کد خبر ۲۹۴۳۲ ۸۱۸ بازدید انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۱

نگاه ویژه دولت به بخش کشاورزی قم

روزنامه ایمان در شماره روز یکشنبه 25 مردادماه یادداشتی با عنوان نگاه ویژه دولت به بخش کشاورزی به قلم رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قم را نشر داده است.

به گزارش قم نا ، دراین یادداشت می خوانیم:
در حال حاضر بخش عظیمی از اشتغال و تولیدات استان را بخش کشاورزی به خود اختصاص داده است تا جایی که در حوزه تولیدات دامی استان قم رتبه بسیار بالای کشوری را دارد.
این جایگاه برای بخش کشاورزی قم با وجود کمبود منابع آبی به دست آمده است که نشان از تلاش گسترده بهره برداران و کشاورزان از یک سو و کارشناسان جهاد کشاورزی قم از سوی دیگر دارد. با تلاش های صورت گرفته در راستای بهینه سازی مصرف آب و تغییر الگوی کشت که ضرورت استان قم به شمار می رود، سال گذشته حدود دو هزار و 500 هکتار از اراضی کم بازده قم را حذف کردیم ولی عملکرد در واحد سطح نه تنها کاهش پیدا نکرد، بلکه امسال شاهد افزایش حدود 30 درصدی عملکرد بودیم. کاهش 17 درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی قم نیز یکی از دستاوردهای مهم ما بوده است. خوشبختانه دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای به بخش کشاورزی دارد و در سفر اخیر هیئت دولت به استان قم 12 میلیارد تومان برای بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی اختصاص پیدا کرد که این رقم در آخرین ابلاغ صورت گرفته به بیش از 22 میلیارد تومان افزایش پیداکرده است. برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی قم موضوع دیگری که مورد تأکید کارشناسان قرار دارد، احداث گلخانه است. به دلیل محدودیت های آبی که در استان وجود دارد، احداث شهرک های گلخانه ای می تواند بسیار مؤثر باشد. امروز استان قم یکی از استان های موفق درزمینه تغییر الگوی کشت به شمار می رود تا جایی که این استان درزمینه تولید محصول پسته و کیفیت این محصول در کشور رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. طی چند سال اخیر با ایجاد بیش از 8 هزار هکتار باغ پسته، استان قم رتبه اول کشور را به دست آورده است. موضوع دیگری که بسیار مورد تأکید سازمان جهاد کشاورزی قم قرار دارد، تولید محصول سالم و ارگانیک است. این طرح در هفت هزار هکتار از اراضی قم اجراشده و توانستیم رتبه دوم کشور را به دست بیاوریم. به هر صورت سرمایه گذاری بسیاری زیادی در ایجاد زیرساخت های بخش کشاورزی قم صورت گرفته که باید با مدیریت صحیح و استفاده بهینه از منابع آبی، بتوانیم بهترین بهره برداری را از آن داشته باشیم. متأسفانه درگذشته یک ایراد بزرگی در چرخه تولید و توزیع محصولات کشاورزی وجود داشت و آن این بود که تنظیم بازار در اختیار سازمان جهاد کشاورزی نبود و ما فقط دنبال تولید و افزایش آن بودیم، اما امروز تنظیم بازار نیز به جهاد کشاورزی واگذارشده و ما باید هم تولید کنیم و هم بازار را تنظیم کنیم. در حال حاضر جلوی تولید را نمی توانیم بگیریم به دلیل اینکه سرمایه گذاری بسیار زیادی در این حوزه صورت گرفته، لذا باید بتوانیم با تنظیم بازار و صادرات، تولید را مدیریت کنیم.

منبع : ایرنا