کد خبر ۲۵۷۶۲ ۱۵۸۱ بازدید انتشار : ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۵۳
ریاست دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تجلیل از رسانه ها:

به دنبال این هستیم که گوشی شنوا و چشمانی بینا برای شنیدن و دیدن مشکلات داشته باشیم و در راستای حل آنها بکوشیم

آقای دکتر ابوالفضل ایرانی‌خواه در نشست تقدیر از فعالان عرصه رسانه که به همت دانشگاه علوم پزشکی استان قم برگزار شد، اظهار کرد: رسانه‌ها و خبرنگاران، زبان گویای جامعه نسبت به مسئولان و واسط میان این دو هستند.

به گزارش قم نا دکتر ایرانی خواه در این جلسه صمیمانه اظهار داشت: نیت اصحاب رسانه در قم همواره خیر و با هدف حل مشکلات بوده نه اینکه آماری را منتشر کنند که فقط موجب نگرانی در میان مردم می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان اینکه در یک سال و نیم اخیر شاهد اجرای طرح تحول در نظام سلامت در سطح کشور هستیم، گفت: این امر به دنبال ابلاغ صریح رهبر معظم انقلاب در راستای حل مشکلات بهداشتی جامعه با عزمی راسخ و مدیریتی جهادی دنبال شد و در این بین، اصحاب رسانه نقشی مهم داشتند و در شناسایی مشکلات موجود و انتقال آنها به مسئولان همکاری لازم را شاهد بودیم.

وی ادامه داد: وزیر بهداشت نیز بارها مراتب تشکر و قدردانی خود را از اصحاب رسانه در زمینه اجرای طرح تحول در نظام سلامت ابراز کرده است و همچنین تاکید داشته که از خبرنگاران و رسانه‌های قم به دلیل اهمیتی که این شهر در ایران اسلامی دارد، تشکر کنیم.

دکتر ایرانی‌خواه با بیان اینکه قم دارای مشکلات زیرساختی قدیمی در حوزه سلامت بوده و است، خاطرنشان کرد: رسانه‌ها در انعکاس این مشکلات و بیان معضلات از سوی مردم نقش مهمی داشته‌اند و از خبرنگاران می‌خواهیم این رسالت عظیم را همچنان با نیت خیرخواهانه ادامه دهند زیرا به دنبال این هستیم که گوشی شنوا و چشمانی بینا برای شنیدن و دیدن مشکلات داشته باشیم و در راستای حل آنها بکوشیم.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم افزود: با اطمینان به نقش موثر رسانه‌ها و حسن نظر خبرنگاران، انتقادات و پیشنهادات را می‌شنویم و معتقدیم این رابطه خیرخواهانه با نیت حل مشکلات مردم بوده و است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به راه‌اندازی دانشکده «طب و دین» در قم اشاره کرد و گفت: درصدد هستیم این دانشکده به زودی در قم احداث شده و فعالیت خود را به صورت بین‌المللی آغاز کند.

دکتر ایرانی‌خواه همچنین در مورد بیمارستان فرقانی عنوان کرد: جلسات مهمی در سطح وزیر برای به سرانجام رساندن پروژه این بیمارستان تشکیل شده است و آخرین جلسه نیز با حضور معاونان وزیر برگزار شد.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تصریح کرد: از اقدامات خصوصی‌سازی در بخش بهداشت و سلامت استقبال می‌کنیم.

 وی با بیان اینکه وارثان مرحوم فرقانی چندین بار وعده داده‌اند که برای حل مشکلات همکاری لازم را داشته باشند گفت: تغییراتی که در این بیمارستان انجام شده نه تخریب ساختمان بلکه اصلاحاتی در راستای استانداردهای نوین پدافند غیر عامل و نظام مهندسی بوده است؛ بخشی از داخل ساختمان نیز در راستای مقاوم‌سازی تخریب و نوسازی شده است.

آقای دکتر ایرانی‌خواه خاطرنشان کرد: بر اساس وصیت مرحوم فرقانی، تمام تجهیزات و ابنیه این بیمارستان به نحو احسن تامین خواهد شد؛ البته قرار بود وی این بیمارستان را به صورت کامل و با تجهیزات تحویل دهد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان اینکه با تمهیدات اندیشیده شده، بیمارستان فرقانی تکمیل و آماده بهره‌برداری خواهد شد، گفت: البته باید توجه داشت که تجهیزات بیمارستانی بسیار گران قیمت و مهم هستند و برای راه‌اندازی آن هزینه زیادی باید صورت بگیرد و به طور میانگین هر تخت حدود 500 میلیون تومان هزینه در بر خواهد داشت.

وی ادامه داد: با کلیات طرح دهکده سلامت موافقت شده ولی دانشگاه علوم پزشکی، از هیچ کس التماس نخواهد کرد که پروژه‌ای را تکمیل کند؛ از وراث مرحوم فرقانی می‌خواهیم بر اساس وصیت پدرشان کار را به سرانجام برسانند ولی اگر این کار را نکنند خودمان کار را به اتمام می‌رسانیم.

دکتر ایرانی‌خواه با بیان اینکه بر اساس برنامه پیش‌بینی شده، بخشی از تجهیزات بیمارستان نکویی برای راه اندازی بیمارستان فرقانی به این مکان منتقل خواهد شد، گفت: لازم است رسانه‌ها در این زمینه اطلاعات لازم را کسب و سپس به درج خبر اقدام کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با اشاره به راه‌اندازی پایگاه اورژانس هوایی در قم عنوان کرد: پروژه ساختمان این پایگاه به همت یکی از خیرین در حال ساخت بوده و به زودی شاهد بهره‌برداری آن خواهیم بود.

 

وی در ادامه با بیان اینکه وزارت بهداشت متولی بهداشت و درمان مردم است، گفت: البته جمع‌آوری محصولات غیر مجاز کار این وزارتخانه نیست ولی می‌تواند از طریق مراجع مسئول جلوی تولید و توزیع محصولات غیر مجاز را بگیرد و اطلاع‌رسانی لازم را داشته باشد.

دکتر ایرانی‌خواه با تاکید بر اینکه نباید به شایعات بهداشتی در فضاهای مجازی و سایر اماکن توجه کرد، افزود: اخیرا تعداد این پیام‌ها افزایش یافته در حالی که بسیاری از این موارد که در پیام‌ها ذکر شده‌اند هیچگونه ضرر و زیانی ندارند و علاوه بر این، استانداردهای غذایی و بهداشتی نیز اخیرا شدت یافته‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم به پدیده زیرمیزی اشاره کرد و گفت: نمی‌گوییم این مسئله وجود ندارد ولی در مراکز دولتی، می‌توان گفت حتی یک مورد دیده نشده است؛ اگر متوجه چنین اتفاقی شویم بر اساس دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، برخورد صورت می‌گیرد و در مورد مراکز غیر دولتی هم همین رسالت را داریم ولی مشکل این است که بیماران تصور نادرست و دلواپسی بی‌موردی دارند که گمان می‌کنند اگر زیرمیزی را به پزشکان پرداخت نکنند سلامت ایشان به خطر می‌افتد در حالیکه بارها گفته‌ایم مشکلی در صورت شکایت به وجود نمی‌آید.

وی با بیان اینکه پزشکان قمی همکاری خوبی در اجرای طرح تحول در نظام سلامت داشته‌اند، خاطرنشان کرد: در بحث زیرمیزی هم این امر در گذشته کاملا آشکار و رومیزی دریافت می‌شد ولی با همکاری خوبی که پزشکان داشتند توانسته‌ایم فعالیت‌های خوبی علیه این پدیده داشته باشیم.