کد خبر ۳۸۲۷۱ ۵۸۵ بازدید انتشار : ۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۴
سرپرست معماری و شهرسازی شهرداری قم:

مدیران علوم پزشکی به جای حل مشکل درمان فرافکنی می‌کنند/ توسعه فضاهای درمانی موجود مغایر قانون است

سرپرست معماری و شهرسازی شهرداری قم گفت: مدیران دانشگاه علوم پزشکی به جای حل مشکل درمان و رعایت ضوابط شهری در خصوص توسعه فضاهای درمانی سعی در پاک کردن صورت مسئله و فرافکنی دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، غلامرضا جانقربان با اشاره به خبر منتشر شده از قول معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم در خصوص عدم صدور پروانه ساخت اورژانس بیمارستان کامکار از سوی شهرداری قم، با بیان اینکه برای هر مجموعه وظایفی در قانون مشخص شده است، اظهار کرد: حوزه معماری و شهرسازی شهرداری همچون حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی وظایفی قانونی دارد که باید طبق همان در شهر عمل کند.

وی با بیان اینکه طرح‌های توسعه شهری براساس جمعیت برای افق 10 تا 15 ساله تعریف می‌شود، گفت: کلیه نیازهای خدماتی از قبیل مسکونی، تجاری، درمانی و... در 18 سرفصل در این طرح‌ها پیش بینی و نیازهای هر حوزه نیز تعریف شده است.

سرپرست معماری و شهرسازی شهرداری قم با تاکید بر اینکه کاربری‌های درمانی شهر طی نامه‌ای به دانشگاه علوم پزشکی قم برای تملک و طی مراحل قانونی اعلام شده است، خاطرنشان کرد: کاربری‌های خدماتی درمانی در زیرگروه‌های محله‌ای، منطقه‌ای و شهری تعریف شده که سطح اشغال هرکدام برابر عرصه حداکثر 40 درصد مصوب شده و باقی فضا به عنوان راه‌های دسترسی و فضای سبز پیش بینی شده است.

وی بیان کرد: در رویکرد مدیریت جدید دانشگاه علوم پزشکی بجای توسعه فضاهای درمانی طبق طرح تفصیلی که با پراکنش جمعیتی، منطقه‌ای و محلی تعریف شده و از جابجایی جمعیت به سمت مرکز شهر جلوگیری کرده، گسترش فضاهای موجود در دستور کار قرار گرفته است.

جانقربان با بیان اینکه توسعه بیش از پیش بیمارستان‌های شهید بهشتی، کامکار و نکویی با قوانین و ضوابط شهری مغایرت دارد، خاطرنشان کرد: بیمارستان کامکار با وسعت 12 هزار متر مربع عرصه در هسته مرکزی شهر در سال‌های اخیر گسترش زیادی داشته و بیش از 65 درصد اشغال فضا داشته و فضای سبز و عمومی و راه‌های دسترسی آن به فضاهای درمانی تبدیل شده است.

وی افزود: متاسفانه فضای باز موجود نیز به صورت پراکنده دارای فضای سبز بوده و عموماً راه‌های دسترسی را شامل می‌شود.

سرپرست معماری و شهرسازی شهرداری قم با بیان اینکه در حال حاضر 15 درصد از فضای باز موجود در بیمارستان کامکار دارای پوشش گیاهی است، افزود: در این قسمت درختان با عمر بین 10 تا 30 سال وجود دارد و درخواست دانشگاه علوم پزشکی برای احداث بنای اورژانس در عرصه 600 متر مربع و تراکم طبقات 3 هزار مترمربع بوده که در صورت موافقت با این درخواست 70 درصد عرصه موجود بیمارستان تبدیل به بنا می‌شد و این امر مغایر با ضوابط و سیاست‌های شهری است.

وی با اشاره به تعامل شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: این درخواست به دلیل مغایرت با ضوابط و مصوبات کمیسیون ماده پنج و تخریب درختان 10 تا 30 ساله مورد مخالفت قرار گرفته است.

جانقربان با تاکید بر اینکه مدیران دانشگاه علوم پزشکی بجای حل مشکل و رعایت ضوابط شهری سعی در پاک کردن صورت مساله و فرافکنی دارند، تصریح کرد: شهرداری در بحث توسعه بیمارستان شهید بهشتی و نکویی همکاری بسیار خوبی با مجموعه علوم پزشکی داشته است.

وی با تاکید بر اینکه هر مدیر باید در حوزه وظایف و دایره عملکرد خود اظهار نظر کند، گفت: ضعف مدیریت و کمبود اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی ارتباطی با شهرداری نداشته و این مجموعه مطابق قوانین و مقررات عمل می‌کند.

سرپرست معماری و شهرسازی شهرداری قم با اشاره به اظهارنظر معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم در خصوص برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار احداث اورژانس بیمارستان کامکار خاطرنشان کرد: هیچ مجموعه‌ای مجاز نیست قبل از دریافت مجوز و کسب مصوبات لازم از کمیسیون ماده پنج اقدام به برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار کند و اقدام دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه نوعی بی تدبیری بوده است.

وی با بیان اینکه از طرف دیگر امکان انتقال درختان موجود در فضای باز بیمارستان کامکار وجود ندارد، افزود: اغلب درختان موجود در این بیمارستان سوزنی برگ و بالای 20 سال سن دارند و امکان روت‌بال آن‌ها وجود ندارد.

جانقربان گفت: شهرداری قم آمادگی دارد پروانه ساخت فضاهایی که دارای کاربری درمانی در شهر هستند در صورت تملک به سرعت صادر کند تا بهداشت و درمان استان دچار مشکل نشود.

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد محوطه باز و فضای سبز در بیمارستان‌های شهر گفت: متاسفانه اکثر فضاهای باز بیمارستان‌های شهر به بنا تبدیل شده در حالی که امکان پخش فضاهای بیمارستانی در مناطق مختلف شهر و تمرکز زدایی وجود داشته است.

سرپرست معماری و شهرسازی شهرداری قم بیان کرد: بیماران در فضاهای درمانی نیازمند فضای سبز و فضای باز کافی هستند و بر همین اساس قوانین و مقررات شهری شکل گرفته است و امیدواریم مدیران علوم پزشکی هم به این مساله توجه داشته و براساس آن عمل کنند تا بتوان مشکلات بهداشت و درمان استان را همراه با رعایت ضوابط، قوانین و مقررات برطرف کرد.