کد خبر ۲۵۵۶۱ ۹۹۵ بازدید انتشار : ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۱
در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان قم صورت گرفت:

تعیین اعضای اتاق دیده بانی فرهنگی استان قم

در یکصد و سی و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان قم، اعضای کارگروه رصد و دیده بانی وضعیت فرهنگ عمومی استان قم تعیین شد.

به گزارش قم نا به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان قم، یکصد و سی و پنجمین و اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در سال جدید به ریاست آیت الله سعیدی امام جمعه قم و نائب رئیسی حجت الاسلام والمسلمین صالحی منش استاندار قم و دبیری حجت الاسلام والمسلمین ایزدپناه مشاور وزیر و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان وهمچنین با حضور اعضای این شورا در سالن جلسات امام جواد(ع) در ساختمان جدید استانداری قم برگزار شد.
در ابتدای جلسه آیت الله سعیدی، نامگذاری سال جدید توسط مقام معظم رهبری با عنوان دولت و ملت، همدلی و همزبانی را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه باید این شعار را با تمام وجودمان در عمل ببینیم، گفت: شعار سال الزاماتی دارد که هم ملت و هم مردم این الزامات را مد نظر داشته باشند تا فرموده رهبری به تحقق بپیوندد.
وی وظیفه شورای فرهنگ عمومی استان در قبال این شعار را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: شورا و اعضا هم در این شورا و هم در دستگاه های اجرایی خود باید به سهم خود در تحقق این شعار عمل کنند تا در عمل به وظیفه شرعی کوتاهی نکرده باشیم.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین ایزدپناه با تاکید بر اینکه ریاست محترم تکلیف شورا را در سال جدید معین کرده اند به بیان موضوعات و دستور جلسه پرداخت.
رضا فقیهی، معاون هماهنگ کننده سپاه امام علی بن ابی طالب(ع) در اولین دستور جلسه به مناسبت سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به بیان تاریخچه و چگونگی شکل گیری و همچنین عملکرد سپاه بویژه در قم پرداخت و ابراز داشت: در اساسنامه سپاه که در مجلس موجود است این ارگان چون فقط مختص ایران نیست با عنوان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ثبت شده و از نام ایران در آن استفاده نشده است.
وی با تاکید بر اینکه همواره سپاه در مسیر ولایت قدم برداشته و برمی دارد، تصریح کرد: این نهاد مقدس در طی این سالیان اقدامات چشمگیری در مقابله با جنگ نرم، سازندگی و امنیت و... انجام داده است.
در ادامه این جلسه مهدی افراسیابی مدیر شبکه ملی فرهنگ مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال به عنوان دستور جلسه دوم به مناسبت سالروز اعلام انقلاب فرهنگی به ارائه گزارش پرداخت و گفت: بانی شبکه ملی فرهنگ، معاونت علمی و فن آوری رئیس جمهور بوده که دبیرخانه اجرایی آن در مرکز توسعه فن آوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد شد.
وی از فعالیت بیش از 350 مرکز فرهنگی دیجیتال در سطح کشور خبر داد و افزود: نیمی از این تعداد مراکز، در مساجد راه اندازی شده اند.
افراسیابی با تاکید بر اینکه شبکه ملی فرهنگ تولیدات فاخری را در سطح ملی دارد، اضافه کرد: این شبکه در حوزه اشتغال، اقتصاد و فرهنگ فعالیت می کند.
مدیر شبکه ملی فرهنگ، استان قم را در حوزه فضای مجازی سرآمد برشمرد و عنوان کرد: با همکاری مسئولان استانی در توسعه شبکه فرهنگ، قم می تواند پرچمدار و متولی این گونه فعالیت ها در سطح کشور باشد.
وی با بیان این مطلب که می تواند مدیریت شبکه ملی توزیع نرم افزار در قم باشد، تصریح کرد: در بازدید از مراکز دیجیتال قم موافقت کردیم تا تمامی طرح های شبکه ملی فرهنگ در مرکز رشد قم ممیزی، بررسی و مورد تایید قرار بگیرد.
افراسیابی، تولید آثار ارزشمند انیمیشن توسط مراکز فرهنگی دیجیتال قم را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: آمادگی داریم تا مدیریت آثار ارزشی انیمیشن را به قم بسپاریم.
تعیین اعضای کارگروه رصد و دیده بانی وضعیت فرهنگ عمومی استان قم دستور بعد جلسه شورا بود که در این خصوص حجت الاسلام والمسلمین ایزدپناه در تشریح وظایف اتاق دیده‌بانی فرهنگی مصوب جلسه 134 شورای فرهنگ عمومی استان قم در قالب میز رصد و پایش، گفت: پاسخگویی به درخواست‌ها و وظایف محوله شورا، مطالعه دائمی و رصد مستمر تغییرات فرهنگی (رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی، گروه‌های مرجع و...)، جمع‌آوری و ارائه گزارش‌ها و تحلیل‌های دریافتی از نهادهای مسئول، شناسایی مسئله‌ها و مشکلات فرهنگی و اجتماعی، انجام برآوردها، افکارسنجی‌ها و نظرسنجی‌های فرهنگی و اجتماعی، تهیه و به روزرسانی بانک ایده‌ها، طرح‌ها، الگوها و تجارب فرهنگی، اثرسنجی عملکرد اجرایی دستگاه‌های فرهنگی در حوزه فرهنگ عمومی، تهیه و به روزرسانی بانک اطلاعات پایه دستگاه‌ها، عناصر و ظرفیت‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری، فرهنگ افزاری و سرمایه انسانی استان، وظایف این مرکز دیده بانی فرهنگی است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان قم همچنین اضافه کرد: بررسی و تحلیل داده‌های رصدی حوزه فرهنگ عمومی استان، ارائه فرا تحلیل‌های جامع و موضوعی برای مجموعه‌های بالادستی و صاحب صلاحیت، پاسخگویی به مطالبات و درخواست‌های شورا و پیشنهاد موضوع برای طرح در جلسات شورا، در قالب میز تحلیل و بررسی این اتاق دیده بانی فرهنگی انجام می گیرد.
وی در ادامه به اعضای پیشنهادی این مرکز را ارائه کرد و در نهایت عضویت استانداری قم، اداره کل اطلاعات    ، مرکز ملی پاسخگویی به سولات دینی، سپاه استان، مرکز مدیریت حوزه علمیه، فرماندهی انتظامی استان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، دادگستری استان، صدا و سیما، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و همچنین آموزش و پرورش به تصویب رسید.
حجت الاسلام و المسلمین صالحی منش استاندار قم در ادامه این جلسه ضمن تشکر از زحمات رییس و دبیر شورا، از اعضا خواست تا اهتمام ویژه ای در ارائه طرح های خود داشته باشند.
نائب رییس شورای فرهنگ عمومی استان قم با بیان اینکه حوزه علمیه در بحث IT پیشرفت های چشمگیری داشته است، ادامه داد: می توان در بحث اشتغال و فرهنگ عمومی از این ظرفیت بهره برداری کرد.
وی با توجه قرار دادن شعار سال، همدلی و همزبانی را شرط پیشبرد اهداف و فعالیت ها در امور شخصی و جمعی دانست و افزود: مقام معظم رهبری بزرگترین دیده بان و رصدگر جامعه هستند که شرط عبور از مشکلات پیش رو را در تحقق شعار سال دانسته اند.
استاندار قم کمبود اعتبارات در طرح های عمرانی را مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به مشکلات بودجه ای دولت، بسیاری از طرح های عمرانی به ویژه طرح های نیمه کاره، بلا تکلیف مانده است.
حجت الاسلام و المسلمین صالحی منش در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تبریک سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و قدردانی از زحمات سردار مهدوی نژاد در سپاه قم، ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب بهترین مدیریت را در کل قوا داشته اند و بهترین سفارش ها را در خصوص مردم و سپاه کرده اند.
وی با بیان اینکه سپاه قم به بهترین شکل ممکن به وظایف خود عمل می کند، ادامه داد: در ماه گذشته مقام معظم رهبری دو مرتبه به قم تشریف فرما شدند که لازم است از سپاه قم به خاطر برقراری امنیت این سفرها قدردانی کرد.
در پایان این جلسه حجت الاسلام والمسلمین ایزدپناه از اعضا خواست تا اولویت های موضوعی شورای فرهنگ عمومی استان در سال 94 را به دبیرخانه شورا ارسال کرده تا پس از بررسی در صحن شورا مطرح شود.