کد خبر ۲۵۵۰۵ ۷۵۷ بازدید انتشار : ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۹
رئیس کمیسیون اخلاق فوتبال قم:

فوتبال قم از کمیته اخلاق نمره 20 می‌گیرد

رئیس کمیسیون اخلاق فوتبال قم گفت: خوشبختانه تیم صبای قم وضعیت خوبی دارد و در شأن این شهر رفتار می‌کند و می‌توان نمره قابل قبولی به این تیم از نظر اخلاق داد.

به گزارش قم نا ، اخلاق در ورزش حرف اول را می‌زند و یک ورزشکار قبل از هرچیزی باید مسائل اخلاقی را مد نظر بگیرد تا بتواند موفق عمل کند، اخلاق حرفه‌ای در ورزش را نمی‌توان نادیده گرفت و به آن بی توجهی کرد.
ورزش هم مانند دیگر حیطه‌ها هنجار‌هایی را به دنبال دارد که به هیچ عنوان نمی‌توان از آن صرف نظر کرد.

توجه به معیار‌های اخلاقی در ورزش اصلی انکار ناپذیر است و ورزشکاران باید محدودیت‌های اخلاقی را مد نظر قرار دهند تا بتوانند علاوه بر به نمایش گذاشتن یک بازی رفتاری خوب و نیکو را به تماشاچی ارائه دهند تا الگویی برای علاقه‌مندان خود نیز باشند.

نهادها و نظام‌های ورزشی هم باید به این محدودیت‌های اخلاقی دقت کافی داشته باشند تا ورزشکاران نیز پیرو آنها در راستای رسیدن به برترین اخلاق گام بردارند چرا که هر ورزشکاری نمادی از تیم و کشور خویش است که به عنوان نماینده محسوب می‌شود.

توجه به اخلاق فقط شامل رقیب نمی‌شود بلکه یک ورزشکار باید آداب برخورد با هم تیمی خود را نیز بیاموزد، هیچ قانونی ورزشی نمی‌تواند به یک بازیکن فوتبال بگوید چگونه با یار خودی رفتار کند و چگونه حب و بغض‌های شخصی را در رابطه‌ای ورزشی و انسانی که با هم تیمی‌اش دارد دخالت ندهد.

هیچ قانونی نمی‌تواند افراد را موظف به رعایت اخلاق کند و هر شخصی با حفظ اخلاق ابتدا به خود کمک می‌کند و با توجه به این مهم می‌تواند در تمام عرصه‌ها درخشش لازم را داشته باشد.

کمیته‌ای در فدراسیون فوتبال با عنوان اخلاق فعال است که بر مسائل اخلاقی نظارت می‌کند و فوتبال قم نیز چنین کمیته‌ای دارد که مسئولیت آن بر عهده حجت‌الاسلام محمد گرماب‌دشتی است که درباره فعالیت این کمیته نظرات قابل توجهی دارد.

 این کمیته با چه هدفی تأسیس شده است؟

برای سالم سازی و سلامت ورزش فوتبال این کمیته تاسیس شده و کمک به سلامت فوتبال و اطمینان از نتایج، تلاش برای خوش‌نامی دست‌اندر کاران، توسعه ارتباطات سالم بین ورزشکاران و پشتیبانی از اخلاق حرفه‌ای فوتبال از دیگر اهداف کمیته اخلاق است.

* اثر تشویق از تنبیه بیشتر است

توجه به بحث اخلاق در ورزش تا چه حد ضرورت دارد؟

پیامبر اکرم (ص) فرمودند: احدی وارد بهشت نمی‌شود مگر این‌که اخلاق نیکو داشته باشد، با توجه به اهمیت اخلاق در اسلام باید معرفت و اخلاق پسندیده محور تمام کار‌ها باشد و اخلاق محوری مهم‌ترین موضوع قابل بحث در کمیته اخلاق فوتبال است و می‌تواند اشخاص حقیقی و حقوقی و کارگزاران در فوتبال را در خصوص نقض قوانین اخلاقی و رفتارهایی که می‌توانند به فوتبال لطمه وارد کنند، آگاه کند.

برای جذب هرچه بهتر بازیکنان به سمت اخلاق و رفتار درست چه راهکار‌هایی را پیشنهاد کرده و در جایگاه خود انجام می‌دهید؟

در وهله اول نباید با بازیکن خاطی برخورد نامناسب و ناشایستی داشت چون ممکن است نه تنها تاثیر مثبتی بر او نداشته باشیم بلکه با واکنش بد خود رفتار زشت را در او تقویت کنیم، بنابراین بهتر است ابتدا آرام به او تذکر دهیم و با نصایح به جا فرد را از اشتباهی که انجام داده آگاه کنیم، اگر مستقیم به سراغ تنبیه و رفتار تند برویم به نتیجه مطلوبی نخواهیم رسید و به طرف مقابل نیز کمکی نمی‌توانیم بکنیم.

قبل از مسائل فنی باید به ورزشکاران اخلاق را بیاموزیم و برای این کار از کارشناسان اخلاقی استفاده کنیم تا طی دوره‌ای موضوعات مهم ارائه شود و پس از آن از بازیکن انتظار داشته باشیم تا درس پس دهد و رفتار خوبی از خود در حین بازی و تمرینات نشان دهد.

همه بازیکنان ابتدا از زمین‌های خاکی شروع کرده و در محله خود تجربه فوتبال را آغاز می‌کنند بنابراین نمی‌توان انتظار داشت تا این افراد بدون هیچ ایرادی و کاستی در میدان حاضر شوند.

صبا به عنوان نماینده فوتبال قم را از نظر اخلاقی چگونه ارزیابی می‌کنید؟

خوشبختانه تیم صبای قم وضعیت خوبی دارد و در شان این شهر رفتار می‌کند و می‌توان نمره قابل قبولی به این تیم از نظر اخلاق داد.

نباید به حرف‌هایی که از دور شنیده می‌شود توجه کرد چون من به عنوان رئیس کمیته از نزدیک شاهد بازی این تیم بودم و باید گفت سلامت تماشاگران و بازیکنان ستودنی است و سر مربی در انتخاب بازیکنان دقت کرده و افراد شایسته‌ای را برگزیده است.

* هر ورزشکار نماینده تیم خود است

 موضوع اخلاق و توجه به آن در ورزش چه ضرورتی دارد؟

اگر جوانی نکات اخلاقی را از ابتدا رعایت کند قطعا در آینده او نیز تاثیر بسزایی خواهد گذاشت و در صورتی که وارد تیم ملی شود گفته می‌شود که در چه تیمی تربیت یافته و هدف از کمیته اخلاق هم نباید بازخواست بازیکنان باشد چرا که در قران نیز آمده است مومنین با تذکر سود می‌برند.

جای امیدواری است که استان قم توانسته در این زمینه امتیاز خوبی را به خود اختصاص دهد و با رفتار پسندیده توجه کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال را جلب کند.

لازم به ذکر است که در این میان دغدغه متفکران اخلاق ورزش حرفه‌ای آن است که به معیارها و کدهایی اخلاقی دست پیدا کنند که میان همه فرهنگ‌ها و هویت‌ها مشترک است، هرچند که پاره‌ای معتقد هستند این امید را باید کمرنگ کرد چرا که تفاوت‌های فرهنگی تاثیر خود را بر تفاوت‌های معیارهای اخلاقی ورزش حرفه‌ای هم خواهند گذاشت.

با این همه مدافعان یک اخلاق ورزش حرفه‌ای عام و جهان شمول تأکید دارند اگر معیاری بتواند این جهان شمولی را به وجود آورد همان قاعده طلایی است.

منبع : فارس