آیت الله العظمی سبحانی مرجع تقلید شیعیان گفت: نظارت جدی در زمینه محصولات زراعی صورت بگیرد چرا که این محصولات با کودهای شیمیایی به بار میآید و همین موضوع سبب بیماریهای زیادی شده است.
به گزارش قم نا ، حضرت آیت الله سبحانی عصر امروز در دیدار با دست اندرکاران ستاد برگزاری هفته سلامت استان قم با اشاره به اینکه مسئله تغذیه در اسلام از اهمیت بسیاری برخوردار است، اظهار داشتند: در آیات قرآن تاکید شده که انسان پیش از مصرف غذا؛ باید دقت کند این خوراک از چه راهی بدست آمده است.
ایشان با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) مبنی بر اینکه اگر خداوند خوراکی را حرام کرده است به دلیل مفسده آن می باشد و اگر چیزی حلال شده است به دلیل مصلحت آن برای انسان است، گفتند: خوک، خون و مشروبات الکی از حرام هایی هستند که برای انسان مفسده دارند و به همین دلیل از سوی اسلام تحریم شده اند.
معظم له با بیان اینکه شریعت ما نسبت به غذای انسان نظر دارد، ابراز داشتند: در فقه ما بابی به عنوان چیزهایی که انسان می خورد و می نوشد وجود دارد و بحث مفصلی بین فقها مطرح است که چه نوشیدنی و غذایی حرام یا حلال می باشد و در توضیح المسائل نیز کم و بیش این مسائل مطرح شده است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه اسلام ما دینی نیست که فقط به مردم و ادعیه ای تعلیم کند که فقط هفته ای یک بار جمع شوند و آن اوراد را بخوانند، گفتند: انسان مسلمان از زمان تولد تا روزی که به لقاء الله می پیوندد، از نظر روحی و جسمی تحت نظر است.
*انعکاس مثبت طرح تحول سلامت در خارج از کشور
حضرت آیت الله سبحانی در ادامه با قدردانی از اجرای طرح تحول سلامت، اظهار داشتند: این طرح در خارج از کشور، انعکاس بسیار خوبی داشت و آن ها متوجه شدند ایران از نظر مسئله سلامت جهش یافته است؛ این مسئله تا حال کمتر مورد توجه بوده و البته ممکن است پیش از این، شرایط اجرای آن مهیا نبوده است.
*انتقاد از آبیاری سبزیجات از طریق فاضلاب
ایشان با اشاره به حضور خود در یکی از مجالس ختم یکی از مناطق کشور، گفتند: قصد داشتم سبزی مصرف کنم که بنده را از این مسئله به دلیل آبیاری سبزیجات از طریق فاضلاب منع کردند.
معظم له با انتقاد از آبیاری سبزیجات از طریق فاضلاب، افزودند: منطقه ای که سبزی صادر می کند و رشدش با فاضلاب می باشد معلوم است چه مشکلاتی را برای انسان ایجاد خواهد کرد.
این مرجع تقلید همچنین با انتقاد از مصرف نوشیدنی های کولادار، ابراز داشتند: آیا مصرف این نوشیدنی ها برای انسان مفید است؟؛ همه پزشکان می گویند برای سلامتی انسان مضر است چرا که غذا باید به صورت طبیعی تحلیل برود نه به صورت فشار؛ باید جلوی تولید این ها را بگیرند و امتیازات آن ها را لغو کنند و در مقابل، نوشیدنی های مفید ارائه دهند.
*لزوم توجه بیشتر وزارت بهداشت به سلامت غذایی
حضرت آیت الله سبحانی با قدردانی از اقدام دکتر هاشمی وزیر بهداشت نسبت به اجرای طرح سلامت جامعه ایرانی، گفتند: توجه ایشان را به باب اطعمه و اشربه جلب می کنم؛ در کتاب وسائل الشیعه در حدود پنجاه صفحه در خصوص نوشیدنی ها و خوردنی ها از سوی اهل بیت(ع) بحث شده است.
*قدردانی از حذف زیرمیزی در بیمارستان های دولتی
ایشان با بیان اینکه نسبت به مسئله حذف زیرمیزی تبریک می گویم، اظهار داشتند: واقعا جامعه پزشکی افتخار ما هستند و شمع روشنی می باشند که اطراف را روشن می کنند؛ در میان آن ها گروهی هستند که پزشکی را حرفه قرار دادند نه به عنوان خدمت به جامعه!
معظم له تصریح کردند: حذف زیرمیزی از بیمارستان های دولتی جای تشکر دارد و برنامه ریزی برای حذف زیرمیزی در بیمارستان های خصوصی و خیریه نیز صورت گیرد و آن ها بدانند خداوند رزاق است و این ها بیش از نیازشان به حمدالله درآمد دارند که البته به حق هم باید درآمد داشته باشند.
این مرجع تقلید همچنین بر ضرورت توجه بیشتر به سلامت غذایی جامعه از سوی وزارت بهداشت تاکید کردند و گفتند: صحت فکر ارتباط مستقیمی با صحت غذا دارد وبه همین دلیل باید نسبت به زراعت ها و میوه ها توجه خاصی صورت گیرد چرا که ارتباط مستقیم با سلامت مردم دارند.
حضرت آیت الله سبحانی افزودند: نتیجه جو و گندمی که بر اثر کود شیمیایی رشد می یابد، این همه بیماری است که پیدا می کنیم.
ایشان تصریح کردند: دورانی بود که آسیاب های آبی وجود داشت و هنگامی که آرد را در دست می گرفتیم گرم نبود و تمام ویتامین ها در این آرد وجود داشت اما از زمانی که آسیاب ها برقی شده است با فشار صورت می گیرد و دست را هنگام لمس آرد می سوزاند و این داغی تمام ویتامین های آرد را از بین می برد.
*انتقاد از کیفیت نان
این مرجع تقلید در پایان با اشاره به کیفیت خوب نان های گذشته، خاطرنشان کردند: امروز نوع نان هایی را که صبح خریداری می کنیم برای عصر قابل مصرف نیست در حالی که در قدیم تا ده روز به همان حالت اول کیفیت داشت.
ابوالفضل ایرانیخواه نیز در دیدار با آیت الله العظمی جعفر سبحانی که در موسسه امام صادق(ع) قم صورت گرفت، ضمن ابلاغ سلام دکتر قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت به ایشان اظهار کرد: غیر از سوانح جادهای و حوادث غیر مترقبه، تقریبا تمام مرگ و میرهای زودرس، بیماریهای صعبالعلاج و مزمن، سرطانها، فشار خون، مشکلات قلبی، کبدی و... به طور مستقیم یا غیر مستقیم توسط غذای ناسالم ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه شعار بهداشت جهانی در سال جاری «امنیت غذایی از مزرعه تا سفره» است ابراز کرد: مصرف کنندگان، تولید کنندگان، عرضه کنندگان، سیاست گذاران، مسئولان بهداشتی جامعه، مردم و... باید برای رفع بیماریهای مواد غذایی چاره اندیشی کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: بحث امنیت غذایی مردم کاملا فرابخشی است و تنها به وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مرتبط نيست.
ایرانیخواه گفت: خوشبختانه در احادیث، آیات و روایات دینی مطالب زیادی در خصوص بهداشت غذایی آمده است اما متاسفانه مردم و تولید کنندگان به آن توجهی نمیکنند.
وی امنیت سلامت غذایی را سیاست اصلی وزارت بهداشت در سال جاری عنوان کرد و افزود: مقرر شده از سال جاری استاندارسازی مواد غذایی ارتقا پیدا کند و مقادیر نمک، شکر و ... کنترل شود.