اظهارات وزیر بهداشت درباره اخذ عوارض از سوی شهرداری قم برای ساخت بیمارستان دو سه روزی است که محل کشمکش و مجادله بین رسانهها، شورای شهر و دانشگاه علوم پزشکی قم شده موضوعی که نه دردی از مردم و نه از پروژههای بر زمین مانده دوا میکند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم (قم نا) ،یکی دو روز پیش بود که خبری به نقل از وزیر بهداشت با این مضمون در رسانهها منتشر شد "در تمام دنیا شهرداری ها برای ساخت بیمارستان و پروژه های درمانی هم زمین می دهند و هم مشارکت می کنند اما در کشور ما در بسیاری از شهرها، شهرداریها نه تنها این کمکها را نمیکنند بلکه با عوارض سنگینی که مطالبه میکنند، خیرین را از ورود به این عرصه باز میدارند. یک نمونه آن بیمارستانی است که در شهر مقدس قم در جمکران باید ساخته شود و شهرداری این شهر 100 میلیارد تومان مطالبه کرده است". اما دیری نگذشت که اعضای شورای شهر نسبت به این اظهارات موضع جدی گرفتند.
عباس ذاکریان سخنگوی شورای شهر قم در واکنش به صحبتهای وزیر بهداشت درباره عدم همکاری شهرداری قم اظهار داشت: وزیر بهداشت بارها مردم را به اخلاق توصیه کرده که من از صحبتهای ایشان در مورد عدم همکاری شهرداری قم تعجب میکنم.
محمود مسکری عضو دیگر شورای شهر قم نیز با انتقاد از از گفتههای وزیر بهداشت تاکید کرد: امیدواریم دفتر وزیر بهداشت این بحث را تکذیب کند چراکه قرار بود بیمارستانی با کمک خیرین ساخته شود که دانشگاه علوم پزشکی با اصل ساخت آن مخالف بود و بیمارستان جمکران اصلاً وجود خارجی ندارد. طرح چنین موضوعاتی اساساً صحت ندارد و سبب آسیب دیدن در تعاملات میشود، مقامی چون وزارت بهتر است قبل از اظهارنظری بامطالعه بیشتری سخن بگوید.
رئیس شورای شهر نیز از اساس و پایه این اظهارات وزیر بهداشت را رد کرد و گفت: هیچ جایی نبوده که پیشنهاد احداث بیمارستانی آمده باشد و شهرداری چنین مبلغی را مطالبه کرده باشد، قرار بوده بیمارستانی در جمکران ساخته شود و ما تمام همکاریهای خود را در این زمینه انجام دادهایم و اصلاً این پروژه به مرحله محاسبه عوارض نرسید.
دروغگو خطابکردن خادمان ملت درست نیست
این اظهارات و موضع گیریهای اعضای شورای شهر در جلسه علنی شامگاه یک شنبه پس از انتشار موضع گیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی را به دنبال داشت.
ابوالفضل ایرانی خواه با تائید اظهارات وزیر بهداشت تصریح کرد: مبلغ یاد شده بابت پروژههای بیمارستانی در دست اقدام حوزه سلامت استان قم است که از آن جمله میتوان به عوارضی که برای یک پروژه بزرگ بیمارستانی در شهر قم در نظر گرفته شده است نام برد که مبلغی بالغ 130 میلیارد تومان تعیین شد.البته پس از 6 ماه پیگیری و رایزنی صورت گرفته این مبلغ به 90 میلیارد تومان کاهش یافته و تمامی مستندات مربوطه نیز موجود است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم خطاب به مسئولان شهری گفت:با توجه به خدمات ارائه شده از سوی وزارت بهداشت انتظار میرود مسئولان شهری به ویژه رئیس شورای اسلامی شهر قم که به عنوان مسئول مسائل شهری است اطلاعات به روزتری نسبت مجموعه شهرداری داشته و در راستای تعامل و خدمات رسانی به مردم گام برداشته شود.
وی تصریح کرد: نهادهای نظارتی و مسئولان استانی قم باید در این عرصه وارد شده تا علاوه بر اطلاع رسانی دقیق و شفاف به مردم، واقعیتها را برای افکار عمومی بیان کنند و مشخص شود که چرا رئیس محترم شورای اسلامی شهر قم وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان مصداق عملی مدیریت جهادی در عرصه خدمت رسانی به امت شریف ایرانی اسلامی بوده و خدمات درخشان وی در قالب طرح تحول نظام سلامت موجب آرامش خاطر مردم دردمند و رضایت آنها از نظام مقدس جمهوری اسلامی شده است را دروغگو و سخنان وی را کذب محض خطاب کند.
فارغ از اینکه اظهارات وزیر بهداشت تا چه اندازه صحیح باشد اما این سوال در ذهن ایجاد میشود که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و اعضای شورای شهر تا چه اندازه پاسخگوی مطالبات مردم درباره طرحهایی هستند که سالهاست چشم مردم به آن سفید شده اما خبری از اتمام کار نیست؟ بیمارستان فرقانی، پروژه سه سطحه 15 خرداد، مترو و منوریل و خیل پروژههای دیگری که آنقدر وعده امروز و فردا به مردم داده شده دیگر حتی امیدی برای اتمام آن نیست حالا چنین صحبتهایی عزم طرفین را برای رد و تائید گفتههای مسئولی که خود اشراف به مسائل دارد به همراه داشته است.
حقیقت این است که مردم، خود قدردان خدمتگزاران واقعی هستند و این جنجالها و کشمکشها تنها ناامیدی برای مردم را به همراه دارد. در شرایطی که بنا به اعلام مسئولان استان ضریب اشغال تختهای بیمارستانی قم صد در صد است با این اظهارات این شائبه ایجاد شده که سلامت مردم معطل پول است و حال این مسئولان هستند که باید شفاف سازی لازم را در این زمینه به عمل آورند.
منبع: تسنیم