کتاب «روانشناسی مثبتنگر» با زیر عنوان نظریهها، پژوهشها و کاربستها به همت سازمان چاپ و نشر دارالحدیث به چاپ رسید.
به گزارش قم نا ، کتاب روانشناسی مثبتنگر با زیر عنوان نظریهها، پژوهشها و کاربستها از سوی کیت هفرن و ایلویا بونیول تالیف شده و از سوی محمدتقی تبیک و محسن زندی ترجمه شده است که از 11 فصل اصلی مانند درآمدی بر روانشناسی مثبتنگر، شناخت هیجانها، شادکامی و بهباشی درونی در میان ملتها، بهباشی سعادتگرا تشکیل شده است.
خوشبینی، سبک تبیینی و امید، ارزشها و انگیزش و نظریههای هدف، مداخلات روانشناسی مثبتگر، بدن در روانشناسی مثبتگر، بهکارگیری روانشناسی مثبتگر و جمعبندی از روانشناسی مثبتگر عناوین دیگر فصلهای این کتاب است.
گروه روانشناسی اسلامی پژوهشکده اخلاق و روانشناسی اسلامی پژوهشگاه قرآن و حدیث با استفاده از تجربههای پژوهشی خود نخست دست به طراحی رشته روانشناسی اسلامی با گرایش روانشناسی مثبتگرا برای مقاطع کارشناسی ارشد زد که به تصویب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید و اکنون در دانشگاه قرآن و حدیث در حال اجرا است.
این کتاب به تمام دانشجویان رشته روانشناسی، به ویژه دانشجویان روانشناسی مثبتنگر، مشاوران، مربیان و پژوهشگران حوزههای روانشناسی، اخلاق و تربیت توصیه میشود.
تاریخ روانشناسی مثبتنگر، تعریف هیجانها، نگاهی به مغز انسان، شخصیت و هیجانهای مثبت، هوش هیجانی، مفهوم شادکامی، بهباشی درونی، شادکامترین مناطق جهان، نظریههای بهباشی درونی، به کار بردن نظریه غرقگی و روانشناسی هستینگر و روانشناسی مثبتنگر از عناوین فصلهای دیگر این کتاب است.
تاریخچه خوشبینی، مزایای خوشبینی، تسهیلکنندههای رشد پس آسیبی، پیر شدن مثبت، انگیزش و نظریه خود تعیینگری، واکنش سازنده فعال، روانشناسی بالینی مثبتنگر، کاربست روانشناسی مثبتنگر در تعلیم و تربیت، روانشناسی مثبتنگر و سیاست عمومی، فایدههای خود تعیینگر بودن، جمعیتشناسی غرقگی، معنا و هدف در زندگی عناوین دیگر بخشهای این کتاب است.
هدف روانشناسی مثبتنگر، اصلاح و تکمیل روانشناسی آسیبمحور معاصر است، متون اسلامی در حوزه علوم انسانی دارای منابع غنی و پرباری است که کشف و استخراج معارف پنهان آن نیازمند برخورداری بشر از دانش و فناوری خاص آن است، مانند مواد اولیه در علوم طبیعی که استفاده از آن مشروط به دانش بشر است و هر چه دانش بشر پیشرفت کند، بیشتر میتواند از قابلیتهای نهفته درون آنها بهرهمند شود، این به آن معناست که علم با پیشرفت خود امکان پیدا کرده تا حقایق بیشتری از هستی را کشف کند و نه اینکه بر حقایق آن بیفزاید.
آنچه در روانشناسی نیز اتفاق افتاد این است که دانش با پیشرفت خود قابلیتهای جدیدی به دست آورده که میتواند با استفاده از آنها بخشهای بیشتری از معارف دینی را فهم کند و در تحقیقات خود به کار بندد.
کتاب روانشناسی مثبتنگر با زیر عنوان نظریهها، پژوهشها و کاربستها با شمارگان 500 عدد و قیمت 18 هزار تومان به همت سازمان چاپ و نشر دارالحدیث منتشر شد.
منبع : فارس