنامه ریزی شهرداری در پایان سال گذشته با التماس خواهان آن بودن که ما گزارش عملکردی آنها را قبول کنیم ، ولی متاسفانه آنها تاکنون بیش از 5 میلیارد تومان مازاد خرج کرده اند که این میزان 15 درصد افزایش داشته است.
به گزارش قم نا به نقل از قم فردا ، یکصد و سی هشتمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم صبح امروز با حضور اعضای این شورا در سالن جلسات شورای اسلامی شهر قم برگزار شد.
در ابتدای این جلسه روحانی رییس کمیسیون فرهنگی شورا به گزارشی از عملکرد این کمیسیون پرداخت و اظهار داشت: تاکنون 44 جلسه در این کمیسیون برگزارشده و 8 لایحه به صحن علنی شورا ارائه گردیده و از 25 مکان مختلف مانند زندان مرکزی، مرکز ترک اعتیاد، شیرخوارگاه، سازمانهای فرهنگی ورزشی تهران و اصفهان بازدید بهعملآمده و این کمیسیون پذیرای 15 مهمان تاکنون بوده است.
طوبی حجازی عضو دیگر این کمیسیون نیز تصریح کرد: در بازدیدی که از کمپ ترک اعتیاد و زندان زنان داشتیم متأسفانه شاهد افزایش زنان معتاد بودیم و 80 درصد آسیبهای اجتماعی مربوط به اعتیاد است. همچنین 35 درصد قاچاقچیان در ادارات و اماکن عمومی مشغول به فعالیت هستند که این زنگ خطری بهحساب میآید.
در ادامه این جلسه آتش زر رییس کمیسیون برنامهوبودجه شورای شهر به رصد بودجه شهرداری و سازمانهای وابسته اشاره کرد و گفت: کمیته بررسی بودجه هر دو ماه گزارشی از عملکرد بودجهای ارائه میدهد و بنده از اعضای شورا میخواهم بازنگری در بودجه داشته باشند و از هماکنون به فکر آن باشند نه در آذرماه.
وی دسترسی به بودجه 1100 میلیارد تومانی را کمی دور از ذهن دانست و بیان داشت: برای بودجه امسال تحقق 1100 میلیارد تومان پیشبینیشده ولی در چهار ماه نخست بهجای دسترسی به 366 میلیارد تومان فقط 135 میلیارد تحققیافته است که در این ارقام تخفیف ارائهشده عید فطر نیز اعمالشده است.
رییس کمیسیون برنامهوبودجه شورای شهر وصولی مدت مشابه سال گذشته را 185 میلیارد ذکر کرد و افزود: در بودجه امسال 140 میلیارد تومان کسب عوارض ساختمانی پیش بینی شده که در 4 ماهه اول 37 میلیارد آن محقق شده و از فروش تراکم عوارض مشاعی 15 میلیارد و تغییر کاربری ها 4 و نیم میلیارد تومان کسب گردیده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تخلفات معاونت های اداری مالی و برنامه ریزی اشاره کرد و گفت: آنها در پایان سال گذشته با التماس خواهان آن بودن که ما گزارش عملکردی آنها را قبول کنیم و قول دادن دیگر اتفافات سال گذشته اتفاق نیافتد ولی متاسفانه آنها تاکنون بیش از 5 میلیارد تومان مازاد خرج کرده اند که این میزان 15 درصد افزایش داشته است.
آتش زر اظهار داشت: با توجه به بیتوجهی مدیران شهرداری 54 درصد این مبلغ بابت اضافهکاری، پرداختشده است و آنها از 31 میلیارد تومان 16 میلیارد آن را هزینه کردهاند و طبق بررسیها در لیست آنها 65 نفر حقوق میگیرند که این تعداد با لیست مغایرت دارد.
وی در ادامه گفت: طبق بودجه باید برای اضافهکار 10 و نیم میلیارد تومان پرداخت میشد که این میزان به 16 میلیارد و حقوق کارکنان هم از 1/9 میلیارد تومان به 11 میلیارد رسیده است بهگونهای که در پرداخت حقوق 21 درصد و اضافهکار 51 درصد انحراف انجامشده است.
رییس کمیسیون برنامهوبودجه شورای شهر افزایش قیمت منطقهای زمین و حذف پارکینگ را از عوامل افزایش درآمدها دانست و تأکید کرد: باوجوداینکه مالیات ارزشافزوده نسبت به سال گذشته کاهشیافته و عوارض نوسازی بهنوعی پایدار و در آمدهای غیر نقدی نیز افزایشیافته ولی بازهم باید در میزان تحقق بودجه بازنگری انجام شود.
وی بابیان اینکه باید در 24 میلیارد تومان فناوری اطلاعات و IT بازنگری صورت بگیرد ادامه داد: متأسفانه در طرحهای آب خام، بهسازی و زیباسازی در این چهار شاهد پیشرفت آنچنانی نبودهایم که یکی از دلایلش متولی نداشتن برخی از پروژههاست و این مطلب عدم رضایت را به همراه داشته است.
آتش زر به عدم تعهد راهآهن در پرداخت چهار میلیارد تومان بابت تقاطع پل میثم که پارسال قرار بود واریز شود اشاره کرد و در بخش دیگری از سخنانش گفت: متأسفانه تاکنون هیچ فکری برای بدنه بلوار مرجعیت نشده و باید سازوکاری برای آن تعریف شود.
ذاکریان رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر نیز با انتقاد از نظام پرداختها به پیمانکاران شهرداری تصریح کرد: باید یک بازنگری و اصلاح این پرداختها صورت بگیرد و متأسفانه در این چهار ماه تاکنون تغییری در این زمینه صورت نگرفته و پرداختی به 7 پیمانکار شهرداری زیر 10 درصد بوده است که همین مورد باعث عدم رغبت شرکتهای بزرگ برای شرکت در مناقصهها میشود.
محمدی نیز درباره تحقق بودجه اظهار داشت: متأسفانه اعتبارات فضای سبز بسیار ضعیف است و در برخی از مناطق یک دویستم این بودجه صرف فضای سبز شده است و با توجه به دغدغه شخص شهردار باید به فضای سبز بهای بیشتری بدهیم.
در ادامه جلسه لوایح کمیسیون برنامهوبودجه موردبررسی قرار گرفت که در اولین آن پرداخت غرامت به عرصه در مسیر ملکی مربوط به مرحوم آقازاده و عقبنشینی آن به متراژ 251 متر مطرح شد که برای بررسی بیشتر به کمیسیون امور زیر بنایی ارجاع گردید.
دومین لایحه اصلاح لایحه قبلی مربوط به قطعه زمینی به متراژ 102 هزار مترمربع واقع در انتهای جوادالائمه بود که قراچورلو به نمایندگی از کمیسیون برنامهوبودجه اطلاعاتی در مورد آن داد.
قراچورلو در مورد آن تأکید داشت: برای این زمین در سال 74 تقسیمنامهای بین مالکین و توافقی با شهرداری انجام شد و در سال 88 بهصورت قطعه به خریدارانی فروخته شد و در سال 92 نیز نقشهای خارج از نقشه اولیه برای آن تهیه شد.
در ادامه عواطف رستمی به تنشهای اجتماعی این پرونده اشاره کرد که قراچورلو مراجعهکنندگان مربوط به این پرونده را 600 نفر دانست که بیش از 230 قطعه آن را خریداری کردهاند که درنهایت با 15 رأی موافق مورد تصویب اعضای شورا قرار گرفت.
مجوز ایجاد حساب برای شهرداری و سازمان قطار شهری بهمنظور استفاده از 330 میلیارد اوراق مشارکت فروختهشده از دیگر لوایح بود که اعضای شورا با ایجاد حساب برای شهرداری برای این منظور موافقت و با افتتاح حساب سازمان قطار شهری مخالفت کردند
در دیگر لایحه مطرحشده مساعدت با انجمن صنفی واحدهای اقامتی در حل مشکلات موردبررسی قرار گرفت که درنهایت به تصویب نرسید.
در بخش دیگری از جلسه، سعادت طلب رییس کمیسیون امور زیر بنایی درباره آخرین جلسه این کمیسیون توضیحاتی را ارائه داد و گفت: 12 مورد تملک برای پارکینگ طبقاتی عمار یاسر، چهل اختران، خیابان جمهوری، فردوسی و خرید فضای سبز مساجد و پایانهها جمعاً به مبلغ 000/000/120/3 موردبررسی قرار گرفت.
مهر نوشت : در ادامه جلسه وحید شایسته نیک با اشاره به برگزاری نشست تخصصی معاونان حمل و نقل و ترافیک کلانشهرهای کشور در قم ابراز داشت: متخصصانی که در این نشست حضور داشتند بر لزوم مهندسی مجدد منوریل در قم تأکید کردند.
وی ادامه داد: اساتید مبرزی که در این نشست شرکت داشتند نقدهایی به پروژه منوریل وارد کرده و مباحث خوبی در زمینه زیاد بودن هزینه تمام شده مسافر در سیستم منوریل نسبت به مترو مطرح کردند.
عضو کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه منوریل اقتصادی نیست، ابراز داشت: به نسبت هزینه که میشود ظرفیت جا به جایی و طول عمر سیستم این سیستم توجیه اقتصادی ندارد.
وی با اشاره به اینکه منوریل گران ترین سیستم در دنیا در حمل و نقل مسافر و مترو آن ارزانترین است، گفت: اعدادی که در زمینه سرعت جا به جایی مسافر با منوریل اعلام میشود منطقی و کارشناسی شده نیست چرا که تا سیستم بدون راننده نداشته باشیم به سرعتی که در نظر داریم نمیرسیم.
کاربرد توریستی برای یک طرح ۵۰۰ میلیارد تومانی
شایسته نیک خاطرنشان کرد: با این حال منوریل شروع شده و حتی اگر بهره وری حمل ونقلی نداشته باشد مجبور هستیم که قسمتی تا حرم هست را اجرا کنیم.
وی اظهار داشت: خواهش من این است که مسائل کارشناسی را فارغ از مسائل سیاسی در نظر بگیریم چرا که پول مردم دست ما است و باید به جا مصرف کنیم و باید پاسخگوی اعمال باشیم.
این عضو شورای شهر قم با اشاره به اینکه نمیشود پروژه منوریل را به عقب بازگرداند، گفت: منوریل باید فقط تا حرم اجرا شود و بیشتر روی جنبه توریستی حساب باز کنیم و برای مسئله حمل و نقل باید روی سیستمهای دیگر استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: نماینده وزارت کشور هم تأکید کرد که منوریل نباید انجام شود و آب پاکی را روی دست همه ریخت.
محسن عابدینی پور در مخالفت با صحبتهای شایسته نیک با اشاره به اینکه قیمت تمام شده منوریل یک دوم مترو است، ابراز داشت: اعتبار مترو و منوریل مجزا است و اگر شما یک پروژه از قم حذف کنید اعتبار میرود به کلان شهرهای دیگر.
منوریل تا میدان مطهری فقط شهربازی است
عباس ذاکریان هم که به عنوان یکی از حامیان سرسخت منوریل شناخته شده در این باره گفت: دوستانی که آنقدر مخالفت کردند و پروژه را متوقف کردند اگر گذاشته بودند کار انجام شود تا الان پروژه به پردیسان رسیده بود.
وی ابراز داشت: دوستانی که قیمت پروژه را با این مخالفت هایشان اینهمه بالا بردهاند باید پاسخگوی بودجه باشند.
سخنگوی شورای شهر قم با اشاره به اینکه اگر منوریل را فقط از پارکسوار شمالی تا میدان مطهری بگیریم فقط به درد شهربازی میخورد، ابراز داشت: کل این کریدور کارایی دارد و نباید یک قسمت آن را دید.
یک طرح میلیاردی بدون مطالعات
نعمتالله عواطف رستمی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر قم در ادامه این جلسه گفت: یادم هست در جلسهای مسئله منوریل مطرح شد، از مدیر عامل شرکت کیسون خواستم که پرونده مطالعاتی منوریل را در اختیار من قرار دهد اما هیچ مطلبی ارائه نشد.
وی ادامه داد: مگر میشود پروژهای به این عظمت طراحی شود و پایه مطالعاتی نداشته باشد. در کشورهای مختلف منوریل سیستم اصلی حمل و نقل نیست بلکه سیستم کمکی است.
محمود ملکی هم در ادامه جلسه با اشاره به صحبتهای ذاکریان اظهار داشت: کسی مانعی برای اجرای منوریل نبوده است.
وی ادامه داد: اگر کسی از بودجه آمده جلوگیری کرده است حرف شما درست است اما در زمینه مترو که همه مان موافق هستیم به این دلیل که بودجه نداریم متوقف شده است.
این عضو شورای شهر قم ابراز داشت: ما نمیخواهیم پروژه متوقف شود فقط حرفمان این است که اگر بودجهای قرار است اختصاص پیدا کند باید برود به سمتی که بازدهی بیشتری دارد.