کد خبر ۲۷۳۶۴ ۱۲۵۳ بازدید انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۳۳
مدیر گروه تفسیر جامع روایی پژوهشکده تفسیر اهل‌بیت(ع) مطرح کرد

استفاده نظام‌مند از احادیث اهل‌بیت(ع) و تفسیر قرآن کریم

مدیر گروه تفسیر جامع روایی پژوهشکده تفسیر اهل‌بیت(ع) گفت: استفاده نظام‌مند از احادیث اهل‌بیت(ع) و تفسیر قرآن کریم از جمله ضرورت‌ پژوهش‌های تفسیری است.

به گزارش قم نا ، جلسه بررسی عملکرد گروه‌های علمی پژوهشکده تفسیر اهل‌بیت(ع) ظهر امروز با حضور آیت‌الله محمدی ری شهری رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث و پژوهشگران پژوهشکده تفسیر اهل‌بیت(ع) برگزار شد.

در ابتدای جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالهادی مسعودی، رئیس پژوهشکده تفسیر اهل‌بیت(ع) به معرفی گروه‌های پژوهشی و مدیران آن پرداخت.

وی افزود: سه گروه علمی در این پژوهشکده عبارتند از گروه تفسیر جامع روایی، قرآن‌شناسی و دانش‌های پیرامونی و احیا و بازسازی متون تفسیری است.

در ادامه مدیران گروه‌های پژوهشی به ارائه پژوهش‌های صورت گرفته پرداختند. حجت‌الاسلام سیدرسول موسوی، مدیر گروه تفسیر جامع روایی پژوهشکده تفسیر اهل‌بیت(ع) گفت: استفاده نظام‌مند از احادیث اهل‌بیت(ع) و تفسیر قرآن کریم از جمله ضرورت‌ پژوهش‌های تفسیری است و محور قرار دادن احادیث شریف اهل‌بیت(ع) جزو سیاست‌های پژوهشکده محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این گروه دارای سه واحد تفسیر ترتیبی، موضوعی و تطبیقی است و در این گروه مقرر شده یک دوره تفسیر ترتیبی کامل قرآن با محوریت احادیث اهل‌بیت(ع) تدوین کنیم که هر یک از دو جلد شامل دو بخش تفسیری و روایی است.

مدیر گروه تفسیر جامع روایی پژوهشکده تفسیر اهل‌بیت(ع) با بیان اینکه سوره حمد در دو جلد در حال تکمیل است، گفت: جلد اول تمام شده و آماده نشر است، در جلد دوم این اثر آیه «مالک یوم الدین» تا آخر سوره حمد به دو صورت عربی و فارسی تفسیر شده است.

حجت‌الاسلام علی‌ راد، معاون پژوهشکده تفسیر اهل‌بیت(ع) هم در این جلسه اظهار کرد: پنج طرح پژوهشی در تفسیر روایی، هفت طرح در گروه قرآن‌شناسی و سه طرح پژوهشی در گروه احیا و بازسازی متون تفسیری در حال پیگیری است.

وی یادآور شد:‌ دانشنامه تفسیر امامیه یکی دیگر از طرح‌های معاونت پژوهشی است که بخشی به اعلام مفسران امامیه اختصاص پیدا کرده که قرار است که به صورت مقاله منتشر شود.

معاون پژوهشکده تفسیر اهل‌بیت(ع) ادامه داد:‌ چهار شخصیت از مفسران امامیه را شناسایی کردیم، درباره اینها شخصیت‌نگاری شده و دستاوردهای حاصل شده به صورت مقاله مستقل قابل نشر است.

وی خاطرنشان کرد: طرح تدوین دانشنامه تخصصی در زمینه بازشناسی تفسیر امامیه و مبانی،‌ شخصیت‌ها و تراث در دست بررسی بوده و این از مهم‌ترین طرح‌های پژوهشکده است.

منبع : فارس