دبیر هشتمین جشنواره سراسری علامه حلی، ترویج فرهنگ پژوهش در حوزههای علمیه را یکی از موفقیتهای این جشنواره عنوان کرد.
به گزارش قم نا ، حجتالاسلام والمسلمین جواد اسماعیلنیا اظهار کرد: مهمترین هدف ما در جشنواره علامه حلی، تشویق طلاب جوان نسبت به تحقیق و نویسندگی و شناسایی افراد مستعد در این زمینه و معرفی و تشویق آنهاست.
وی افزود: تصور ما این است که بعد از سپری شدن هفت دوره موفق جشنواره علامه حلی، موفقیتهای نسبتاً خوبی بهدست آوردهایم؛ بهطوری که از مشارکت حدود دو هزار نفر در دورههای نخست، امسال حدود ۱۲ هزار اثر پژوهشی به دبیرخانه رسیده است که این حاکی از موفقیت جشنواره در «ترویج فرهنگ پژوهش»، بین طلاب جوان است.
وی کمبود زمان را یکی از مهمترین موانع بیان کرد و افزود: با توجه به اینکه این جشنواره بهطور سالیانه برگزار میشود، متأسفانه با فرهنگ اشتباهی که در بین بیشتر طلبهها ریشه دوانده که از ایام تعطیلات تابستان هیچ استفاده علمی و تحقیقاتی نمیکنیم، زمان به همین چند ماهه تحصیلی، محدود است؛ در این بین طلاب هم طبیعتاً بیشتر به کارهای آموزشی خود مشغول هستند و کمتر فرصت پرداختن به مباحث پژوهشی میکنند.
وی ادامه داد: انشاء الله برای هشتمین دوره، برنامهریزیهای دقیقی به عمل آمده که ما در دبیرخانه از یک سو و طلاب از سوی دیگر، زمان بیشتر برای اجرای این برنامه در اختیار داشته باشیم.
محدودیت در حمایت معنوی و مادی از برگزیدگان
وی در پاسخ به این سئوال که جشنواره علامه حلی برای تبدیل شدن به یک جشنواره ملی، چه ظرفیتها و کاستیهایی دارد، اظهار کرد: ما اکنون جشنواره علامه حلی را «جشنواره ملی» میدانیم ولی این جشنواره یک جشنواره حوزوی است که البته ویژه طلاب جوان حوزه علمیه است. این دو قید از سویی محدودیتهایی برای ما ایجاد میکند و از سوی دیگر هم، ما را موظف میکند که ناظر به این دو قید، برنامه ریزی کنیم.
حجت الاسلام اسماعیل نیا گفت: چون هدف اصلی ما، شناسایی و تشویق طلاب جوان در بحث پژوهش است، فکر میکنم که اگر از نظر بودجهای و اعتباری و از نظر زمان و وقتِ اجرای هر جشنواره دست ما بازتر باشد، یقیناً این جشنواره برای یافتن جایگاه ملی خودش، موفقتر خواهد بود.
وی حمایت معنوی و مادی از برگزیدگان جشنواره را ضروری دانست و تاکید کرد: بالاترین عامل تشویق یک طلبه جوان این است که اثر برگزیده خود را چاپ شده و نشر یافته ببیند ولی متأسفانه ما بهدلیل مشکلات اعتباری و بودجهای، هم اکنون از این مسئله و این امتیاز، محروم هستیم، از این رو به دنبال این هستیم که حداقل یک نشریه علمی مخصوص به این جشنواره داشته باشیم تا بتوانیم قسمتی از آثار برگزیدگان را آنجا نشر داده و به جوامع علمی، معرفی کنیم.
به گفته دبیر هشتمین جشنواره سراسری علامه حلی اگر این نوع محدودیتها برطرف شود، جایگاه جشنواره علامه حلی در بین جشنوارههای ملی دیگر، بیش از پیش مشخص شده و نورافشانی خواهد کرد.
توسعه جشنوارههای استانی
وی در مورد جشنواره علامه حلی استان تهران اظهار کرد: توسعه جشنوارههای استانی علامه حلی، از سیاستهای قطعی دبیرخانه است. با توجه به هدف اصلی که جشنواره دنبال میکند که آن هم تشویق طلاب جوان به تحقیق، پژوهش و نویسندگی است، ما هر چه این مراحل را جزئیتر کنیم، امکان مشارکت و رتبهآوری طلاب جوان را بیشتر فراهم آوردهایم.
وی ادامه داد: با بیان همین استدلال، ما در تلاش هستیم که جشنوارههای استانی را توسعه دهیم در همین راستا، امسال در ۹ استان، جشنواره استانی راهاندازی کردیم که انشاء الله در سالهای بعد، چند استان دیگر که ظرفیت لازمه را داشته باشند به این تعداد اضافه خواهند شد.
به گفته حجت الاسلام اسماعیل نیا، حوزه علمیه استان تهران ظرفیت بسیار عظیمی برای تبدیل شدن به یک قطب علمی و پژوهشی دینی دارد.
وی گفت: در این چند ساله که جشنواره علامه حلی استان تهران برگزار شده، موفقیتهای چشمگیری کسب شده و عامل توسعه فرهنگ پژوهش در واحدهای آموزشی استان بوده که جای تقدیر و تشکر از همه دستاندرکاران دارد.
منبع : مهر