کد خبر ۳۴۵۸۲ ۹۵۵ بازدید انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۰
در کتابخانه علامه امینی برگزار شد

نقد و بررسی داستان نویسندگان جوان و معرفی کتاب

در کتابخانه علامه امینی نوشته های اعضای کانون ادبی ویژه کودکان و نوجوانان همراه با معرفی کتاب به نقد و بررسی گذاشته شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا) به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم نشست کانون ادبی عصر شنبه 10 بهمن ماه با حضور شماری از اعضاء و مربیگری رقیه ندیری در کتابخانه علامه امینی در دو گروه سنی نوجوان و بزرگسال برگزار شد.


در این نشست علاقمندان به ارائه نوشته های ذهنی و تخیلی خود با عناوین "دوست من شبیه چیه" و "شب یلدا" پرداختند و سپس نقاط قوت و ضعف آن توسط رقیه ندیری مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

این مربی یکی از ایرادات داستان را بکارگیری کلمات کلیشه ای دانست و افزود: کلمات کلیشه‌ای کلماتی هستند که در دوره‌ زمانی خاصی استفاده می‌شوند و در دیگر دوره ها کاربردی ندارند.

ندیری در ادامه اظهار داشت: تصور برخی از افرادکه اینگونه  نگارش را نشان از سواد بالا می دانند اشتباه خواند و تاکید کرد: استفاده از کلمات کلیشه ای ظاهر جالبی به مقاله یا داستان ما نمی دهد.

وی در ادامه افزود: عنصر تخیل درآثار باید بسیار قوی‌ تر از این جلوه کند تا از حالت مقاله ‌‌نویسی خارج شود.

ندیری با اشاره به تفاوت داستان و مقاله تصریح کرد: در نقش های اول و پراهمیت باید به جزئیات بیشتری پرداخت و هر شی را که مشاهده می کنیم باید تمام ویژگی های منحصر به فرد آن را بیان کنیم البته افراط در ذکر جزئیات منجر به فراموش شدن اصل داستان می شود و اعتدال در این زمینه باید رعایت شود.

این مربی حفظ شعر و شعر خوانی را یکی از بهترین شیوه های داستانی دانست و افزود: شعر و داستان ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند اما استفاده زیاد از توصیف های زیبا داستان را به شعر نزدیک می کند.
 
وی در ادامه داستانی با عنوان «نامه ای به خدا» را برای اعضاء خواند و دیدگاه های آنان نسبت به این داستان را خواستار شد.


زهرا آقایی مسئول بخش کودک و نوجوان کتابخانه علامه امینی اعلام کرد: در پایان این نشست، کتاب "با فرفره‌ها به شادی باد بگرد: شعرهایی خواندنی برای نوجوانان" نوشته "بابک نیک طلب" از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان معرفی شد.


آقایی در ادامه افزود: این مجموعه شعر شامل رباعی‌ های زیبایی برای نوجوانان است. وی این کتاب را نخستین مجموعه مستقل رباعی برای این گروه سنی دانست.


گفتنی است ندیری در این نشست در مورد مفاهیم شعر دوبیتی و رباعی بحث و گفتگو کرد و اظهار داشت: دوبیتی و رباعی دو گونه‌ شعری هستند که در آهنگ و شکل با هم متفاوت هستند. دوبیتی ‌ها ویژه مخاطبان عام است که نسل به نسل به دست ما رسیده است.

وی همچنین بیان کرد:رباعی‌ها مخاطبین خاصی دارند که اهل علم و دانش هستند و کتاب ها فراوانی را مطالعه می کنند و از قدرت نویسندگی بالایی برخوردارند. این مربی در پایان در مورد قافیه و ردیف توضیحاتی ارائه داد.


نمونه ‌ای از اشعار این کتاب در شرح ذیل آمده است.


ماهی قرمز
بیداری و خواب ماهی قرمز من!
پر شور و شتاب، ماهی قرمز من!
باید برسی به آبی دریاها
از رود پرآب، ماهی قرمز من


شایان ذکر است در گروه بزرگسال رمان های «تاریک ماه» نوشته‌ "منصور علیمرادی"، همچنین رمان "1984" اثر "جورج اورول" و "غرور و تعصب" نوشته "جین آستین" با توجه به قابلیت هایشان و همچنین سبک ادبی نویسندگان آن، به علاقمندان معرفی شد و سپس به بحث و بررسی گذاشته شد.


گفتنی است داستان "تاریک ماه"  فضای زندگی بلوچ را ترسیم می‌کند و به نحوه‌ زندگی عشایر و روستاییان بلوچ می پردازد.


در ادامه‌ ندیری با اشاره به داشتن ذهنی تحلیل گر بیان کرد: ذهن تحلیل گر منجر می شود تا افق فکری نویسنده پربارتر  و گسترده تر باشد.

وی در پایان به بحث تمرکز در طنز پرداخت و اعلام کرد: در ابتدا باید به شناختن طنز و اهداف آن پی ببریم و سپس قابلیت‌ها آن را  در نظر بگیریم تا بتوانیم در متن‌ های تولیدی از جنبه‌ های طنز با همه‌ ظرفیت های آن بهره مند شویم.