کد خبر ۲۷۶۸۰ ۱۱۵۲ بازدید انتشار : ۲ تیر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۲
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح قم خبر داد‌

افزایش ۳۰ درصدی رسیدگی به پرونده‌های قضایی در قم نسبت به سال ۹۳‌

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم گفت: رسیدگی به پرونده‌های قضایی نیروهای مسلح قم نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش قم نا ، حسین صیدی پیش از ظهر امروز در نشست خبری که در سازمان قضائی نیروهای مسلح استان قم برگزارشد، بااشاره به اینکه این سازمان در راستای ماده 172 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است، اظهار داشت: سازمان قضائی نیروهای مسلح تنها سازمان اختصاصی است که در قانون اساسی پیش بینی شده است.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم با اشاره به اینکه این سازمان وظیفه رسیدگی به جرائم خاص انتظامی و نظامی کارکنان مسلح را داراست، افزود: این سازمان همچنین بحث پیشگیری از جرم را با جدیت پیگیری می‌کند که ورودی پرونده‌ها هم نشان از کاهش جرائم نظامی و انتظامی دارد.

وی با اشاره به اینکه در قانون سابق ضابطان تابع قانون خاصی نبودند، تصریح کرد: در قانون جدید ضابطان باید حتماً شروط لازمه را داشته باشند که از جمله این شروط، مورد اطمینان بودن، سلامت روانی و جسمی، نداشتن سابقه کیفری، گذراندن 200 ساعت آموزشی آئین دادرسی کیفری و همچنین اخذ کارت ضابطان زیر نظر دادستان است.

صیدی با اشاره به اینکه تنها مأمور انتظامی که دارای این شروط باشد می‌تواند در کشف و دستگیری از مجرم اقدام کند، تاکید کرد: به عبارتی یک ضابط انتظامی باید یک حقوقدان هم باشد.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم با اشاره به اینکه حق حضور وکیل از ابتدا دستگیری تا انتهای صدور حکم در قانون جدید پیش بینی شده است، افزود: حق اطلاع رسانی به خانواده و همچنین حق ملاقات از جمله حقوقی است که در این قانون لحاظ شده واز لحظه بعد از دستگیری می‌تواند عملی شود.

رئیس دادگاه تجدید نظر استان قم با اشاره به اینکه در این قانون برای نظارت برامور ضابطان تاکید ویژه شده است، خاطر نشان کرد: در قانون قبلی تا 24 ساعت حق بازداشت متهم وجود داشت ولی در این قانون تنها یک ساعت تا وقتی که اتهام فرد محرز نشده است حق بازداشت وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه به مسئله مشمولان غایب یا سربازان فراری هم در این قانون پرداخته شده است، اظهار داشت: این افراد به موجب قانون دارای محرومیت‌هایی در اموری چون  شرکت در آزمون رانندگی و اخذ گواهینامه، دریافت هرگونه وام بانکی، کاندید شدن جهت انتخابات مجلس وشورای اسلامی و سایر شوراها، تحویل اصل گواهینامه و پایانامه تحصیلی، صدور پروانه کسب و اجازه اشتغال، دریافت مستمری از نهادهای دولتی و استخدام به هر صورت در وزارت‌خانه هاو نهادهای دولتی هستند.

صیدی افزود: کسانی که این مشمولان را به هر نحوی به کار گیرند توسط نیروی انتظامی، وزارت کار و وزارت صنعت مورد پیگیری قرار گرفته و مجازات می‌شوند که مجازات برای یک سال اول هزینه سالانه یک سرباز و برای سال دوم هزینه سالانه سه سرباز است.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب مجازات سربازان فراری و مشمولان سال 86 را مشمول عفو خود قرار داده‌اند، تاکید کرد: در صورتی که این افراد خود را به سازمان قضائی نیروهای مسلح معرفی کنند مجازات آن‌ها بخشوده و همچنین زمان خدمت قبلی وی محاسبه می‌شود.

صیدی با اشاره به اینکه 6 قاضی در سازمان قضائی نیروهای مسلح مشغول به فعالیت هستند، افزود: 3 قاضی در دادگاه و 3 قاضی در دادسرا مشغول به فعالیت هستند.

منبع : تسنیم