کد خبر ۲۵۷۹۸ ۸۸۳ بازدید انتشار : ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۹

قم در روز ولادت امام محمد تقی(ع) غرق در نور و سرور

همزمان با سالروز ولادت با سعادت حضرت امام محمد تقی(ع) جوادالائمه، شهر مقدس قم مرکز جهان تشیع غرق در جشن و شادی و سرور است.

به گزارش قم نا ، همزمان با فرا رسیدن روز دهم ماه رجب، سالروز ولادت با سعادت نهمین اختر آسمان امامت و ولایت، امام محمد تقی(ع)، شهر مقدس قم یکپارچه غرق در نور و شادمانی شد.

شهر مقدس قم در شب میلاد امام محمد تقی(ع) حال و هوای ویژه ای به خود گرفت و مراسم جشن و سرور در حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع)، مسجد مقدس جمکران، مساجد و تکایا و دیگر اماکن متبرکه با حضور عاشقان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) برگزار شد.

در شب میلاد این امام بزرگوار، هزاران نفر از زائران بارگاه کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه(س) با شرکت در مجلس ویژه ای که از سوی آستان مقدس برگزار شده بود، به جشن و شادی پرداخته و این میلاد با برکت را گرامی داشتند.

حرم مطهر حضرت معصومه(س) از ساعات ابتدایی شب گذشته و صبح امروز پذیرای هزاران تن از زائران و مجاوران است که به منظور عرض تبریک میلاد خجسته امام محمد تقی(ع) به محضر مبارک کریمه اهل بیت(ع) وارد این مکان مقدس شده اند.

مسجد مقدس جمکران نیز در این شب میزبان هزاران نفر از نمازگزاران و زائران شهر قم بود که پس از اقامه نماز مغرب و عشاء این جشن ولادت را به ساحت مقدس امام زمان(عج) تبریک عرض کردند.

همچنین به همین مناسبت شب گذشته و امروز مراسم مختلف جشن میلاد با حضور هزاران دلداده اهل بیت(ع) در دفاتر و بیوت مراجع تقلید و دفتر مقام معظم رهبری در قم برپا شد.

بسیاری از شهروندان قمی به همراه زائران حرم مطهر حضرت معصومه(س) با در دست داشتن نقل و شیرینی و تقسیم آن، ولادت با سعادت امام محمد تقی را به یکدیگر تبریک و تهنیت گفته و برای جامعه اسلامی آرزوی خیر و برکت می کنند.

ابوجعفر، محمد بن علی الجواد التقی نهمین امام شیعیان کنیه اش ابوجعفر ثانی است که در دهم رجب سال 195 هجری قمری در خانه علی بن موسی الرضا پیشوای هشتم شیعیان و بانوی مطهره سبیکه در مدینه به دیده به جهان گشود.

ایشان در حدود هشت سالگی به درجه امامت رسید و با دو خلیفه عباسی از جمله مامون و معتصم معاصر بوده است پیشوای نهم در مجموع دوران 17 ساله امامت خود به تبلیغ دین اسلام و آموزه های دینی از طریق نصب وکلا و نمایندگان، مناظرات و پاسخگویی به شبهات و تربیت شاگردان به می پرداخت.

مامون خلیفه عباسی که از نفوذ باطنی امامان معصوم(ع) در بین مردم هراس داشت سعی کرد ابن الرضا(ع) را تحت مراقبت خاص خویش قرار دهد که یکی از حیله های وی برای اینکار ازدواج دخترش با امام بود. از این رو دختر خویش ام الفضل را به ازدواج حضرت امام جواد(ع) درآورد تا مراقبی دائمی و از درون خانه، بر امام گمارده باشد.

همچنین مامون در تلاش بود تا با ازدواج دخترش با امام نهم، آن حضرت را با عیاشی ها و فساد دربار آلوده کند و در نتیجه آن حضرت را از چشم شیعیان وطرفدارانش که او را به خاطر پاکی و طهارت الهی‏ اش می ستودند ساقط کند اما امام محمد تقی(ع) با تقوای الهی از این رذایل اخلاقی به دور بود و وارد این مباحث نمی شدند.

در سیره زندگانی پیشوای نهم عبادت های پیوسته امام و نیایش های شبانه آن حضرت مشهور بود. اظهار نیازمندی به درگاه ایزد متعال خصوصیت ویژه همه امامان و از جمله امام جواد(ع) بود، دعاهای فراوانی از امام جواد از جمله دعای ایشان در طلب توبه، طلب خیر، طلب روزی که در کتب ادعیه نقل شده است.

امام نهم آنچه را که در گفتار به مردم بیان می کرد در رفتار و سیره عملی خویش در معرض بروز قرار می داد به طوری که ایشان در مقابل مصائب و گرفتاری های روزگار به شدت شکیبا و بردبار بود. آن حضرت در مقابل حوادث سخت و پیشآمدهای ناگوار هیچ گاه برآشفته و مضطرب نمی شد بلکه با اتکال به خدای متعال به صبر و تحمّل روی می آورد.

پیشوای نهم شیعیان سرانجام در سال ٢٢٠ هجری توسط همسرش ام الفضل دختر مامون در حالی که بیش از 25 سال نداشتند به شهادت رسید و آرامگاه ایشان در شهر کاظمین و در کنار جدش امام موسی کاظم(ع) است.

منبع : ایرنا