کد خبر ۲۵۲۱۱ ۲۵۱۲ بازدید انتشار : ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۲

بلوار زائر قم به پردیسان نرسید / پایه‌های بتنی سد راه شدند

با وجود همه مشکلاتی که برای مردم قم برای دسترسی به شهرک پردیسان دارند، اما باز هم بی‌تدبیری و عدم مطالعه کافی موجب شد تا بلوار جدید زائر به پردیسان نرسد و در نیمه‌های راه متوقف شود.

به گزارش قم نا ، پس از شکل‌گیری شهرک پردیسان کسی فکر نمی‌کرد که این شهرک به عنوان یکی از شهرک‌های اصلی قم مطرح بوده و این حجم جمعیت را در خود جای دهد، شهرکی که روز به روز بر میزان وسعت جمعیت آن افزوده می‌شود.
بر همین اساس علاوه بر زیرساخت‌های شهرک از جمله، آب، برق، گاز، تلفن، نانوایی، واحدهای رفاهی و خدماتی که البته خود این موارد نیز با مشکلات بسیاری مواجه هستند، زیرساخت‌هایی دسترسی به این شهرک نیز از ضرورت خاصی برخوردار بوده که شهرداری قم در این راستا تلاش کرده است تا نسبت به تقویت زیرساخت‌ها اقدام کند.

در حال حاضر بلوار الغدیر تنها مسیر دسترسی به شهرک پردیسان است که این امر علاوه بر مشکلات گسترده ترافیکی از نظر موضوع پدافند غیرعامل هم متحمل تهدیداتی است.

* داشتن تنها یک مسیر دسترسی به پردیسان مغایر پدافند غیرعامل است

مهدی متقیان مدیرکل پدافند غیرعامل استان قم در این خصوص می‌گوید: با توجه به ضرورت پدافند غیر عامل در طراحی‌های شهری و کانون‌های جمعیت در استان و این نکته که یکی از اصول مهم در حوزه شهرسازی و زمینه پدافند دسترسی‌های متفاوت و مختلف به کانونی‌های جمعیتی است و با عنایت به اینکه منطقه پردیسان در آینده نزدیک نزدیک به 300 هزار نفر جمعیت خواهد داشت یکی از پروژه‌های ضروری و مهم و با اولویت شهر قم دسترسی به راه‌های جدید به منطقه پردیسان است که از نظر پدافند غیرعامل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی عنوان کرد: با توجه به ضرورت، اهمیت و جلوگیری از بروز بحران‌های ترافیکی در سطح استان ضروری است که مسئولان نسبت به تکمیل مسیرهای ورودی پردیسان و همچنین پل ورودی اقدام کنند تا هم دسترسی جدیدی برای پردیسان بوده و هم در آینده شاهد مشکلات کمتری باشیم.

مدیرکل پدافند غیرعامل استان قم تاکید کرد: بر اساس ضوابط و مقررات مصوب جاری و همچنین ماده 215 برنامه پنجم توسعه باید تمام طراحی‌ها دارای مطالعات پدافند غیرعامل باشند.

متقیان در پاسخ به این سئوال که اصولا راه دسترسی در مسیر رودخانه کار صحیحی است یا خیر ادامه داد: اصولا دسترسی داخل روخانه قم (بلوار زائر) دسترسی دائمی و فنی برای شهر قم نیست و نمی‌تواند جایگزین اصلی و طراحی شده مهندسی باشد.

وی گفت: نمی‌توان گفت به این صورت که در کوتاه مدت این مسیر می‌تواند کاهش دهنده بار ترافیک در ساعت خاص است پس طرح مناسبی است، باید طراحی صورت گرفته برای همه ایام باشد و از سوی دیگر این مسیر به هیچ عنوان پاسخگوی حجم ترافیک بازگشت از پردیسان نخواهد بود.

مدیرکل پدافند غیرعامل استان قم عنوان کرد: در جلسات فنی بر روی گزینه‌های مختلف کار کارشناسی انجام شده و امید است که مسئولان گزینه‌هایی که علمی بوده و سرعت اجرایی شدن آنها بالا است را اجرایی و عملیاتی کنند.

* ساماندهی بلوار زائر سبب کاهش ترافیک شهری قم می‎‌شود

با وجود نظرات کارشناسی مدیران پدافند غیرعامل، اما برخی مسئولان شهرداری معتقدند که بلوار زائر موجب کاهش بار ترافیکی شده و به همین منظور آن را اجرایی و عملیاتی کرده‌اند که ادامه نیز خواهد داشت.

مسیح‌الله معصومی معاون وقت شهرسازی و امور زیربنایی شهرداری قم در این خصوص می‌گوید: مطالعات لازم در این خصوص انجام شده و ما به منظور کاهش ترافیک اقدام به راه‌اندازی این بلوار کردیم که در کاهش ترافیک نقش بسزایی دارد.

وی افزود: علاوه بر این مسیر چند مسیر دیگر نیز در دستور کار و احداث است تا بتوانیم از طرق آن در گسترش مسیرهای رسیدن به پردیسان تلاش کرده و ترافیک را کاهش دهیم.

معصومی بیان کرد: این بلوار حتی در ایام نوروز و روزهای تعطیل نیز بهترین مسیر برای زائران بود که بتوانند از آن استفاده کنند و به همین منظور در کاهش ترافیک این ایام نیز اثر داشته است.

* بلواری که به انتها نمی‌رسد

در حالی که همه برنامه‌ریزی‌ها از این قرار بود که این بلوار تا شهرک پردیسان ادامه یابد و به عنوان یک کریدور شمال به جنوب مطرح باشد، اما به تازگی متوجه شده‌ایم که این بلوار تا بند 19 دی (مقابل بوستان علوی) بیشتر نمی‌تواند ادامه یابد.

سیدامیرعباس صفوی مدیر کل فنی و طراحی معاون شهرسازی و امور زیربنایی شهرداری قم در این خصوص در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: طراحی‌ها و مطالعات این پروژه به صورت منطقه‌ای و فاز به فاز انجام شد به گونه‌ای که این بلوار پنج منطقه شهری قم را درگیر خود کرده است.

وی عنوان کرد: این بلوار از پارکسوار شمالی آغاز و پس از عبور از مقابل حرم و پل‌های نیروگاه، جمهوری و انقلاب تا اواسط بلوار غدیر ادامه می‌یابد.

صفوی ادامه داد: در ابتدا قرار بود که این بلوار تا شهرک پردیسان ادامه داشته باشد اما تمام طراحی‌ها تا بند 19 دی که به موازات بوستان علوی می‌شود ادامه یافت و در این نقطه متوقف شده است.

مدیرکل فنی و طراحی معاون شهرسازی و امور زیربنایی شهرداری قم بیان کرد: این توقف به دلیل وجود ستون‌های بتونی است که به هیچ عنوان نمی‌توان از آنها گذاشت و مجبور هستیم بلوار را تا همین نقطه نگه داشته و از آنجا به پل ورودی پردیسان که در آینده احداث می‌شود متصل کنیم.

وی گفت: در ابتدا قرار بود که از دو قوس 90 درجه برای ادامه مسیر استفاده کنیم، اما باز هم به مسیر بتونی برخورد می‌کنیم که به همین دلیل نمی‌توان مسیر را ادامه داده و بلوار را به شهرک پردیسان برسانیم.

اگر چه این بلوار از نظر برخی کارشناسان غیر استاندارد است اما توانسته بسیاری از مشکلات ترافیکی را برطرف کند، اما نکته‌ای که نمی‌توان از آن گذشت این است که آیا بهتر نیست مسئولان قبل از اجرای پروژه مطالعات کامل انجام داده و سپس به طراحی بپردازند؟

اجرای پروژه‌ها با پیوست مطالعاتی دقیق امری اجتناب ناپذیر است که همه دنیا نیز به آن اهتمام دارند اما آیا مسئولان استان نیز به این باور رسیده‌اند که قبل از اجرای هر پروژه ابتدا فکر کرده و طرح مطالعاتی انجام دهند و سپس به اجرای آن بپردازند؟

=============

گزارش از سامان سام

منبع : فارس