نشست «نقد و بررسی مبانی و جریانهای سلفی معاصر» با حضور مدیر پژوهشکده حج و زیارت و محققان حوزوی در مرکز فقه ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد.
به گزارش قم نا ، حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی، مدیر پژوهشکده حج و زیارت، در سلسله «گفتارهای نقد و بررسی مبانی و جریانهای سلفی معاصر» که در سالن اجتماعات امام خمینی(ره) مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد با اشاره به راهبردهای مقابله با سلفی ها گفت: ابتدا باید وضعیت موجود را بررسی کنیم تا با تحلیل این وضعیت بتوانیم سیاست های کلان در این موضوع ارائه دهیم.
حجت الاسلام علیزاده موسوی افزود: همه جریان های سلفی یک شبکه پولی دارند و در جمع آوری زکات و خمس به بهانه جهاد فی سبیل الله به شدت وارد عمل شده اند تا بتوانند هزینه های مالی خودشان را از این طریق تأمین کنند.
وی تصریح کرد: باید رهبران استثنایی و نابغه این جریان های تکفیری را شناخت و ویژگیهای آنان را به درستی بررسی کرد که چگونه توانستهاند افراد بسیاری را جذب کنند.
مدیر پژوهشکده حج و زیارت با اشاره به بحث شبهه شناسی خاطرنشان کرد: متأسفانه امروزه شبهه های جریان سلفی به اندازهای در دل اهل سنت پیش رفته است تا آنجایی که علمای اهل سنت سب و لعن را خروج از دین می دانند.
وی ابراز کرد: افزون بر توجه به جریان های سلفی در خارج باید نیم نگاهی هم به سلفی های داخلی که کم کم در حال رشد هستند داشت و مورد نقد و بررسی قرار داد؛ نمونه ای که می توان به آن اشاره کرد جریان و عقاید سید مصطفی طباطبایی است که دیدگاه او نزدیک عقاید وهابیت است.
مدیر پژوهشکده حج و زیارت بیان کرد: در حوزه تاریخ سلفی باید وضعیت موجود را با دوران های قبل مورد بررسی و نقد قرار داد که چگونه جریان سلفی توانسته روز به روز رشد کند و به جایگاه امروزی برسد.
مدیر پژوهشکده حج و زیارت اظهار داشت: ما باید بسته جامع حل مسئله جریان های سلفی را تبیین کنیم که تمام راه حل ها در عرصه اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را در برگیرد.
حجت الاسلام علیزاده موسوی ابراز کرد: حوزه سلفی نیازمند یک مدل و طراحی است تا بتوان بر اساس این مدل با سلفی ها مقابله کرد و جلوی گسترش رشد آنان را گرفت.
وی در پایان از دانش پژوهان درخواست کرد که نسبت به پایاننامهها به موضوعات سلفی بیشتر بپردازند و مقالات خوبی به نگارش در بیاورند.
منبع : رسا