مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور بر دوری هیئات و رسانهها از مشتری محوری و همچنین عدم وابستگیهای جناحی مجموعههای مذهبی تاکید کرد.
به گزارش قم نا به نقل از روابط عمومی هیئت و کانون خادمالرضا(ع)، آیت الله سید هاشم حسینیبوشهری در جمع اعضای هیئت و کانون خادمالرضا(ع) با عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن سالروز وفات حضرت زینب(س) تصریح کرد: مسئولان این هیئت در متن کار هستند و هم به نیازها و هم به نحوه برنامهریزی برای امور آگاهی دارند.
وی با اشاره به سابقه 22 ساله هیئت و کانون خادم الرضا(ع) و فعالیتهای ارزشمند آن افزود: محصول هیئتی با این سابقه باید محصولی چشم پر کن باشد و البته باید اولویتهای خود برای آینده را مشخص سازد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور ادامه داد: یک هیئت باید پس از برهه زمانی 5 یا 10 ساله، در فعالیتهایش بازنگری داشته و ضمن مراجعه به کارکردها، فعالیتهای گذشته را ارزیابی کند و با این ارزیابی نگاهی به آینده داشته باشد.
وی بیان کرد: هر زمان اقتضای خود را دارد و بر اساس احادیث کسی که عالم به زمان باشد، مشکلات او را احاطه نمیکنند و میتواند مشکلات را به راحتی برطرف سازد و هیئات نیز باید به این مهم دقت داشته باشند.
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به وجود برخی عناصر که هیئات باید به آن توجه داشته باشند گفت: نخستین عنصری که هیئتیها باید به آن توجه داشته باشند داشتن اخلاص در فعالیتهاست و اگر انگیزه افراد سالم باشد، زیرساخت درست بوده و خود به خود توفیق هیئات بیشتر میشود.
وی اظهار کرد: باید بر روی انگیزه تک تک افراد در هیئات کار شود و نشستهای خاص آموزشی در این خصوص در نظر گرفته شود.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با اشاره به عضویت قریب به 50 هزار نفر در هیئت خادم الرضا(ع) تصریح کرد: گاهی یک احساس، انسان را به یک مجموعه جذب میکند و گاهی احساسها ناپایدار هستند و ممکن است احساس دیگری فرد را جذب کند اما هیئات باید این احساس مقدس را در نهاد جوانان ماندگار کنند.
وی با اشاره به ضرورت پاسخگویی به شبهات دینی در هیئتها گفت: گاهی یک شبهه میتواند برای جوان معضل شود و او را از فضایی که داریم جدا کند که با برگزاری کلاس ونشستهای تخصصی در هیئات باید جوانان را به مسیر درست راهنمایی کرد.
آیت الله حسینی بوشهری افزود: هیئات دینی باید برنامه ریزی صحیح و درستی داشته باشند زیرا فعالیتی ماندگار است که با برنامه باشد و ما باید بدانیم که کجا بودیم، کجا هستیم و کجا میخواهیم برویم و برنامه ریزی صحیح جز در سایه نظرسنجی امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: برای برنامهریزی هدفمند باید سه نوع برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تعریف کرد و البته باید در این برنامه ریزیها با سلامت و محتاط عمل کرد و توجه داشت که امکانات از همه جا و همه کس نباید گرفته شود و در انتخاب گوینده و مداح دقت لازم صورت گیرد.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه هیئات نباید مشتری محور باشند گفت: متاسفانه در عرصه رسانه برخی رسانهها مشتری محور و نه شریعت محور هستند که باید توجه داشت که همواره باید شریعت محور بوده و در معنویت افراد تاثیر گذاشت.
وی عنوان کرد: وابستگیهای جناحی موجب از بین رفتن مجموعههای مذهبی می شود و موجب میشود که برچسبهایی بلافاصله به هیئتها زده شود که باید هیئتها با در نظر گرفتن این موضوع به عنوان عناصر مستقل و بر پایه استقلال و خودباوری حرکت کنند تا ماندگارتر و اثرگذارتر شوند.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه عشق به اهلبیت(ع) را باید سرمایه اصلی هیئتها دانست گفت: هرکسی رابطهاش را با این خاندان برقرار کرد، رنگ آنها را میگیرد و در زندگی سلمان فارسی میبینیم که چون عشق پیامبر(ص) در وجودش جوانه زد، آنچنان ارتباط عاشق و معشوق اوج میگیرد که پیامبر(ص) میفرمایند: « سلمان منا اهل البیت».
وی تصریح کرد: دیگران هم میتوانند قدم جای سلمان بگذارند و هیئت و کانون خادمالرضا(ع) هم میتواند منا اهلبیت(ع) باشد و اگر این باور را هیئت پیدا کرد باید یقین داشت که خدا، پیامبر(ص) و اهلبیت(ع) میبینند و کاری که در راستای اهداف الهی باشد نیاز به جایزه و تعریف دیگران ندارد.