مدیرعامل سازمان نوسازی، بهسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) بر افزایش انگیزه نوسازی بافتهای فرسوده با بهسازی فضاهای تاریخی فرسوده در شهر تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، علیرضا خاکی با اشاره به رویکرد این سازمان برای بهسازی و ساماندهی گذرهای تاریخی شهر قم، اظهار کرد: در مدتی که از احیای این سازمان میگذرد بحث طراحی و برنامهریزی برای اقدام در حوزه بافتهای فرسوده و تاریخی شهر را در دستور کار داشتیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی، بهسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به انعقاد تفاهم نامه مشترک با اداره کل راه و شهرسازی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای بهسازی برخی بافتها و گذرهای فرسوده تاریخی، خاطرنشان کرد: بخشی از پروژهها در این بخش از جمله پروژه گذرخان آغاز شده و در حال تکمیل است.
خاکی با تاکید بر اینکه ساماندهی معابر بافت فرسوده با رویکرد ارتباط حرم با فضاهای مذهبی در حال انجام است، افزود: فضاهایی همچون گذر آقاسیدحسن و گذر خان و مجموعه بیتالنور از جمله اولویتهای سازمان نوسازی، بهسازی و زیباسازی اطراف حرم در این راستا است.
وی با تأکید بر منابع محدود شهرداری برای اجرای گسترده پروژهها در بافتهای فرسوده، به ناکارآمد بودن احیا و نوسازی کالبدی بناهای فرسوده اشاره کرد و افزود: بهتر است معابری که منتهی به حرم است و این فضاهای مذهبی همچون بیتالنور را پوشش میدهد در دستور کار احیا و بهسازی قرار گیرند که به این طریق گذرهای تاریخی هم در قالب این طرح احیا خواهند شد و بعد در مسیر ایجاد پروژههای شهری از بین نخواهند رفت.
وی با تاکید بر اینکه احیای فضاهای فرسوده تاریخی در محلات و معابر قدیمی شهر انگیزه نوسازی را در شهروندان ایجاد میکند، گفت: با این کار بستری ایجاد میشود تا شهروندان خود برای نوسازی و بهسازی خانههای قدیمیشان اقدام کنند.