قاسمی اظهار داشت : بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان یک نهاد انقلابی که وظیفه تامین مسکن برای محرومان را بر عهده دارد، امروز تبدیل به یکی از بزرگترین موانع خانه دار شدن قشر محروم و زحمتکش جوانان روستایی شده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبر قم (قم نا) به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل شورای عالی استانهای کشور ، علی قاسمی ورجانی نماینده استان قم در شورای عالی استانها اظهار داشت:در بخشی از فرمان تاریخی بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) به مناسبت تشکیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آمده است:« مشکل زمين بايد حل شود و همه بندگان خدا بايد از اين موهبت الهي استفاده کنند. همه محرومان بايد خانه داشته باشند ، هيچکس در هيچ گوشه مملکت نبايد از داشتن خانه محروم باشد. بر دولت اسلامي است که براي اين مسئله مهم چاره اي بينديشد».
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر یکی از مشکلات عمده و اساسی شوراهای اسلامی روستاهای استان قم که تقریبا به چالش تبدیل شده است، تامین زمین مورد نیاز برای ساخت مسکن جوانان روستایی می باشد.
نماینده قم در شورای عالی استانها بیان داشت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان یک نهاد انقلابی که وظیفه تامین مسکن برای محرومان را بر عهده دارد، امروز تبدیل به یکی از بزرگترین موانع خانه دار شدن قشر محروم و زحمتکش جوانان روستایی شده است.
وی تصریح کرد: بخشی از مراتع روستا که جزو اراضی ملی می باشد توسط اداره کل منابع طبیعی به بافت مسکونی روستا الحاق می شود و افراد واجد شرایط نیز توسط شورای اسلامی روستا معرفی می گردند، فقط تفکیک و نقشه برداری آن بر عهده بنیاد مسکن گذاشته شده است، ولی متاسفانه در بسیاری از موارد مشاهده می شود که بنیاد مسکن خود را صاحب زمین های روستایی می داند.
عضو شورای عالی استانها گفت: برخورد طلبکارانه با ساکنین روستاها که متقاضی بخشی از زمین های روستای خود هستند به یک سنت در برخی از نمایندگی های بنیاد مسکن در شهرهای کوچک استان تبدیل شده است.
وی ادامه داد: به نظر می رسد دوستان ما در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی راه را اشتباه رفته اند ولی ما توجه آنان را به این نکته جلب می کنیم که شما صاحب زمین های روستایی نیستید که بتوانید به تنهایی برای آن قیمت تعیین کنید یا قسمتی از زمین های مرغوب را برای خود نگه دارید.
وی خاطرنشان کرد: قیمت های زمین های واگذاری در روستاها بر اساس هزینه های تملک و اجرای زیرساخت برای آن منطقه تعیین می شود و مبلغی بیش از این نباید از متقاضیان اخذ شود.
رئیس سابق شورای اسلامی شهرستان قم ادامه داد: سال گذشته اعضای شورای اسلامی استان جلسه ای را در دفتر معاون عمرانی استاندار قم برگزار کردند که در این جلسه مدیر کل روستایی استانداری، معاون عمرانی فرماندار و رئیس و معاونان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قم حضور داشتند.
وی افزود: در این جلسه بعد از بحث و بررسی های زیاد مقرر شد که برای هر گونه تصمیم گیری در خصوص تفکیک، واگذاری، تغییرکاربری و ... کمیسیونی در بخشداری با حضور رئیس شورا و دهیار روستای مربوطه، رئیس شورای بخش، نماینده بنیاد مسکن، بخشدار و با محوریت معاون عمرانی فرماندار تشکیل گردد و در این کمیسیون در خصوص کلیه مسائل مربوط به واگذاری زمین در روستاها تصمیم سازی شود که متاسفانه این مصوبه تا کنون عملیاتی نشده است