عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امام حسن(ع) با توجه به شرایط زمان مصلحت را در سکوت و امضای قرارداد صلح با معاویه مشاهده کردند، ولی امام حسین(ع) مصلحت را در انجام قیام و مقاومت تا پای جان دانستند.
به گزارش قم نا ، حجتالاسلام والمسلمین محمد واعظ موسوی ضمن تبریک سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) اظهار کرد: امام حسن(ع) به عنوان فرزند ارشد امام علی(ع)، حضرت فاطمه زهرا(س) و سبط اکبر پیامبر اسلام(ص) در مدینه چشم به جهان گشود.
وی خاطرنشان کرد: پس از شهادت امام علی(ع) در سال 40 هجری با توجه به وضعیت بحرانی موجود در میان سپاهیان امام حسن مجتبی(ع) از یک طرف و سیاستبازی معاویه همراه با دغلکاری عمر و عاص از طرفی دیگر عرصه بر امام حسن(ع) تنگ شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: مفاد این قرارداد به نفع امام حسن مجتبی(ع) بود و در عین حال که پیمانشکنی را در معاویه سراغ داشتند، اعتمادی بر پایبندی معاویه بر مفاد قرارداد نداشتند.
وی یادآور شد: معاویه سهم بیتالمال را از طرفداران امام علی(ع) دریغ کرد و درصدد معرفی یزید به عنوان ولیعهد و جانشین خود بود، در حالی که بر اساس مفاد پیماننامه همه این کارها باید به نفع امام حسن(ع) انجام میشد.
واعظموسوی با بیان اینکه امام حسن(ع) مصلحت را بر آن دانستند که برای اثبات حقانیت اهل بیت(ع) و طرفداری از حق مظلومان در برابر ظالمان و ستمگران مسئله صلح را مطرح کنند، گفت: شرایط طوری بود که امام حسن(ع) لازم بود به صلح بپردازند تا اوضاع جامعه اسلامی آرام شود.
وی یادآور شد: کسانی که امروز درصدد توهین به اهل بیت(ع) برآمده و میخواهند شخصیت امام را تحقیر کنند، میگویند امام با داشتن هزاران سپاهی حاضر به صلح شد در حالی که برادرش با داشتن اصحابی کمتر از 100 نفر علیه یزید قیام کرد و نهضت کربلا را برپا کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) در معرفی امام حسن(ع) و امام حسین(ع) میفرماید این دو نوه من رهبران جامعه هستند، خواه اقدام به نهضت و قیام کنند یا این اقدام را انجام ندهند.
وی یادآور شد: امام حسن(ع) با توجه به شرایط زمان مصلحت را در سکوت و امضای قرارداد صلح با معاویه حیلهگر مشاهده کردند، ولی امام حسین(ع) مصلحت را در انجام قیام و مقاومت تا پای جان دانستند.
منبع : فارس