کد خبر ۳۴۵۳۷ ۹۷۹ بازدید انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۹
مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت در قم خبر داد

جدیدترین آمار از ایرانیان مبتلا به افسردگی و اختلالات روان‌پزشکی

مدیرکل دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، گفت: ۲۳.۶ درصد از افراد در سنین ۱۵ تا ۶۴ سال یعنی یک نفر از هر ۴ نفر به اختلالات روان پزشکی مبتلا هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا)، احمد حاجبی در مراسم رونمایی از طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت که پیش از ظهر امروز در مرکز جامع سلامت فردوسی قم برگزار شد، با تقدیر از عملکرد طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، اظهار داشت: نظام بهداشت و درمان کشور از شبکه‌های بهداشتی موفق در سطح منطقه است و در دهه‌های گذشته پیشرفت‌های بسیاری در این زمینه صورت گرفته است.

مدیرکل دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه در طرح تحول نظام سلامت به‌دنبال توسعه ارتقا شاخص‌های بهداشتی در کشور هستیم، افزود: سلامت روانی و جسمی به طور متوازن باید در حوزه سلامت مورد توجه قرار گیرند که در سال‌های اخیر وزارت بهداشت به دنبال رسیدن به این بوده است.

وی با اشاره به اهمیت فعالیت کارشناسان روان در مراکز سلامت و بهداشت در سراسر کشور، خاطرنشان کرد: این امر تحول جدیدی است که امروز خدمات بسیاری توسط این کارشناسان در حوزه سلامت روان به مردم ارائه می‌شود.

حاجبی با بیان اینکه در گذشته بسیاری از مرگ و میرها بر اثر بیماری‌های عفونی بود، عنوان کرد: امروز بیشتر مرگ و میرها در دنیا بر اثر بیماری‌های قلبی و عروقی، تنفسی، مشکلات روانشناختی، اعتیاد و مشکلات اجتماعی است.

مدیرکل دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برای جلوگیری حجم تلفات باید گام‌های موثری با برنامه‌ریزی برداشته شود، خاطرنشان کرد: امروز مشکلات واگیردار کاهش پیدا کرده و امروز بیماری‌های غیرواگیر و مشکلات روان‌شناختی در صدر بیماری‌ها قرار گرفته‌اند.

حاجبی با بیان اینکه در حوزه سلامت یکی از مشکلات این است که تمام خدمات در مراکز دولتی ارائه می‌شود، عنوان کرد: در کشورهای بسیار مرفه هم همه خدمات درمانی در مراکز دولتی انجام نمی‌شود، ارائه خدمات درمانی نیازمند ایجاد زیرساخت‌هایی است که امروز با اجرای طرح تحول نظام سلامت در حال انجام است.

مدیر کل دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به آسیب‌های حاشیه‌های شهر، افزود: استقرار افراد در حاشیه‌های شهر خود می‌تواند آسیب‌های بسیاری را به همراه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه اهمیت کارشناسان روان و حضور جدی و مؤثر کارشناس سلامت روان برای جلوگیری از آسیب‌ها و معضلات اجتماعی، عنوان کرد: سلامت روانی و اجتماعی با توجه به اینکه اعتیاد امروز یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی است که گریبان‌گیر جامعه شده است، اهمیت بسیاری دارد.

حاجبی با ارائه آماری از آخرین آمار مطالعات روانشناختی اشاره کرد و افزود: در مطالعه‌ای که در سطح کشور در سنین 15 تا 64 سال صورت گرفت، در حال حاضر 23.6 درصد از افراد مبتلا به اختلالات روان پزشکی هستند، یعنی از هر 4 نفر یک نفر در این بازه سنی به اختلالات روان پزشکی مبتلا هستند.

مدیر کل دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه 12.7 درصد هم آمار مبتلایان به افسردگی در ایران است، خاطرنشان کرد: براساس پیش بینی‌ها در سال 2020 افسردگی بعد از سوانح و حوادث رتبه دوم را به خود اختصاص می‌دهد.

وی با بیان اینکه عوامل ژنتیکی 5درصد در سلامت افراد جامعه تاثیرگذار است، عنوان کرد: نظام مراقبت 10 درصد، عوامل رفتاری 30 درصد در سلامت افراد مؤثر هستند اما در این بین عوامل اجتماعی با سهم 55 درصدی بیشترین نقش را دارد.

 

منبع: تسنيم