رئیس سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه نسبت به شرایط آب و هوایی در مقابل کشورهای دیگر وضعیت سختی داریم گفت: میزان تبخیر آب در ایران ۳ برابر متوسط جهانی است که در جهان ۷۰۰ میلیمتر و در ایران ۲۱۰۰ میلیمتر است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا)، خداكرم جلالي در دیدار با آیتالله نوری همدانی با اشاره به اینکه در آستانه هفته منابع طبیعی و جنگلها و آبخیزداری هستیم، اظهار داشت: در رابطه با بحث منابعطبیعی و محیطزیست دانشنامهای پیگیری و تدوین شده است و جلد دوم این دانشامهها منتشر شده و قرار است تا 20 جلد ادامه پیدا کند.
خداکرم جلالی نیز در این دیدار با اشاره به اینکه کشور ما کشوری است که 90 درصد آن در منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده است، اظهار داشت: از 13 اقلیم شناخته شده 11 اقلیم را در ایران را داریم و فقط اقلیم قطبی و استوایی را نداریم.
رئیس سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه حدود 8هزار گونه گیاهی و درختی وجود دارد، افزود: حدود 1700 گونه منحصر به ایران است و اکنون 14 میلیون هکتار جنگل، 84 میلیون هکتار مرتع و 32 میلیون هکتار بیابان در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه نسبت به شرایط آب و هوایی در مقابل کشورهای دیگر وضعیت سختی داریم، خاطرنشان کرد: میزان تبخیر آب در ایران 3 برابر متوسط جهانی است که در جهان 700 میلیمتر و در ایران 2100 میلیمتر است.
جلالی با اشاره به اینکه سرانه جنگل در ایران 2000 متر است، عنوان کرد: این در حالی است که میانگین سرانه جهان 6000 متر است، در مراتع هم سرانه در ایران یک هکتار و در جهان 7 و نیم هکتار است.
رئیس سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری با تاکید براینکه سرانه بیابانهای ایران هم 2 برابر جهان است، عنوان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی که در جهان و بحث تغییر اقلیم حاکم است میطلبد که در کشور توجه ویژهای به آن بشود.
وی با اشاره به اینکه درباره بحث حفاظت و جرمانگاری منابع طبیعی اقداماتی صورت گرفته است، افزود: براساس سیاستهایی که تدوین شده است، دو هدف را پیگیری میکنیم یکی جامعنگری در آبخیزداری و دومی ناهماهنگی مردم در منابع طبیعی است، بحث توسعه و جنگل کاری توسط مردم و جامع نگری میتواند منابع طبیعی را به سامان برساند.
منبع: تسنيم