حسن بختیاری نایب رییس شورای اسلامی شهر قم، گفت: بی احتیاطی و کج سلیقگی مدیران شهرداری قم علت اصلی حاشیه سازی های اخیر پیرامون این نهاد مردمی بوده است.
به گزارش قم نا به نقل از ایرنا ، حسن بختیاری دوشنبه شب در نطق پیش از دستور جلسه شورای اسلامی استان قم در سالن جلسه های فرمانداری، با بیان اینکه مجموعه شهرداری قم مجموعه بزرگی است و مانند سایر کلانشهرها پیچیدگی ها، شرح وظایف و کارهای مختلفی را در برنامه خود دارد،اظهار داشت: از این رو در دوره های مختلف متاسفانه افراد در این مجموعه خارج از چارچوب ها و ضوابط قانونی اقداماتی را انجام دادند.
وی با بیان اینکه برخی از این کارها با نیت خیر و در جهت تسهیل و رفع مشکلات مراجعان به این نهاد انجام شده است، افزود: در این مجموعه افراد با یک نیت خیر خواهانه و خارج از حیطه وظایف و اختیارات قانونی خود کارهایی را انجام داده اند.
بختیاری تصریح کرد: در بدنه شهرداری قم و مجموعه مدیریتی آن بحمدالله تاکنون هیچ سوء جریان مشخصی به صورت سازمان یافته وجود نداشته است، و الان نیز وجود ندارد و مدیران شهرداری اکثر مدیران پاکدست و درستی هستند، که با نیت خیر خواهانه وظایف خود را انجام می دهند.
نایب رییس شورای اسلامی شهر قم با اشاره به در معرض اتهام قرار گرفتن شهرداران مناطق یک و هفت قم در اواخر سال 93 تصریح کرد: شرایط اجتماعی آن مقطع زمانی به لحاظ داغ بودن بازار شایعه به صورت خاص و ویژه بود، و در کنار آن اغراض سیاسی و برخی پیگیری های خاص نیز به شایعات به شدت دامن زد.
بختیاری تصریح کرد : متاسفانه وقتی در شهرداری یک مدیری بیش از دو سال در سمت خود به عنوان شهردار باقی می ماند، طبیعتاحاشیه ها پیرامون آن بیشتر می شود، لذا حل معضل و از بین بردن حواشی منفی برای گسترش یک دوره مدیریتی شهردار ضروری است.
وی با بیان اینکه محمد دلبری شهردار مستعفی قم 43 ماه در این شهر در سمت شهرداری قرار داشت، افزود : شهرداران قبلی نسبت به وی دوره کمتری را شهردار قم بودند، که این امر در حاشیه سازی ها در خصوص او نقش مهمی را ایفا کرد.
بختیاری ، شهرداری قم را در مجموعه این استان یکی از ارکان قدرت توصیف کرد، و افزود: دسترسی به منابع و هزینه کارکردها برای این نهاد خیلی امکانپذیر است، و اختیاراتش در این زمینه حتی از استاندار هم بیشتر است.
وی با بیان اینکه این شرایط در مورد مدیری که فراتر از ضوابط و چهارچوب های رایج و جاری عمل کند حساسیت هایی را ایجاد می کند، افزود: این مساله به نوعی در دوره دلبری وجود داشت، و وی نوع رفتار و تعاملاتش با مجموعه ها و نهادهای مختلف اعم از رسمی و غیر رسمی به گونه ای بود، که شائبه هایی مانند انجام کارها و تبلیغات انتخاباتی را در مورد او در ذهن ها ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه شهرداری قم در چند ماه اخیر شرایط حساسی را پیدا کرد، افزود: این امر موجب شد تا شهرداری قم به صورت دقیق تری زیر ذره بین افراد، نهادها و یا جریان های گوناگون قرارگیرد.
بختیاری همچنین با بیان اینکه سر زدن خطاهای عمدی و یا سهوی در مجموعه گسترده ای مانند شهرداری امری طبیعی است، افزود: بدون شک در صورت عدم انگیزه معنوی برای وقوع جرم و اثبات عمدی بودن آن باید برخورد جدی با مجرمان صورت گیرد.
نماینده شورای شهر قم در سورای اسلامی این استان با بیان اینکه در خصوص شهرداران مناطق یک و هفت بزرگ نمایی صورت گرفت، افزود: در مورد شهردار منطقه یک در ابتدا شائبه جابجایی چند میلیارد پول مطرح بود، که شورای شهر پس از بررسی پرونده های مربوطه متوجه شد که کل رقم جابجا شده بر خلاف شایعات تنها یک میلیارد و 200 میلیارد ریال بوده است.
وی افزود: در بررسی ها مشخص شد که وی مجوزهایی را صادر و این مقدار وجه را در میان افراد درمانده و یا مکان هایی مانند حسینیه ها و مساجد توزیع می نموده است.
بختیاری با بیان اینکه در این کار شهردار منطقه یک هیچ گونه انگیزه سوء نبوده و فقط ساده لوحی و بدسلیقگی او را با مشکل مواجه کرده است، افزود: وی برای شورای شهر قم فرد شناخته شده و انسانی سالم و مردمی است، ولی به دلیل بد سلیقگی در انجام کار خیر حاشیه هایی را پیرامون خود بوجود آورده است.
وی با اشاره به شایعاتی که در خصوص شهردار منطقه 7 بوجود آمد نیز گفت:
وی از یکی از همکاران قدیمی شهرداری که هم اکنون در خارج از شهرداری کار می کند، خودرویی را گرفته بود تا پس از فروش یک قطعه زمین وجه خودرو را بپردازد.
وی با بیان اینکه نیت شهردار منطقه 7 قم از این کار خیر بوده است، افزود: پس از مدتی مشخص شد، خودرویی که وی از دوست خود با هدف خرید از آن گرفته بوده، متعلق به یک شخص دیگر بوده است.
نایب رییس شورای شهر قم با اذعان به اینکه شورای شهر قم از مدتی قبل ضرورت ایجاد تغییر در مدیریت شهرداری قم را احساس کرده بود، افزود: تلقی و برداشت کلی شورا از این شایعه پراکنی ها و حاشیه سازی ها و همچنین حرکت های ایذایی پیرامون شهرداری و تحت فشار قرار دادن آن این بوده که این نهاد هر چه سریعتر برای این تغییرها اقدام کند.